Vesilahtelaiset Olli ja Ritva Sainio kunnostivat talonsa katon ja käyttivät työhön Kattokeskusta. Yli 20 vuotta toimineen pirkkalalaisen yrityksen toiminta oli ensivaiheista jälkimarkkinointiin asti hyvin vakuuttavaa.

– Kaikkien asioiden hoitaminen oli heillä poikkeuksellisen luottamusta herättävää. Aina kun tuli esiin jokin kysymys, heiltä sai henkilön kiinni ja usein tultiin paikan päälle asti. Siinä asiakas tuntee, että hänen asiansa otetaan tosissaan, kehuu hienon katon onnellinen omistaja Olli Sainio.
– Naapuritkin sanovat, että nyt meidän talossamme on sellainen katto, joka siihen kuuluu.

Urakkaan valittiin Kattokeskus
Sainioiden 274-neliöinen, puurunkoinen, itse suunniteltu ja pitkästä tavarasta rakennettu omakotitalo valmistui vuonna 2001. Tyylillinen istuvuus ympäröivään perinnemaisemaan oli alusta asti tärkeää. Tavoitteena oli, että rakennus näyttäisi vanhalta talolta, joka on uudenveroisessa kunnossa.
Talon katto on hyvin suuri, jyrkkälapainen ja mansardimallinen. Alunperin sitä kattoi 245 neliömetriä palahuopaa, joka silloin vaikutti omatoimirakentajalle yksinkertaisimmalta ja edullisimmalta ratkaisulta.
Vuonna 2017 Olli Sainio havaitsi pienen vuotokohdan talon ulkoseinustalla. Katon rakenteita avattiin ja löydettiin kosteutta sisäjiirin kohdalla. Onneksi vuodosta ei ollut tullut vielä rakennevaurioita. Pikkuvuoto korjattiin samantien, mutta varmuuden vuoksi Sainiot päättivät uudistaa koko katon.
Olli Sainio pyysi tarjouksia tunnetuimmista kattofirmoista. Hinnanerot yritysten välillä eivät olleet merkittäviä; valinnan Kattokeskuksen hyväksi ratkaisi alusta asti sujuvasti toiminut yhteydenpito.

Joulun alla valmiiksi
Työn suunnittelu käytiin lokakuussa 2017 Kattokeskuksen myyntipäällikön Risto Luuppalan kanssa, ja kattoasiantuntija Viljami Koivisto toimi urakan kuluessa yhteyshenkilönä. Firman valttina on kokeneen työnjohdon ja nykyaikaisen kaluston lisäksi omat vakituisessa työsuhteessa olevat kattoasentajat.
– Heti neuvottelujen alkuvaiheessa he pystyivät ilmoittamaan, ketkä työntekijät tulisivat tälle työmaalle. Se oli minulle oli erityisen tärkeää, Olli Sainio painottaa.
– Nostan hattua heidän ammattitaidolleen, sillä työ jyrkällä ja suurella katolla ei ollut helppoa. Sää oli erittäin huono, oli lumimyräkkää ja kovaa myrskytuulta.
Katolle tehtiin tarvittavat oikaisut, asennettiin peltikaton vaatimat uudet ruotteet sekä aluskate. Kattomateriaalina käytettiin tehdasvalmisteista Ruuki Classic -pystysaumakatetta.
Uuden katon alle jätettiin vanha huopapinta koskemattomana, lukuunottamatta tarvittavia avauksia räystäille ja harjalle. Lopuksi tehtiin viimeistelyt pellityksineen, ja samalla vaihdettiin räystäskourut ja syöksytorvet.

Reklamaatiot hoidettiin asiallisesti
Pohjatöiden valmistuttua tarkka ja huolellinen katon omistaja halusi reklamoida muutamista yksityiskohdista työn toteutuksissa.  
- Viimeistään tässä mitattiin yrityksen asenne; tavoitin yhteyshenkilöt samantien lauantaina ja he tulivat jo sunnuntaina paikan päälle. Minulle luvattiin, että puretaan juuri niin paljon kuin asiakas haluaa, Olli Sainio kertoo.
Seuraavana keväänä Sainiot päättivät vielä kunnostaa kuistin kattorakenteet, ja peltitöiden teettäminen Kattokeskuksella oli heille itsestäänselvyys.

21talo