Joulun alla tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Tampereen keskustassa palveleva K-Supermarket Kuninkaankulma uudistui. Kauppiaaksi tuli tuolloin Mikko Salmia. Kunkku on hänen 13-vuotisen kauppiasuransa neljäs ja suurin kauppa. Kaupan ovi on käynyt tiheästi, erityisesti tämä vuosi on ollut selkeää liikevaihdon kasvua.

- Tavoitteena on kehittää myyntiä joka vuosi. Kuninkaankulma haluaa olla mukava ja supermarketiksi poikkeuksellisen ystävällinen kauppa, jossa henkilökuntakin viihtyy, Mikko Salmia kiteyttää.
Erityisen ilahtunut kauppias on tuoreimmista tutkimuksista. Sekä asiakastyytyväisyyttä että henkilökunnan työtyytyväisyyttä mitanneet tutkimukset ovat olleet merkittävän hyviä.

Vaativille nykykuluttajille

Nykyaikaiset asiakkaat ovat kiinnostuneita tuotteiden ekologisuudesta, vastuullisuudesta, terveellisyydestä ja alkuperästä. Kuninkaankulman konsepti on rakennettu vastaamaan juuri näitä korkeita vaatimuksia.
- Valikoimien laajuus on vahvuutemme. Meillä on muun muassa Tampereen paras vegehylly. Myös superfoodien osastomme on todennäköisesti myynniltään kaupungin suurin, ja sitä hoitaa asialleen hyvin omistautunut osastovastaava, Mikko kehaisee ylpeänä. Teemaan sopivasti kaupasta löytyy myös ekologista kosmetiikkaa ja pesuaineita.
Kuninkaankulmassa on keskustan monipuolisin juomaosasto, jonka siisteydestä pyritään pitämään erityistä huolta. Trendikkäitä erikoisoluita on huima valikoima; esimerkiksi kotimaisia jouluoluita on peräti 19 eri merkkiä.
Lähituottajat, paikalliset toimijat ja suoraan tilalta tilattavat tuotteet ovat lähellä kunkkulaisten sydäntä.
Koko kauppa on huomiota herättävän puhdas, järjestelmällinen ja valoisa.
- Siisteyteen panostetaan todella paljon. Meillä on kaksi siivousvuoroa arkisin ja yksi lauantaisin. Jokainen myös huolehtii siisteydestä aina ohi kulkiessaan, Mikko toteaa.

Jokapäiväistä leipää

K-Supermarket Kuninkaankulma on ehdolla vuoden 2019 Leipäkaupaksi.
Kunkun valinta mukaan Suomen Leipuriliiton kisaan on monen tekijän ansiota. Leipäosastolta mainitaan löytyvän yllättäviä tarjouksia ja pientoimittajienkin tuotteita. Valtakunnallisten ja isojen toimijoiden lisäksi osastolla on paikallisten leipomoiden tuotteita sekä harvinaisuuksia, kuten esimerkiksi Rekolan biodynaamisen tilan leivät.
Leipäosaston kotimaisuusaste on korkea, myös paisto- ja irtomyyntituotteissa. Gluteenittomien vaihtoehtojen valikoimaa on kasvatettu määrätietoisesti. Lisäksi osastoa kiitetään siistiksi, selkeäksi ja hyvin hoidetuksi.
Viimeisin lisäys on pieni kodintarvikkeiden osasto, josta löytyy muutamia tärkeitä jokapäiväisiä tuotteita kuusiokulma-avaimesta kattiloiden kautta taulukoukkuihin ja ikkunan irtokahvoihin.

Lounasta vaikka vauhdissa

Kuninkaankulman tiloissa toimii viihtyisä lounasravintola, jossa on kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa. Lounaskauppa on kasvanut koko ajan uudistuksen jälkeen.
Asiakaskunta on mieltynyt Kuninkaankulman maukkaaseen kotiruokaan, joka tarjoaa konstailemattoman vaihtoehdon kaupungin keskustan pikaruokaloille. Joka päivä on lounasaikaan tarjolla kolme erilaista lämmintä ruokaa sekä yksi tai kaksi keittovaihtoehtoa. Ruoan voi nauttia viihtyisässä lounaskahviossa tai ottaa mukaan.
Kaupasta saa helposti ja nopeasti matkaansa monenlaista evästä. Heti sisäänkäynnin läheisyydessä on valikoima pakattuja voileipiä, kolmioleipiä ja kotona tai työpaikalla lämmitettävää ruokaa. Nopeaa ateriaa täydentämään on erilaisia juomia, smoothiebar ja salaattibaari.
Kuninkaankulmalle tyypillinen vahva panostus näkyy muun muassa hedelmien ja vihannesten laajassa ja houkuttelevassa esillelaitossa, sekä iloisesti yllättävässä lähijuustojen pisteessä, unohtamatta huimaa irtokarkkien rivistöä.

 9Kmies

Joulutuliaisiksi Mikko ehdottaa esimerkiksi Pirkka Parhaat -sarjaan kuuluvaa ja makutestit voittanutta Luomuglögiä.

9Knainen

Superfoodien osastonvastaava Henna Tuppurainen suosittelee kokeilemaan Tampereen Nekalassa valmistettua The Good Guys -kombuchaa.

9Krehut

Runsaan salaattiannoksensa voi koota helposti itsepalveluperiaatteella.