suloista syksya

holkkaliivi 10 2019

 

 • Pääkirjoitus

  • Remonttiriemua ilman riitaa

   Kodin kunnostustöissä suomalaiset ovat kaikkein auliimpia maksamaan putki- ja keittiöremonteista. Putkisaneeraukseen oltaisiin valmiita sijoittamaan eniten rahaa, tutkimuksen mukaan noin 8 200 euroa. Lattia- ja saunaremontit saisivat kumpikin maksaa Matti Meikäläisen mielestä hieman yli kolme tonnia. Kylpyhuoneen, ikkunoiden ja keittiön kustannuksiksi puolestaan hyväksytään hieman enemmän, viidestä kuuteen tuhanteen euroa.

   Remonttiin käytetyistä rahasummista huolimatta työn jälki ei kuitenkaan aina vastaa odotuksia. Joskus hommat eivät onnistu toivotulla tavalla, ja remonttien lopputuloksista riidellään usein oikeudessa asti. Oikeuskulut voivat nousta pahimmillaan tuhansiin euroihin. Remontointiin liittyvät riitatilanteet ovat yksi tavallisimpia tilanteita, joihin suomalaiset tarvitsevat lakimiehen apua.

   Lue lisää

 

 • Seutulaisen jutut

  • Kari on onnekas uuden katon omistaja

   Kari on onnekas uuden katon omistaja

   Kari Rauhanen asuu satavuotiasta ja sataneliöistä hirsitaloa Kangasalan Saarikylissä. Viime talven lumet tulivat katolta alas sellaisella ryminällä, että mukaan lähti myös osa kattopelleistä, ränniä ja räystäslaudoitusta.
   Tuhon nähtyään Kari lähestyi kattofirmoja ja päätyi pirkkalalaiseen Vesivekiin, jolla tuntui olevan asiaan toimiva paketti ja selvät sävelet.

   Lue lisää

  • Pivuti tekee toimivia tiloja räätälinmitoilla

   Pivuti tekee toimivia tiloja räätälinmitoilla

   Pirkanmaan Vuokratilat Oy rakentaa, myy ja vuokraa hallitiloja Tampereen ympäristössä. Yritys on rakentanut Kangasalan Kallioon loistavien liikenneyhteyksien äärelle jo tuhansia neliötä modernia ja siistiä tilaa monenlaiselle liiketoiminnalle.

   Lue lisää

  • Asumismukavuutta ja talon kunnossapitoa

   Asumismukavuutta ja talon kunnossapitoa

   Ikkunat, ovet ja ilmanvaihto ovat kangasalalaisen Ruudukon osaamisalaa. Kaksi vuotta sitten perustettu yritys hoitaa niihin liittyvät myynnit, asennukset ja huollot, sekä suuriin että pieniin remonttikohteisiin Tampereen laajalla talousalueella.

   Lue lisää

  • Huono sisäilma on yleinen ongelma

   Huono sisäilma on yleinen ongelma

   Huonon sisäilmaston aiheuttamiksi kustannuksiksi Suomessa on arvioitu kolme miljardia euroa vuodessa eli 600 euroa asukasta kohden, mikä ylittää rakennusten lämmityskustannukset. Arviossa ovat mukana kaikkien sisäilmasta aiheutuneiden sairausten kustannukset. Hyvä sisäilma vähentää sairauksia, lisää viihtyvyyttä ja parantaa työtehoa

   Jos rakennuksen huono sisäilma alkaa aiheuttaa terveyshaittoja, on tilanne kehittynyt jo turhan pitkälle.

   Lue lisää

  • Ovatko paineet kunnossa, riittääkö urasyvyys?

   Ovatko paineet kunnossa, riittääkö urasyvyys?

   Oriveden Kumikorjaamo Ky on palvellut autonrengasasioissa pian jo 55 vuotta. Laajalla alueella lähikunnissa tunnetaan yrityksen monipuolinen rengas- ja vannevalikoima, kuin myös henkilökunnan ammattitaitoinen neuvonta kaikissa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

   Lue lisää

  • Maalauksen ja kolarikorjauksen osaamista uusissa tiloissa

   Maalauksen ja kolarikorjauksen osaamista uusissa tiloissa

   Kolarimaalauscenter Oy muutti kesällä uusiin tiloihin Kallion yritysalueelle Kangasalan ja Tampereen rajamaastoon. Uutuuttaan hohteleva halli mahdollistaa entistä nopeamman palvelun ja alan kaikkein modernimpien konstien hyödyntämisen.

   Lue lisää

Tutustu myös näihin

 

 • Nettijatkot

  • Ennalta ehkäisevät tukipalvelut lapsiperheille - sanahelinääkö?

   Yle uutisoi 17.9.2019, että pelkästään Tampereella ja Orivedellä yli 200 lasta odottaa tukiperhettä. Samalla uutisessa kampanjoitiin ja kannustettiin tukiperheeksi ryhtymiseen.

   Lue lisää

  • Uimahalli säilyy liikesalaisuuden suojissa - tulos raskaasti tappiolla

   - Pari vuotta sitten alkoi kuulua, että kaikki ei ole kunnossa halliyhtiössä. Tarkkoja tietoja ei saatu, koska osakeyhtiöitä ei koske kuntalain tiedottamisvelvollisuus. Ne voivat piiloutua liikesalaisuuden taakse, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti kunnan omistuksessa, kuten Kangasalan Uimahalli Oy, kertoo kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä (vas).

   Joulukuussa 2017 yhtiön hallituksesta lähti Jorma Schukoff, joka samalla erosi Sdp:stä. Erokirjeessään Kangasalan valtuutetuille ja lehdistölle Schukoff kertoi hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan (sd.) epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta toimitusjohtaja Paula Liinamaata kohtaan.

   Lue lisää

  • Auta lepakkoa asumaan pihassa

   Lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä. Nahkasiiville maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat syövät viljely- ja puutarhakasveja. 

   Lue lisää

  • Kuntalaisaloite Kangasalan eroamiseksi Tavasesta

   Netissä osoitteessa stoptavase.com on tietoa ja pääsy kuntalaisaloitteeseen, jossa vedotaan Kangasalan kaupunkin eroamiseksi Tavase Oy:n pohjavesihankkeesta. Jos vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista eli noin 700 henkilöä antaa tukensa, on valtuuston käsiteltävä asia.

   Myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua kuntalaisaloitteeseen. Lisäksi muut kunnan jäsenet kuin asukkaat voivat osallistua aloitteisiin. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi ne, jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniä ovat myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt, joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.

   - Tavase Oy on yrittänyt jo vuodesta 2003 alkaen rakentaa tekopohjavesilaitoksia Vehoniemen harjuun. Hanke on jatkuvasti kaatunut asiantuntijoiden ja oikeusasteiden vastustukseen, koska se on kallis ja vahingollinen, nettisivu kertoo.

   Lue lisää