Orivedellä järjestetään ensimmäinen burleskityöpaja maaliskuun alussa. Työpajan vetää Olivia Rouge, yksi Suomi Burleskin tunnetuimpia ja suosituimpia esiintyjiä.
Olivia on esiintynyt vuodesta 2008 lähtien ympäri Suomea, mutta myös ulkomailla kuten Las Vegasissa, New Yorkissa, Roomassa ja Lontoossa. Hän on järjestänyt menestyksekkäitä burleskitapahtumia Tampereella vuodesta 2012 lähtien ja toimii tällä hetkellä Tampere Burlesque ry:n puheenjohtajana.

 

Olivia opettaa myös burleskia viikottain Tanssistudio Razzmatazzilla, sekä järjestää erilaisia työpajoja ja kursseja oman Olivia Rouge’s School of Burlesquen tiimoilta.
Burleski tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä sensuellia ja parodista viihdettä.
Burleskiesitykset saivat alkunsa 1800-luvulla Yhdysvaltojen varietee- ja vaudevilleteattereista. Tämän päivän burleskissa viihteessä yhdistyy dragshow’ta, performanssia, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa ja satiiria.
Uusi burleski rantautui Suomeen vuoden 2007 tienoilla.


Kaikille sopiva kurssi


Orivesiläistynyt Olivia on päättänyt tuoda burleskin iloisen fiiliksen myös uuteen kotikaupunkiinsa opetuksen merkeissä. Myöhemmin on suunnitteilla järjestää myös burleskiesityksiä.
Beginner’s Guide to Burlesque-workshop toteutuu 3.3. puoliltapäivin alkaen. Kurssi järjestetään Kiwilinnan liikuntasalissa osoitteessa Keskustie 3.
Työpaja soveltuu kaikille täysi-ikäisille ulkonäköön, kokoon tai tanssitaustaan katsomatta. Työpajassa käydään hieman läpi burleskin historiaa, burleskin ele- ja liikekieltä ja hanskojen riisuntaa, sekä tehdään helpohko koreografia. On myös mahdollisuus tehdä muutama improvisaatioharjoitus.
Kurssille tulee ilmoittautua 20. helmikuuta mennessä osoitteessa www.schoolofburlesque.fi.

 7OliviaRouge AnnaLiisaNikus77

 Kuva: Anna-Liisa Nikus

7OR VictoriaSpiridonova3

Kuva: Victoria Spiridonov