Tamperelaisella Kuljetus-Ojakoski Oy:llä on yli 70 vuoden kokemus maanrakennustöistä Pirkanmaan talousalueella. Yrityksen pääasiallisin toiminta on omakotitalojen pohjien tekeminen; niitä valmistuu vuodessa 20-30.

- Ennen vanhaan talon rakennuttaja jakoi maanrakennusurakan osiin ja osallistui itsekin joihinkin työvaiheisiin. Nykyään asiakkaat tavallisesti haluavat kokonaisvaltaisen avaimet käteen -paketin, eli me kaivamme talon perustukset ja rakennamme pihatkin alusta loppuun, kertoo yrittäjä Jyrki Ojakoski.

Ammattilaisia monessa polvessa
Alunperin yrityksen perusti Jyrkin isoisä Yrjö Ojakoski vuonna 1945. Hänen poikansa Raimo Ojakoski oli mukana merkittävässä roolissa Hervantaa rakennettaessa. Nykyinen johtaja tuli yritykseen mukaan neljä vuosikymmentä sitten. Toisena vaihtoehtona ammatinvalinnalle oli lähtö opiskelemaan eläinlääkäriksi, mutta niin vain hänkin löysi itsensä usein aamuneljältä kaivinkoneen puikoista.
- Minusta on mukavaa olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, jotka rakentavat itselleen kotia, Jyrki Ojakoski tunnustaa.
- Se on tässä työssä kaikkein parasta.
Myös Jyrkin poika Raine on paiskinut töitä perheyrityksessä jo toistakymmentä vuotta. Työntekijöitä on kaikkiaan yhdeksän.

Pihojen perusteellista kunnostusta
Yrityksen töiden valikoimaan kuuluu myös monipuolinen piharakentaminen.
Kuljetus Ojakoski korjaa routivat vanhat pihat, vaihtaa maamassat ja toimittaa kuoriketta, itse valmistettua ja seulottua multaa sekä erilaisia kiviaineksia omasta sorakuopasta. Yritys suorittaa myös vihertöitä, kuten muun muassa pensasaitojen leikkauksia ja siirtonurmikoiden asennuksia.
Jyrki on muun muassa laajentanut firman kalustoa, joka muodostaa hyvän kokonaisuuden kaivinkoneita, kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia. Pienellä ja ketterällä Avantilla selviää myös ahtaissa kohteissa.  
- Laitteet ovat kehittyneet hurjasti tänä aikana. Koneisiin on esimerkiksi tullut mittalaitteet ja pyörivät kauhat, toteaa Jyrki.

Missään ei oikaista
Rakentamisen vaatimukset ovat tiukentuneet. Kokeneiden ammattilaisten normien mukaisella työllä varmistetaan muun muassa, ettei kosteus pääse talon rakenteisiin ja että maa-ainekset pysyvät paikoillaan. Esimerkiksi salaojien riittävä syvyys tulee huomioida jo piirustusvaiheessa; salaojien täytyy kulkea niin sanotusti saven sylissä, läpäisevän maa-aineksien alla.
- Kyllähän huonoa olisi aina helppo tehdä, mutta on tärkeää voida olla ylpeä työnsä jäljestä. Kaiken mitä tekee, täytyy tehdä niin hyvin että kehtaa kertoa tehneensä.
- Panostamme laatuun, eikä missään oikaista, Jyrki Ojakoski kiteyttää.
Ammattiylpeys näkyy Ojakoskella muun muassa siinä, että tarjoukset tehdään aina tarkasti, se pitää kaiken tarpeellisen sisällään eikä yllätyksille jää sijaa. On asiakkaankin etu, että tarjous on mahdollisimman realistinen. Vaikka kilpailua on alalla kovasti, ei työtä kannata halpuutella, eikä tinkiä työn huolellisuudessa tai materiaaleissa.

8 miesjakone

Jyrki Ojakoski on tehnyt maanrakennustöitä Pirkanmaalla jo monta kymmentä vuotta.

8kone
Kuljetus Ojakoskella on edustava valikoima kalustoa erilaisiin kohteisiin.