talven tunnelmaa

 • Pääkirjoitus

  • Koti on osa ihmistä

   Sisustaminen on yksi ihmisen itseilmaisun keinoista. Kodin sisustus kertoo paljon asunnon asukkaiden arvoista, mieltymyksistä ja persoonallisuudesta. Esineet, huonekalut, tekstiilit ja värit ovat merkittävä osa kodin sisustusta, ne antavat ihmiselle taustan, tunteen kuulumisesta johonkin. Kodin sisustus tukee perheenjäsenten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

   Jokaisessa kodissa kaikilla tekemisillä on oma aikansa ja paikkansa. Joissakin kodeissa olohuone on kaiken keskus, toisilla oleskelu keskittyy keittiöön. Mistä löytyykään se ikioma lempipaikka kotona? Olohuoneen laiskanlinnan uumenista, omasta paikasta ruokapöydän ääressä, saunan lauteilta?

   Lue lisää

 

 • Seutulaisen jutut

  • Sisäilman kokonaistilanne selville

   Sisäilman kokonaistilanne selville

   Sisäilman hiukkasia ja kaasuja on tutkittu jo pitkään, mutta nestemäisten epäpuhtauksien tutkiminen on tullut mahdolliseksi vasta Johanna Salon diplomityön (2014) ja Aattelan mittausmenetelmän kehitystyön (2015) myötä.

   Lue lisää

  • Kokonaisratkaisu hyppysissä pienissä ja isoissa töissä

   Kokonaisratkaisu hyppysissä pienissä ja isoissa töissä

   PKMK Palvelut Oy on talven mittaan muuttanut entiseltä toimipaikaltaan ja asuttaa nyt uusia tiloja Pirkkalassa. Teollisuustiellä sijaitsee PKMK:n yli 200 neliön halli sekä toimistotilat.

   Lue lisää

  • Puurakentaminen on ympäristöteko

   Puurakentaminen on ympäristöteko

   Puurakentaminen on ekologista. Maailmanlaajuisten luonnonvarakysymysten merkityksen kasvaessa pyritään puurakentamista entisestään lisäämään myös Suomessa.

   Lue lisää

  • Musiikkielämys ystävän kanssa

   Musiikkielämys ystävän kanssa

   Kangasalan kirkossa koetaan ystävänpäivänä konsertti, jonka järjestävät LC Kangasala Kuussalo sekä Kangasalan seurakunta.
   Lions Club Kangasala Kuussalo täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

   Lue lisää

  • Voi hyvin, vatsa

   Voi hyvin, vatsa

   Vatsan hyvinvoinnilla on meihin suuri vaikutus. Kun vatsaa turvottaa tai kipristelee, tai on ilmavaivoja, vessassa täytyy käydä alvariinsa tai sinne ei ole asiaa juuri koskaan, on olo hyvin epämukava.
   Suolistolla on runsaasti tärkeitä tehtäviä; se esimerkiksi huolehtii ravintoaineiden imeytymisestä, erittää hormoneja ja on tärkeä osa vastustuskykyä.

   Lue lisää

  • Innofor tarjoaa kestävää metsänhoitoa

   Innofor tarjoaa kestävää metsänhoitoa

   Kaikkia metsänhoidon palveluja tarjoava Innofor Finland Oy on Suomen kokenein osaaja avohakkuuttoman talousmetsänhoidon alalla. 
   Vuonna 2007 perustetun yrityksen päätoimipaikka on Kangasalla, mutta toiminta ulottuu kautta maan. Innofor Finland palvelee sekä yksityisiä että julkisia yhteisöjä pientiloista tuhansien hehtaarien tiloihin, toteuttaen monipuolista puukaupan palvelua kaikenkokoisille metsänomistajille. 

   Lue lisää

Tutustu myös näihin

 

 • Nettijatkot

  • Ennalta ehkäisevät tukipalvelut lapsiperheille - sanahelinääkö?

   Yle uutisoi 17.9.2019, että pelkästään Tampereella ja Orivedellä yli 200 lasta odottaa tukiperhettä. Samalla uutisessa kampanjoitiin ja kannustettiin tukiperheeksi ryhtymiseen.

   Lue lisää

  • Uimahalli säilyy liikesalaisuuden suojissa - tulos raskaasti tappiolla

   - Pari vuotta sitten alkoi kuulua, että kaikki ei ole kunnossa halliyhtiössä. Tarkkoja tietoja ei saatu, koska osakeyhtiöitä ei koske kuntalain tiedottamisvelvollisuus. Ne voivat piiloutua liikesalaisuuden taakse, vaikka yhtiö olisi 100-prosenttisesti kunnan omistuksessa, kuten Kangasalan Uimahalli Oy, kertoo kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä (vas).

   Joulukuussa 2017 yhtiön hallituksesta lähti Jorma Schukoff, joka samalla erosi Sdp:stä. Erokirjeessään Kangasalan valtuutetuille ja lehdistölle Schukoff kertoi hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan (sd.) epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta toimitusjohtaja Paula Liinamaata kohtaan.

   Lue lisää

  • Auta lepakkoa asumaan pihassa

   Lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä. Nahkasiiville maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat syövät viljely- ja puutarhakasveja. 

   Lue lisää

  • Kuntalaisaloite Kangasalan eroamiseksi Tavasesta

   Netissä osoitteessa stoptavase.com on tietoa ja pääsy kuntalaisaloitteeseen, jossa vedotaan Kangasalan kaupunkin eroamiseksi Tavase Oy:n pohjavesihankkeesta. Jos vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista eli noin 700 henkilöä antaa tukensa, on valtuuston käsiteltävä asia.

   Myös alle 18-vuotiaat voivat osallistua kuntalaisaloitteeseen. Lisäksi muut kunnan jäsenet kuin asukkaat voivat osallistua aloitteisiin. Kunnan jäseniä ovat asukkaiden lisäksi ne, jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Kunnan jäseniä ovat myös yhteisöt, laitokset ja säätiöt, joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.

   - Tavase Oy on yrittänyt jo vuodesta 2003 alkaen rakentaa tekopohjavesilaitoksia Vehoniemen harjuun. Hanke on jatkuvasti kaatunut asiantuntijoiden ja oikeusasteiden vastustukseen, koska se on kallis ja vahingollinen, nettisivu kertoo.

   Lue lisää