Suomen Vesiturva Oy on sukitusmenetelmään erikoistunut yritys, joka remontoi ammattitaidolla omakotitalojen, pientaloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen viemärit.

- Vanhojen viemäreiden sukittaminen on markkinoiden kustannustehokkain ja asiakasystävällisin tapa saneerata lattioiden alla olevat putket, sekä seinien sisällä menevät pystylinjat, toteaa Jaakko Ollila Suomen Vesiturvasta.
- Vanhan putken sisään puhalletaan epoksoitu huopasukka, jolla saadaan vuosikymmeniä kestävä uusi itsekantava putki, joka korjaa vanhan putken halkeamat. Maata tai lattiaa ei tarvitse kaivaa auki. Sukitus on VTT:n sertifioima menetelmä ja se soveltuu kaikkien putkimateriaalien saneeraukseen.
- Sukittamalla tehtyyn viemäriremonttiin menee aikaa kolmesta viiteen päivään. Halutessaan asukas voi asua kotonaan koko remontin ajan, Jaakko Ollila kertoo.

Putket eivät ole ikuisia
Tavallisesti keittiöiden viemärit kuluvat eniten, koska niissä käytetään voimakkaita pesuaineita, liuottimia ja viemärinavausaineita. Usein talon pannuhuoneesta löytyy puolestaan vähäisellä käytöllä ollut viemäri, jonka valurautaiselle putkelle kuivuus tekee tuhojaan.
- Kun viemärillä alkaa olla ikää jo puolen vuosisadan verran, on reikiintymisen riski kasvanut huomattavasti. Jos viemäri ehtii romahtaa pahasti, ei tällainen kolmen päivän projekti enää riitä. Kunnostamattomiin viemäreihin kehittyy haiseva maanalainen aikapommi, joka voi johtaa lopulta kalliisiin ja usean kuukauden kestäviin remontteihin, Jaakko Ollilla muistuttaa.
Kaikki yli 40-vuotiaat viemärit kannattaa tarkistaa, varsinkin jos viemäri tuntuu vetävän heikosti tai se haisee oudosti. Ajallaan tehty sukitus on huomattavasti halvempaa kuin putkien vaihtaminen uusiin, ja se antaa putkistolle lisäaikaa vähintään seuraavat 50 vuotta. Menetelmä voidaan tehdä yhtälailla valurautaisiin, betonisiin kuin PVC-muovisiinkin putkistoihin.

6sininen

 Siisti epoksisukka on tässä paikoillaan.

 6viemari

Viemärikamera näyttää näkymää vanhan valurautaputken sisältä.