talven tunnelmaa

holkkaliivi 10 2019

 

 • Pääkirjoitus

  • Joulumieltä lahjaksi

   Suomessa elää yli 120 000 lasta köyhissä talouksissa. Suuret lahjasäkit ja herkkuja notkuvat pöydät, kimallus ja hohto eivät kuulu kaikkien perheiden jouluun.
   Vähävaraisuus vaikuttaa lapsen koko elämään, se hankaloittaa koulunkäyntiä ja kaverisuhteita sekä usein estää lasta harrastamasta. Pitkittynyt köyhyys myös siirtyy herkästi sukupolvelta toiselle.

   Erilaisilla avustushankkeilla tuodaan joulua lukuisiin suomalaisiin, vähävaraisiin perheisiin. Hyväntekeväisyyden kautta voi tehdä lahjoituksia niin ruoan kuin lahjankin muodossa tiukassa tilanteessa eläville perheille. Joulun ajan hyväntekeväisyyskeräykset tuottavat vuosi vuodelta paremmin.
   Mahdollisuuden tehdä hyvää tarjoaa esimerkiksi Facebook-ryhmänä muutama vuosi sitten alkanut Jouluapua, joka toimii linkkinä auttajan ja saajan välillä. Vähävaraiset perheet ilmoittautuvat mukaan ja esittävät toiveen lahjoituksista. Yleisimpiä toiveita ovat jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet sekä lelut lapsille. Jouluapua-sivuston kartalta voi valita perheen, jolle toimittaa lahjoituksensa.

   Lue lisää

 

 • Seutulaisen jutut

  • Sahalahtelaiset saivat yhteisen defibrillaattorin

   Sahalahtelaiset saivat yhteisen defibrillaattorin

   Sahalahden K-Market Sahrami, Sahalahden Apteekki ja Sahalahden Krouvi hankkivat yhdessä defibrillaattorin, joka on kuntalaisten käytettävissä aina marketin aukioloaikona. Laite on sijoitettu Sahramin kassojen taakse, peliautomaattien viereen. Kaupan henkilökunta on saanut käyttökoulutuksen.

   Lue lisää

  • Monenlaista apua arkeen kokeneilta senioreilta

   Monenlaista apua arkeen kokeneilta senioreilta

   Onnexi Oy:n kautta voi tilata osaavia senioreita avuksi koteihin ja työpaikoille. Eläkeläiset tekevät muun muassa perinteistä talonmiehen työtä, kodinhoitoa, lasten tai vanhusten hoivaa, tai he toimivat ammattilaisina yrityksissä. Työntekijöitä voi tilata joko kertakeikkana tai pysyvämmin.

   Lue lisää

  • Ammattitaito ja hyvä palvelu Desilan menestyksen takana

   Ammattitaito ja hyvä palvelu Desilan menestyksen takana

   Pitkäikäinen parturi-kampaamo Desila palvelee Tampereen uudistuneella Sammonkadulla. Liike on perustettu vuonna 1958, ja sillä on kanta-asiakkaita jo toisessa ja kolmannessakin polvessa.

   Lue lisää

  • Uimahalli Kuohuun uusi vetonaula

   Uimahalli Kuohuun uusi vetonaula

   Kangasalan uimahallin asiakkaita ilahduttaa uusi taideteos, kuhmoislaisen taiteilijan Eino Viikilän pronssiveistos Polskis. Patsas kuvaa uimaan kiiruhtavaa jänistä. Naivistina ja humoristisista eläinaiheistaan tunnetun Viikilän teoksen toivotaan lisäävän entisestään 10-vuotisjuhlavuottaan viettävän uimahalli Kuohun vetovoimaa.

   Lue lisää

  • Isän viimeinen vuosi

   Isän viimeinen vuosi

   Minkälainen on glioblastooma, tuo pahamaineisin aivosyövän muoto?
   Syöpä vie voimat paitsi potilaalta, usein myös omaisilta. He seuraavat vierestä, miten läheinen ihminen kärsii, menettää arvokkuutensa ja muuttuu kuin vieraaksi.

   Lue lisää

  • Musa tanssittaa

   Musa tanssittaa

   Radio Musa 100,5 järjesti Suomen suurimmat päivätanssit Ideaparkissa. Lauantaitansseja saapui seuraamaan tuhansia kiinnostuneita, sadat tanssijat täyttivät parketin ja runsaan kahden tunnin aikana esiintyi 20 laulajaa.

   Lue lisää

Tutustu myös näihin

 

 • Nettijatkot

  • Ennalta ehkäisevät tukipalvelut lapsiperheille - sanahelinääkö?

   Yle uutisoi 17.9.2019, että pelkästään Tampereella ja Orivedellä yli 200 lasta odottaa tukiperhettä. Samalla uutisessa kampanjoitiin ja kannustettiin tukiperheeksi ryhtymiseen.

   Lue lisää

  • Uimahalli säilyy liikesalaisuuden suojissa - tulos raskaasti tappiolla

   - Pari vuotta sitten alkoi kuulua, että kaikki ei ole kunnossa halliyhtiössä. Tarkkoja tietoja ei saatu, koska osakeyhtiöitä ei koske kuntalain tiedottamisvelvollisuus. Ne voivat piiloutua liikesalaisuuden taakse, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti kunnan omistuksessa, kuten Kangasalan Uimahalli Oy, kertoo kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä (vas).

   Joulukuussa 2017 yhtiön hallituksesta lähti Jorma Schukoff, joka samalla erosi Sdp:stä. Erokirjeessään Kangasalan valtuutetuille ja lehdistölle Schukoff kertoi hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan (sd.) epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta toimitusjohtaja Paula Liinamaata kohtaan.

   Lue lisää

  • Auta lepakkoa asumaan pihassa

   Lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä. Nahkasiiville maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat syövät viljely- ja puutarhakasveja. 

   Lue lisää

  • Kuntalaisaloite Kangasalan eroamiseksi Tavasesta

   Netissä osoitteessa stoptavase.com on tietoa ja pääsy kuntalaisaloitteeseen, jossa vedotaan Kangasalan kaupunkin eroamiseksi Tavase Oy:n pohjavesihankkeesta. Jos vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista eli noin 700 henkilöä antaa tukensa, on valtuuston käsiteltävä asia.

   Myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua kuntalaisaloitteeseen. Lisäksi muut kunnan jäsenet kuin asukkaat voivat osallistua aloitteisiin. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi ne, jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniä ovat myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt, joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.

   - Tavase Oy on yrittänyt jo vuodesta 2003 alkaen rakentaa tekopohjavesilaitoksia Vehoniemen harjuun. Hanke on jatkuvasti kaatunut asiantuntijoiden ja oikeusasteiden vastustukseen, koska se on kallis ja vahingollinen, nettisivu kertoo.

   Lue lisää