raikas reipas syksy

mocola etusivun banneri

 • Pääkirjoitus

  • Tsemppiä meille kaikille

   Tämä vuosi tulee jäämään mieliimme poikkeuksellisena. Kenties tulevat sukupolvet jopa pistävät tähän vuosilukuun kirjanmerkin: oli maailma ennen 2020 ja maailma sen jälkeen.

   Lue lisää

 

 • Seutulaisen jutut

  • Raikasta ilmaa autoon

   Raikasta ilmaa autoon

   Auton ilmastointi vaikuttaa huomattavasti autoilun mukavuuteen, mutta se on myös turvallisuustekijä. Auton käyttöohjekirjaan kannattaa syventyä voidakseen ottaa parhaan hyödyn irti ilmastoinnista.

   Lue lisää

  • Laserterapialla helpotusta moneen kipuun ja vaivaan

   Laserterapialla helpotusta moneen kipuun ja vaivaan

   Tampereella, Tammelantorilla Tunnekeskus Lumpeenkukan tiloissa sijaitseva Hämeen Hoitotalo tarjoaa lääketieteellistä laserhoitoa kipuun, lihasjännitykseen ja tulehduksiin. Korkeatehoisella laserilla vahvistetaan myös vastustuskykyä, tehostetaan verenkiertoa ja vapautetaan kehon endorfiineja.

   Lue lisää

  • Pihapuut pois turvallisesti

   Pihapuut pois turvallisesti

   Pihapuun kaatotyöt on syytä antaa aina ammattilaisen käsiin. Taitamaton kaataja voi pahimmillaan aiheuttaa ihmishenkien menetyksiä ja satojen tuhansien euroja vahingot.

   Lue lisää

  • Syksy on hyvää aikaa pihatöille

   Syksy on hyvää aikaa pihatöille

   Kesän jälkeen alkaa monessa mielessä parhaat olosuhteet isoille ja pienille pihan kunnostushankkeille. Puut, pensaat ja perennat juurtuvat parhaiten päästessään syksyn kosteaan ja jo viilenneeseen maahan. Istutuksen jälkeen välttämättömästä kastelusta huolehtii usein luonto itse. Kun kasvi on syksyllä saanut juurtua kunnolla, on se heti kevään koittaessa valmis lähtemään kasvuun koko voimallaan.

   Lue lisää

  • Aurinkovoimaa talteen entistä optimaalisemmin

   Aurinkovoimaa talteen entistä optimaalisemmin

   Omina itsenäisinä yksiköinään toimivat AC-paneelit edustavat aurinkosähköalan viimeisintä uutuutta.

   Lue lisää

  • Raikkaan ja tuoreen subin saa mukaansa turvallisesti

   Raikkaan ja tuoreen subin saa mukaansa turvallisesti

   Subwayn pelastus koronatilanteessa on take away -myynnin vahva osuus jo ennestäänkin. Jos ateria syödään sisällä, se tapahtuu yleensä aika nopeasti. Subi on helppo ruoka ottaa mukaan ja syödä vaikka autossa, työpaikalla tai pihalla, toteaa yrittäjä Tommi Lindström.

   Lue lisää

Tutustu myös näihin

 

 • Nettijatkot

  • Ennalta ehkäisevät tukipalvelut lapsiperheille - sanahelinääkö?

   Yle uutisoi 17.9.2019, että pelkästään Tampereella ja Orivedellä yli 200 lasta odottaa tukiperhettä. Samalla uutisessa kampanjoitiin ja kannustettiin tukiperheeksi ryhtymiseen.

   Lue lisää

  • Uimahalli säilyy liikesalaisuuden suojissa - tulos raskaasti tappiolla

   - Pari vuotta sitten alkoi kuulua, että kaikki ei ole kunnossa halliyhtiössä. Tarkkoja tietoja ei saatu, koska osakeyhtiöitä ei koske kuntalain tiedottamisvelvollisuus. Ne voivat piiloutua liikesalaisuuden taakse, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti kunnan omistuksessa, kuten Kangasalan Uimahalli Oy, kertoo kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä (vas).

   Joulukuussa 2017 yhtiön hallituksesta lähti Jorma Schukoff, joka samalla erosi Sdp:stä. Erokirjeessään Kangasalan valtuutetuille ja lehdistölle Schukoff kertoi hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan (sd.) epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta toimitusjohtaja Paula Liinamaata kohtaan.

   Lue lisää

  • Auta lepakkoa asumaan pihassa

   Lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä. Nahkasiiville maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat syövät viljely- ja puutarhakasveja. 

   Lue lisää

  • Kuntalaisaloite Kangasalan eroamiseksi Tavasesta

   Netissä osoitteessa stoptavase.com on tietoa ja pääsy kuntalaisaloitteeseen, jossa vedotaan Kangasalan kaupunkin eroamiseksi Tavase Oy:n pohjavesihankkeesta. Jos vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista eli noin 700 henkilöä antaa tukensa, on valtuuston käsiteltävä asia.

   Myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua kuntalaisaloitteeseen. Lisäksi muut kunnan jäsenet kuin asukkaat voivat osallistua aloitteisiin. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi ne, jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniä ovat myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt, joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.

   - Tavase Oy on yrittänyt jo vuodesta 2003 alkaen rakentaa tekopohjavesilaitoksia Vehoniemen harjuun. Hanke on jatkuvasti kaatunut asiantuntijoiden ja oikeusasteiden vastustukseen, koska se on kallis ja vahingollinen, nettisivu kertoo.

   Lue lisää