kevat koittaa

 

 • Seutulaisen jutut

  • Vaikeaa kelirikkoa luvassa Pirkanmaalle

   Vaikeaa kelirikkoa luvassa Pirkanmaalle

   Syksyn ja alkutalven runsaat vesisateet ja kylmä keskitalvi aiheuttavat Pirkanmaankin teille vaikean kelirikkokevään.

   Lue lisää

  • Puhtaat ikkunat kirkastavat kodin

   Puhtaat ikkunat kirkastavat kodin

   Ikkunanpesu on rankkaa puuhaa, mutta kun lasit loistavat, koko koti kirkastuu. Ikkunoita ei tarvitse pestä kovin usein, jos työn tekee asianmukaisilla puhtailla välineillä kerralla oikein. Pinnat pysyvät parhaiten puhtaina, kun ne pestään oikein kaksi kertaa vuodessa. Tarkoitukseen sopivilla välineillä tehty ikkunanpesu, kerran keväällä ja kerran syksyllä, riittää useimmille.

   Lue lisää

  • Katot maalaa, pinnoittaa ja huoltaa PR Muttonen Oy

   Katot maalaa, pinnoittaa ja huoltaa PR Muttonen Oy

   Hämeenlinnalainen PR Muttonen Oy on erikoistunut pelti- ja tiilikattojen maalaus-, pinnoitus- ja huoltotöihin Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Työt tehdään takuutyönä vankalla kokemuksella kotimaisen henkilökunnan voimin. Jokainen työntekijä on ollut yrityksessä sen toiminnan alusta asti, vuodesta 2005 lähtien.

   Lue lisää

  • Liikkumalla terveyttä askel kerrallaan

   Liikkumalla terveyttä askel kerrallaan

   UKK Instituutin liikkumisen suosituksessa kerrotaan terveyden kannalta riittävästä liikunnasta. Päivitetty liikkumisen suositus huomioi entistä vahvemmin hyvinvoinnin kokonaisuuden.

   Lue lisää

  • Kala on helppo ja hyvä myös säilykkeenä

   Kala on helppo ja hyvä myös säilykkeenä

   Ruokailutottumukset, -tavat ja -mieltymykset ottavat muotonsa jo lapsuudessa. Jos jokin ruoka on jo lapsena tuttu, se ei todennäköisesti aiheuta nenän nyrpistelyä vanhemmitenkaan.

   Lue lisää

  • Anna eläimille pesimärauha

   Anna eläimille pesimärauha

   Pesimärauhalla tarkoitetaan aikaa, joka käsittää lintujen yleisen lisääntymis- ja pesintäajan huhtikuun puolivälistä heinäkuuhun. Pesimäaikaan kaikki linnut Suomessa ovat rauhoitettuja. Pesimärauha on myös rauhoittamattomilla lajeilla.

   Lue lisää

Tutustu myös näihin

 

 • Nettijatkot

  • Ennalta ehkäisevät tukipalvelut lapsiperheille - sanahelinääkö?

   Yle uutisoi 17.9.2019, että pelkästään Tampereella ja Orivedellä yli 200 lasta odottaa tukiperhettä. Samalla uutisessa kampanjoitiin ja kannustettiin tukiperheeksi ryhtymiseen.

   Lue lisää

  • Uimahalli säilyy liikesalaisuuden suojissa - tulos raskaasti tappiolla

   - Pari vuotta sitten alkoi kuulua, että kaikki ei ole kunnossa halliyhtiössä. Tarkkoja tietoja ei saatu, koska osakeyhtiöitä ei koske kuntalain tiedottamisvelvollisuus. Ne voivat piiloutua liikesalaisuuden taakse, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti kunnan omistuksessa, kuten Kangasalan Uimahalli Oy, kertoo kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä (vas).

   Joulukuussa 2017 yhtiön hallituksesta lähti Jorma Schukoff, joka samalla erosi Sdp:stä. Erokirjeessään Kangasalan valtuutetuille ja lehdistölle Schukoff kertoi hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan (sd.) epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta toimitusjohtaja Paula Liinamaata kohtaan.

   Lue lisää

  • Auta lepakkoa asumaan pihassa

   Lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä. Nahkasiiville maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat syövät viljely- ja puutarhakasveja. 

   Lue lisää

  • Kuntalaisaloite Kangasalan eroamiseksi Tavasesta

   Netissä osoitteessa stoptavase.com on tietoa ja pääsy kuntalaisaloitteeseen, jossa vedotaan Kangasalan kaupunkin eroamiseksi Tavase Oy:n pohjavesihankkeesta. Jos vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista eli noin 700 henkilöä antaa tukensa, on valtuuston käsiteltävä asia.

   Myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua kuntalaisaloitteeseen. Lisäksi muut kunnan jäsenet kuin asukkaat voivat osallistua aloitteisiin. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi ne, jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniä ovat myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt, joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.

   - Tavase Oy on yrittänyt jo vuodesta 2003 alkaen rakentaa tekopohjavesilaitoksia Vehoniemen harjuun. Hanke on jatkuvasti kaatunut asiantuntijoiden ja oikeusasteiden vastustukseen, koska se on kallis ja vahingollinen, nettisivu kertoo.

   Lue lisää