Erityisesti julkisivuremonteistaan sekä Pihla-tuotemerkin ikkunoista ja ovista tunnettu Moision Rakennuspalvelu on työskennellyt pitkin Pirkanmaata jo 17 vuotta. Pitkän linjan kirvesmiessukuun kuuluvat isä ja poika, Ismo ja Aki Ojanen, edustavat perinteistä timpurintaitoa ja arvostavat saavuttamaansa mainetta luotettavana tekijänä.

- Aina pidetään se mikä luvataan ja kaikki laitetaan paperille. Kun sekä tarjoukset että sopimukset ovat kirjallisessa muodossa, ei jää jälkeenpäin mitään epäselvyyksiä. On ikävää, miten edelleenkin monet teettävät tuhansien eurojen töitä suullisen sopimuksen varassa, Ismo huomauttaa.

Hyvä maine kiirii

Kangasalalaisella Moision Rakennuspalvelulla on riittänyt töitä hyvin. Laadukkaan laitekannan lisäksi kevyen organisaation yritys on panostanut paljon markkinointiin, ja hyvä työnjälki sekä moitteeton maine tuovat samat asiakkaat Ojasten puheille usein uudelleenkin.
Julkisivuverhouksien lisäksi yritys tekee rakennuksia perustuksista vesikattoon tai vaikka piipun hattuun asti, sovitulla valmiusasteella. Yhteistyökumppaneina toimivat Pihlan ohella Jukka-Talot, joiden talopaketteja Ojaset ovat pystyttäneet jo yli kymmenen vuoden ajan, sekä uusimpina Hartman Koti sekä Suomen Koti-rakennuttajat.
- Viime aikoina olemme tehneet muun muassa Nokialle kaksi Jukka-Taloa sekä Vuorekseen yhden kaksikerroksisen Jukka-Talon. Seuraavaksi alkaa työmaa Pikonlinnassa, jonne valmistuu 30-metrinen kerrostalon autokatos, yrittäjä kertoo.
- Sisäremontteja toteutamme myös, mutta niitä meiltä kysytään vähemmän, koska meidät tunnetaan nimenomaan ulkotöistämme. Teemme yhtä lailla isoja kuin pieniäkin kohteita. Yhtäkin ovea lähdetään kerrallaan laittamaan.
Asiakaskunta muodostuu yksityishenkilöistä, rakennusliikkeistä ja taloyhtiöistä, ja työsarkaa riittää yhtälailla saneerauksessa kuin uudisrakentamisessakin.

Hioutunutta yhteistyötä

Ismo on hyvin tyytyväinen työtoveruuteen oman jälkikasvun kanssa.
- Akin kanssa olemme työskennelleet jo yli kymmenen vuotta yhdessä eikä koskaan ole tullut mitään ongelmia. Meidän ei tarvitse arpoa, että kumpi tekee mitäkin.
- Työn laatu on hioutunut jo niin samanlaiseksi, että vaikka yleensä timpurin tunnistaa jäljestä, ei meistä pysty kyllä sanomaan, että kumpi vaikkapa sen räystään aluslaudan on laittanut.
- Lähdemme aina mielellämme työhön ja yhdessä neuvottelemme kaikesta.

 17Mmies

Pirkanmaalla ei enää sellaista kulmakuntaa olekaan, jossa ei tulisi omia töitä vastaan, toteaa timpuri Ismo Ojanen. 17harmaatalo

Nokialaiskoti uudistui piilonaulattavilla, valmiiksi maalatuilla ulkoverhouspaneleilla.

17puntalo

Varsamäentiellä sijaitsevaan taloon Moision Rakennuspalvelu teki vesikaton, julkisivupaneloinnin sekä Pihla-Ikkunoiden asennuksen.