Autosta on pidettävä säännöllisesti huolta, jotta se pysyy kunnossa ja säilyttäisi arvonsa. Huolimattomuus voi tulla kalliiksi ja aiheuttaa vaaratilanteita.

Moottoritilassa tulisi tarkistaa nesteiden määrä säännöllisesti. Tärkeimpiä ovat moottoriöljyn, jäähdytysnesteen ja jarrunesteen taso: jos niitä on autossa liian vähän, ei autolla saa missään nimessä ajaa, ennen kuin nesteitä on lisätty. Öljynsuodatin tulee vaihtaa moottoriöljyn vaihdon yhteydessä, ja moottorin ilmansuodatin tulee vaihtaa tietyin väliajoin.
Jarrulevyt, -palat, -kengät ja -rummut tulee vaihtaa kun ne ovat kuluneet liian paljon.

Pidä pinta kunnossa

Varsinkin talviaikaan suositellaan auton ulkopuolista pesua noin kahden viikon välein, koska maanteille levitetty suola tarttuu auton pintoihin, joissa se edesauttaa maalipinnan syöpymistä ja metallin ruostumista. Maalipinta tulisi myös vahata tietyin väliajoin, ainakin kaksi kertaa vuodessa.
Maalipinnan vauriot, kuten pienet kiveniskemät tai naarmut tulisi korjata mahdollisimman nopeasti siihen tarkoitetulla korjausmaalilla. Korjaamattomat vauriot johtavat ruostevaurioihin.
Auton ovien ja luukkujen lukot ja saranat tulisi rasvata ainakin kerran vuodessa.
Renkaiden paineet kannattaa tarkistaa ainakin kerran kuukaudessa. Väärät paineet voivat nostaa kulutusta, kuluttaa renkaita epätasaisesti ja muuttaa auton ohjattavuutta, joka on turvallisuusriski.

(Lähteet: Autowiki ja Liikenneturva)

13auto