LähiTapiola pilotoi omistaja-asiakkailleen lemmikkien etäeläinlääkäripalvelua muun muassa Pirkanmaan alueella. LemmikkiHelppi -palvelun tuottaa Omaeläinklinikka.

Lemmikkivakuutusasiakkaat voivat asioida eläinlääkärillä mobiilisovelluksella. Palvelu tulee olemaan asiakkaiden käytössä vuoden jokaisena päivänä, ja LemmikkiHelpissä asiakkaalle vastaa aina eläinlääkäri. Palvelu laajentuu myöhemmin koskemaan myös hevosten etähoitoa.
 - Palvelun avulla eläinlääkäriin saa jatkossa älypuhelimella videoyhteyden paikasta ja vuorokaudenajasta riippumatta. Kissan tai koiran terveysasioissa ei tarvitse lähteä enää saman tien päivystykseen, vaan mobiilisovelluksella saa matalalla kynnyksellä hoidontarpeen arvion ja ohjeita kotihoitoon. Tästä hyötyvät niin lemmikit terveytensä puolesta kuin eläimen omistajatkin taloudellisesti, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan korvausjohtaja Tapio Kärkelä.
 Lemmikkien etäeläinlääkäripalvelun avaamisen kannustivat hyvät kokemukset tammikuussa 2018 LähiTapiolan vakuutusasiakkailleen avaamasta TerveysHelppi-etälääkäripalvelusta. Etälääkäripalvelu on tasannut maantieteellisiä eroja hoitoonpääsyssä, tehostanut hoitoketjuja ja parantanut asiakaskokemusta. TerveysHelppi-palvelun tuottaa Mehiläinen.

Hoidot monipuolistuneet
 - Asiakassovelluksen ohella LähiTapiolassa on kehitetty myös digitaalinen etähoidon työkalu eläinlääkäreille, jolla LemmikkiHelpin eläinlääkärit selvittävät vuorovaikutteisesti asiakkaan lemmikin terveyshuolia chatin tai videopuhelun avulla. Asiakkaalla on lisäksi käytössään digitaalinen oirearvio, joka opastaa käyttäjää ja se korvaa perinteisen korvaushakemuksen kokonaan, Kärkelä neuvoo.
Lemmikkieläinten hoitomahdollisuudet ovat laajentuneet viime vuosina. Yhä useammin kissa tai koira on perheenjäsen, josta halutaan pitää mahdollisimman hyvää huolta. Tämä näkyy eläimille tehtävien toimenpiteiden kirjon monipuolistumisena.
Suomalaiset käyttävät vuosittain yhä enemmän rahaa lemmikkien terveyteen ja hoitoon. Tämä näkyy myös lemmikkien eläinlääkärikuluvakuutusten yleistymisenä. Esimerkiksi Suomen noin 800 000 koirasta joka neljäs on vakuutettu.

15puppy