raikas reipas syksy

 • Pääkirjoitus

  • Muistitko ottaa omaa aikaa?

   Huolenpidon merkitys nousee arvoon arvaamattomaan tällaisina aikoina. Huomaavaisuus ja välittäminen leviävät elintärkeänä aarteena yhtä lailla toimiimme yhteiskunnan jäsenenä, vastuunkantoon ydinpiiristämme, kuin myös omasta rakkaasta itsestämme huolehtimiseen.

   Lue lisää

 

 • Seutulaisen jutut

  • Kansanedustajat kiirehtivät ysitien parantamista

   Kansanedustajat kiirehtivät ysitien parantamista

   Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat jättäneet vuoden 2021 valtion talousarvioon aloitteita vauhdittaakseen valtatie 9:n parantamista. Tampereen ja Oriveden välisen valtatie 9:n muuttamiseen nelikaistaiseksi välillä Alasjärvi-Käpykangas esitetään 69 miljoonan euron määrärahaa.

   Lue lisää

  • Kosmetiikalla pitkät perinteet

   Kosmetiikalla pitkät perinteet

   Ensimmäinen arkeologinen todiste kosmetiikan käytöstä on muinaisesta Egyptistä noin 4000 ennen ajanlaskun alkua. Myös muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät kosmetiikkaa. Varhaisissa meikeissä on hyödynnetty muun muassa elohopeaa ja lyijyä sekä kalansuomuja. Punamullasta valmistettiin huulipunaa. Antiikin inkat ja atsteekit tekivät kovakuoriaisista kynsien ja huulten väriainetta.

   Lue lisää

  • Terveellinen elämä hellii vatsaa

   Terveellinen elämä hellii vatsaa

   Vatsan hyvinvoinnilla on meihin suuri vaikutus. Kun vatsaa turvottaa tai kipristelee, on ilmavaivoja, vessassa täytyy käydä alvariinsa tai sinne ei ole asiaa juuri koskaan, on olo hyvin epämukava.

   Lue lisää

  • Apteekeista terveyden ja hyvinvoinnin palvelua

   Apteekeista terveyden ja hyvinvoinnin palvelua

   Hyvää oloa ja iloa voi hakea paikallisista apteekeista.

   Lue lisää

  • Turvallisesti palveleva Desila on juhlatuulella

   Turvallisesti palveleva Desila on juhlatuulella

   Vuonna 1958 perustettu parturi-kampaamo Desila palvelee Tampereen Sammonkadulla kanta-asiakkaita jo toisessa ja kolmannessakin polvessa. Marraskuun alussa tuli kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun Päivi Suurkaulio aloitti sen yrittäjänä.

   Lue lisää

  • Suden metsä suojeluun Pälkäneellä

   Suden metsä suojeluun Pälkäneellä

   Luonnonperintösäätiö osti kesällä moni-ilmeisen metsäalueen Pirkanmaalta. Suden metsäksi nimetty alue sijaitsee Pälkäneen Korkeusvuorella ja se pitää sisällään useita metsätyyppejä: karua mäntykangasta, tuoreen kankaan kuusimetsää ja kosteapohjaista, lähteistä sekametsää.

   Lue lisää

Tutustu myös näihin

 

 • Nettijatkot

  • Ennalta ehkäisevät tukipalvelut lapsiperheille - sanahelinääkö?

   Yle uutisoi 17.9.2019, että pelkästään Tampereella ja Orivedellä yli 200 lasta odottaa tukiperhettä. Samalla uutisessa kampanjoitiin ja kannustettiin tukiperheeksi ryhtymiseen.

   Lue lisää

  • Uimahalli säilyy liikesalaisuuden suojissa - tulos raskaasti tappiolla

   - Pari vuotta sitten alkoi kuulua, että kaikki ei ole kunnossa halliyhtiössä. Tarkkoja tietoja ei saatu, koska osakeyhtiöitä ei koske kuntalain tiedottamisvelvollisuus. Ne voivat piiloutua liikesalaisuuden taakse, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti kunnan omistuksessa, kuten Kangasalan Uimahalli Oy, kertoo kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä (vas).

   Joulukuussa 2017 yhtiön hallituksesta lähti Jorma Schukoff, joka samalla erosi Sdp:stä. Erokirjeessään Kangasalan valtuutetuille ja lehdistölle Schukoff kertoi hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan (sd.) epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta toimitusjohtaja Paula Liinamaata kohtaan.

   Lue lisää

  • Auta lepakkoa asumaan pihassa

   Lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä. Nahkasiiville maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat syövät viljely- ja puutarhakasveja. 

   Lue lisää

  • Kuntalaisaloite Kangasalan eroamiseksi Tavasesta

   Netissä osoitteessa stoptavase.com on tietoa ja pääsy kuntalaisaloitteeseen, jossa vedotaan Kangasalan kaupunkin eroamiseksi Tavase Oy:n pohjavesihankkeesta. Jos vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista eli noin 700 henkilöä antaa tukensa, on valtuuston käsiteltävä asia.

   Myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua kuntalaisaloitteeseen. Lisäksi muut kunnan jäsenet kuin asukkaat voivat osallistua aloitteisiin. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi ne, jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniä ovat myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt, joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.

   - Tavase Oy on yrittänyt jo vuodesta 2003 alkaen rakentaa tekopohjavesilaitoksia Vehoniemen harjuun. Hanke on jatkuvasti kaatunut asiantuntijoiden ja oikeusasteiden vastustukseen, koska se on kallis ja vahingollinen, nettisivu kertoo.

   Lue lisää