R-kioski on reilu 100 vuotta toiminut, kannattava kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen helpotusta arkeen – kahvia, välipalaa, palveluja nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. Suomessa R-kioskeja on 545.

Avoimia kauppiaspaikkoja on ketjussa tarjolla, myös Pirkanmaalla. Itsenäinen kauppias saa käyttöönsä vahvan ja tunnetun brändin, toimivan myymäläkonseptin ja kalustetun kioskin hyvällä sijainnilla.
Ärräyrittäjää autetaan monipuolisin tukipalveluin sekä kuukauden pituisella valmennusjaksolla ennen toiminnan aloittamista.
 - Uusi kauppias saa pääsääntöisesti hoitaakseen jo pitkään toiminnassa olevan liikepaikan ja vakiintuneen asiakaskunnan, kertoo aluepäällikkö Tarja Mäki.
- Kauppiasuran kesto vaihtelee. Meillä on runsaasti kauppiaita, jotka ovat toimineet jo parikymmentä vuotta ja sitten on kauppiaita, jotka ovat lyhyemmän aikaa. Sopimuskausi on kolme vuotta kerrallaan ja sen jälkeen neuvotellaan jatkosopimus.
 - Myös uusia liikepaikkoja perustetaan vuosittain. Esimerkiksi syyskuun lopussa olemme avaamassa uuden kioskin TAYS:in keskussairaalan laajennusosaan aulapalveluiden yhteyteen.
- Emme edellytä kauppiaalta aikaisempaa kokemusta kaupan alalta. Uskomme, että asiakaslähtöisyys, vahva sitoutuminen ja palava halu tehdä tuloksia tekevät hyvän kauppiaan, Tarja Mäki toteaa.

Vaihtelevaa työtä
Marjo Lehtinen pyörittää viiden työntekijän voimin sekä Toijalan että Urjalan R-kioskeja. R-yrittäjäksi hän tuli vuonna 2012, mutta hänellä on tuntumaa työstä tässä ketjussa jo kaikkiaan 21 vuoden ajalta - myyjänä, esimiehenä sekä henkilöstöpuolen assistenttina.
 - R-kioski on niin minun juttuni, enkä vaihtaisi hetkeäkään pois. Jokainen päivä on ollut erilainen ja työ on vaihtelevaa, Marjo Lehtinen iloitsee.
- Kaikki on tehty yrittäjälle helpoksi, eikä kauppiasta jätetä ilman tukea. Olen ollut tosi tyytyväinen.
- Ketjun toiminta on muuttunut paljonkin vuosien aikana, ja aina vain parempaan suuntaan. Suurimman muutoksen huomasin, kun ketju siirtyi norjalaisomistukseen. Olemme uudistuneet positiivisesti, elämme ajan hermolla ja uusia tuotteita on tullut paljon lisää.
Sama perusvalikoima löytyy jokaisesta R-kioskista. Jonkin verran voi sijainti tuoda vaihtelua: esimerkiksi isompien kaupunkien keskustoissa delituotteita on pääsääntöisesti monipuolisemmin kuin lähiöiden kioskeissa.

Kaikki valmiina uudelle yrittäjälle
R-yrittäjä saa parhaalla liikepaikalla toimivan valmiin kioskin asiakkaineen, laitteineen ja järjestelmineen, avaimet käteen -periaatteella.
Tuotteiden ja palveluiden valikoima on aina ajankohtainen ja laadukas. Helpon tilausjärjestelmän avulla yrittäjä saa tuotteet suoraan kioskille. Ennen aloittamista käydään läpi kattava valmennus, ja aloittamisen jälkeenkin saa tukea työhön.
Mittava valtakunnallinen markkinointi tuo liiketoiminnalle hyvän näkyvyyden.
Kioskikohtainen franchisemaksu lasketaan kioskin myyntikatteesta. Kirjanpito ja palkanlaskenta hoituu tukiorganisaation kautta. Kokonaisrahoitustarve yrittäjällä jää pieneksi, koska R-kioski hoitaa investoinnit.
R-kioski on osa Reitan Convenience -yhtiötä, joka toimii kaikkiaan seitsemässä maassa, markkinajohtajina tunnetuilla brändeillä. Norjassa brändeinä ovat Narvesen, 7-Eleven ja 7-Eleven Shell, Ruotsissa puolestaan Pressbyrån, 7-Eleven ja 7-Eleven Shell; Tanskassa toimivat 7-Eleven ja 7-Eleven Shell, Liettuassa Lietuvos Spauda, Latviassa Narvesen ja Virossa R-kiosk.

13kahvia ja pullaa

 R-kioskilla on monipuolinen kahvivalikoima ja aina tuoreet leivonnaiset

 13immeiset

Kauppiaiden kesken on hyvä ryhmähenki