Kiinteistönvälittäjä Jutta Rihu aloitti viime kesäkuussa SP-Koti -ketjuun kuuluvan Kodinhenki Oy:n yrittäjänä. Yrityksen toimitilat löytyvät Kangasalan ydinkeskustasta, Säästöpankin tiloista. Pankkiyhteistyö tukee kiinteistönvälitystoimintaa mukavasti ja toisinpäin. On kätevää olla aina parin askeleen päässä tarvittavasta palvelusta, kun esimerkiksi tarvitaan kiinteistön arviota tai aletaan puhumaan lainasta.

Hiljattain pidetyssä tiedotustilaisuudessa paljastettiin, että SP-Kotien toiminta laajenee Pirkanmaan alueella. Toimipisteitä tulee yksi lisää ja työntekijöitä parikymmentä. Tämän muutoksen myötä SP-Koti ketjussa Pirkanmaalla tekee töitä kolmisenkymmentä kiinteistökaupan ammattilaista.
- Kiinteistökaupalle kuuluu tällä hetkellä kohtuullisen hyvää. Parempaan suuntaan ollaan menty jo jonkin aikaa. Ihmisillä on selvästi jo usko paremmasta huomisesta, nyt uskalletaan tehdä taas päätöksiä, toteaa Jutta Rihu luottavaisena.

Hyvä ja osaava palvelu

Useita vuosia kiinteistönvälitysalalla pitkin ja poikin Pirkanmaata työskennellyt Jutta Rihu on laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV, suorittanut kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon (KiAT), sekä lisäksi hänellä on kaupanvahvistajan oikeudet.
 - Koulutus takaa asiantuntemuksen kiinteistö- ja osakekaupoissa, hän toteaa.
- Tämä ala on tarkasti vahdittu ja jatkuvasti muuttuva, koko ajan on pysyttävä ajan hermolla.
Kovassa kilpailutilanteessa pieni kiinteistönvälitysyritys voi vain satsata vankkaan asiantuntemukseen ja siihen, että aina tekee työnsä niin hyvin kuin mahdollista. Pyrkimyksenä on kaikkien osapuolten kannalta onnistunut asuntokauppa. Pyrkimys on tehdä työ niin hyvin, että asiakas ottaa yhteyttä seuraavallakin kerralla, ja suosittelee saamaansa hyvää palvelua muillekin.
Kodinhengen reviirinä on ennen kaikkea Kangasala ja sen ympäristökunnat.
- Kangasalla on riittänyt myytävää ihan kiitettävästi. Selkeästi kysytyimpiä ovat tällä hetkellä keskustan kerrostalot, jotka ovat valmistuneet 2000 luvulla  tai mahdollisesti vanhemmat taloyhtiöt joissa on putkiremontit ja muut isot remontit tehtyinä, Jutta kertoo.

Hinta muodostuu monesta tekijästä

Jutta Rihu viihtyy hyvin työssään. Vaikka päivät venyvät joskus pitkiksi, ne ovat kaikki erilaisia.
- Saan tavata paljon ihmisiä ja olla mukana auttamassa elämän suurissa asioissa, hän toteaa.
- Usein on tunteet pinnassa, varsinkin jos siinä omassa kodissa ollaan asuttu vuosikymmenet ja täytyy muuttaa pois, kun ei enää jakseta tehdä tarvittavia töitä.
Asuntonäyttöjen merkitys on väistynyt nettiesittelyjen tieltä; hyvät kuvat, mahdolliset videot ja selostus netissä ovat jo yhtä tärkeitä kuin paikan päällä käynti.
Myyntiin annettavat asunnot ovat useimmiten erittäin hyvässä kunnossa; ennen kuvien ottoa saatetaan antaa muutama vinkki siitä, miten jokin kohta näyttäisi paremmalta.
Vaikka edelleen monella on kotinsa arvioinnissa tunnehinnoittelua mukana, suurin osa asiakkaista on realistisia hinnoittelun suhteen. Hintaan vaikuttavat kohteen ikä, koko, sijainti ja tehdyt remontit. Eri perheet arvostavat erilaisia asioita, toiselle on tärkeää huoneluku tai sijainti, kun joillekin lämmitysmuoto ratkaisee.
70-luvun kerrostaloasuntojen hinnoittelun määrää pitkälti se, onko taloyhtiössä tehty isot remontit. Keskustan alueiden kerrostaloissa tärkeää, että talossa on hissi, koska nimenomaan ikäihmiset ovat niistä kiinnostuneimpia. Hissittömyys pidentää myyntiaikaa, Jutta muistuttaa.

13jutta
Kiinteistönvälittäjä Jutta Rihulle jää mieluisan työn lisäksi aikaa lenkkeilylle ja yhdeksänviikkoisen hovawartin koulutukselle.