Autofit Pikohuolto on jo vuoden verran palvellut Kangasalan Pikonkankaalla toimivan Pikopesun rinnalla, täydentäen autopesulaa autohuoltotöillä. Yritys tarjoaa kaikki autokorjaamon palvelut joka merkkiin takuutöinä, aina katsastushuolloista ja öljynvaihdoista määräaikaishuoltoihin sekä rengastöihin ja nelipyöräsuuntauksiin.

Neljänsadan neliön halli kohoaa näkyvällä paikalla Lahdentien tuntumassa, Valkeakosken rampin vieressä. Nykyaikaisessa korjaamossa on kaksi nosturipaikkaa, kaksi mekaanikkoa töissä ja monipuolinen laitteisto. Tiloissa mahtuu pesemään ja huoltamaan vaikkapa suurta jakeluautoa, pikkubussia tai paloautoa.
- Erikoisuutenamme on hiukkassuodattimien pesut ja huollot, yrittäjä Toni Saarimäki kertoo. Yritys teki syksyllä suuren investoinnin hankkiessaan DPF-hiukkassuodattimien pesulaitteen. Hommaa ei hoideta pelkällä pesuaineen suihkuttamisella, vaan koko suodatin irrotetaan ja pestään paineella.

Ennakoimalla säästö
Hiukkassuodattimet keräävät dieselin pakokaasun partikkeleista noin 85 prosenttia. Ajon myötä suodatin täyttyy, eikä se enää hoida tehtäväänsä kunnolla. Tukkeutuneen hiukkassuodattimen huomaa muun muassa siitä, että hiukkassuodattimen poltot lisääntyvät, poltosta syntyy hajua ja liikenteessä pakoputkesta pöllähtää nokipilvi. Viimeistään auton vikailmoitus kertoo vaihtamisen tarpeesta. Suodatin suositellaan huollettavaksi 150 000 - 250 000 ajokilometrin välein.
- Meille voi myös lähettää pelkän hiukkassuodattimen pestäväksi, Toni Saarimäki kertoo. - Suodattimen irrotus on usein eniten aikaa vievä työn osuus.
Moni dieselauton omistaja turvautuu laittomaan hiukkassuodattimen poistoon, koska tukkeutuneen suodattimen uusiminen on kallista. Trafi on varoittanut, että asiaa tullaan tarkkailemaan entistä tiukemmin. Moitteet hiukkassuodattimen tilassa aiheuttavat katsastuksen hylkäämisperusteen.
- Kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja huollattaa suodatin, ennen kuin sen pesu käy mahdottomaksi ja ainoa ratkaisu on uuden hankkiminen, suosittelee työnjohtaja Jani Joensuu.

Pinnat kuntoon keväällä
Muualla vielä harvinainen koneellinen pinnoitepesu nousi suureen suosioon Pikohuollossa viime vuonna. Korrek Pro -sarjan keraaminen pinnoite hylkii likaa moninkertaisesti vahaan verrattuna. Auton puhtaanapito helpottuu huomattavasti, etenkin jos keraamista pinnoitetta hoidetaan säännöllisillä ylläpitopesuilla.
Myös käsinpesu ja -pinnoitus tapahtuu ammattitason pesureilla ja aineilla.
- Meillä on myynnissä kaikki Korrekin kotikäyttöön tarkoitetut autonhoitotuotteet, Jani Joensuu kertoo.

10huolto

Jere Janhunen valmistautuu painepesemään auton hiukkassuodattimen DPF-pesulaitteella.

 10mies

Jani Joensuu palvelee asiakkaita töiden vastaanotossa ja autotuotteiden myymälässä.