Ilmo ja Irja Jaatisen 85-neliöinen omakotitalo Sahalahden Myllypadontiellä sai hiljattain ylleen upouuden Vesivek-katon. Rakennus on 1960 valmistunut hyvin pidetty vaalea sukutalo siistin pihapiirin äärellä.

Taloa on ajan mittaan pikkuihiljaa kunnostettu ja päivitetty, ja seuraavaksi Jaatisten huomio siirtyi kohti kattoa. Alkuperäisen tiilisen katteen vaihtoi Ilmo itse peltikattoon kolmekymmentä vuotta sitten, mutta nyt urakka haluttiin antaa jo ammattifirman käsiin.
Ilmo Jaatinen pyysi tarjoukset kolmelta kattoremontteja tekevältä yritykseltä. Vesivek valittiin siksi, että sen tarjous oli kattavin ja siihen sisältyi rakennustelineiden käyttö.
Sopimus tehtiin elokuun lopussa, ja uuden katon asennus sovittiin toteutettavaksi myöhemmin talvella – onhan Vesivek tunnettu siitä, että se remontoi kattoja ympäri vuoden. Sopivan välin tultua työ päästiin kuitenkin toteuttamaan jo lokakuun lopulla.
Kolme päivää siihen vain meni, ja neljäntenä päivänä haettiin telineet pois.
- Tämä oli todella helppo ja siisti toteutus, ja kaikki piti mitä sovittiin.
- Vaikkei se tokikaan mitään ilmaista lystiä ole, niin ei silti tulisi mieleenkään enää kiivetä itse katolle mittailemaan paikkoja, ja sitten alkaa värkkäämään kattoa huonoilla työkaluilla, Ilmo painottaa.

Siististi ja täsmällisesti
Sovitun ajan sisällä tehtiin kaikki alusta loppuun, siivouksineen päivineen. Vanha katto purettiin ja kaikki vanhat materiaalit vietiin tarkasti pois, asennettiin uusi katto, kunnostettiin molemmat piiput sekä laitettiin niihinkin uudet pellitykset.
Koko talon 135 neliömetrin alalle tuli uusi aluskate. Räystäiden laudoitukset uusittiin ja oikaistiin katon toinen lape, jota lumi oli painanut vuosikymmeniä. Lopuksi asennettiin kattoturvatuotteet ja lumiesteet.
- Onneksi vanhan katon alta paljastuivat täysin kuivat purut, rakenteilla ei ollut mitään hätää, Ilmo Jaatinen toteaa.
Samassa ajassa Vesivekin tiimi laittoi myös piharakennuksen 178-neliöisen katon kuntoon. Työnjohdolla oli oikeanlaista näkemystä suositella Ilmolle toisenlaista profiilia, joka sopii paremmin pienen katon mittasuhteisiin.

Työsuojelu kunnossa
Lähes neljän vuosikymmenen kokemuksen työsuojelutarkastajan työstä omaava Ilmo Jaatinen pisti merkille projektin turvallisuusjärjestelyt. Miestä miellytti Vesivekin tyyli ympäröidä remontoitava talo kunnollisilla rakennustelineillä. Vesivekin mission mukaan valjaat ja kaiteet eivät riitä kattoremonttityömaalla, vaan paras putoamissuojaus on telineet. Työssä tarvittava materiaali nostettiin työn ääreen siirtolavoilla, kenenkään ei tarvinnut kiipeillä tikkaita edestakaisin.
- Eivät ne pahemmin taukoa pitäneet. Ja sitä arvostin, että jokainen työmies osasi sanoa päivää. Kun homma oli ohi, katsastin tarkasti jokaisen metrin talon ympärillä, enkä löytänyt yhtä ainutta roskaa tai tupakantumppia.
- Sain takuutodistuksen uudelle katolle sekä valmiit lomakkeet kotitalousvähennyksen hakemista varten. Verottajaltakin tuli päätös todella nopeasti.

Kotimainen toimitusketju
Vesivek Oy on Suomen johtava ränni- ja kattoremonttien toteuttaja. Pirkkalalainen yritys on tehnyt jo 25 000 kattoremonttia uniikilla nosturiavusteisella, konseptoidulla menetelmällään.
Vesivekille ominaista on saada työn alla oleva katto sateelta suojaan heti alussa. Varsinainen remontti tulee valmiiksi parissa, kolmessa päivässä ja asukkaat voivat asua kodissaan koko ajan.
Nopeat asennukset perustuvat tarkkaan etukäteissuunnitteluun ja työtehtävien roolitukseen. Vesivek toimii kaikkiaan 16 paikkakunnalla ja käyttää paikallisia asentajia.
Kattoremonttien lisäksi Vesivek valmistaa, asentaa ja myy vuosittain yli 15 000 sadevesijärjestelmää ja kattoturvatuotetta. Vesivekin tuotteet valmistetaan omissa tehtaissa. Kattopellit tulevat Pirkkalasta ja sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet Orimattilasta.

10kattotalo

Työsuojelutarkastajana vuosikymmeniä toiminut Ilmo Jaatinen on tyytyväinen Vesivekin menetelmiin.

10kuvatalosta
 Uusi katto saadaan säältä suojaan jo ensimmäisenä remonttipäivänä.