Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi lain, joka kieltää geenimuunnellun ruuan pakolliset merkinnät. Näin kuluttajat eivät voisi enää vältellä tehotuotettua GMO-ruokaa. Vapaakauppasopimus TTPI-tuonee saman meillekin? 

Laki vaatii vielä senaatin hyväksynnän. GM-merkintöjä vaatineet kansalaisjärjestöt ovat  muistuttaneet YK:n terveysjärjestön keväällä julkistamasta selvityksestä, jonka mukaan GM-viljelyksillä runsaasti käytetty glyfosaatti voi aiheuttaa syöpää ja vahingoittaa perintötekijöitä. Kun TTIP tulee voimaan, jopa PS:n edustajien ajamina, tullee sama laki Suomeenkin. Kuluttaja ei voi enää tietää, onko hänen kanansa ruiskuteltu vedellä pulleaksi, kloori/ammoniakkipesty, antibiootitettu ja glyfosaattijäämin geenimanipuloidulla ruoalla syötetty.

Terveellistä hyvää ruokaa maailmanpoliisiltamme - ja jos tätä vastaan pullikoi, niin välimiesoikeus kyllä hoitelee Suomenkin kuriin ja kalliisti.

Valmistajat väittävät glyfosaatin hajoavan nopeasti maaperässä, mutta jäämiä aineesta löytyy niin maaperästä kuin vesistöistä. Glyfosaattia on havaittu pintavesistä ja esim. Tanskassa myös pohjavedestä. Suomessa on jokivesistä havaittu pitoisuuksia (<1 µg/l), Hollannissa ollaan laittamassa Roundup myyntikieltoon vuoden 2015 lopusta. Sen jälkeen hollantilaiset kuluttajat eivät saa tuotetta puutarhoihinsa ja nurmikoillensa. Aiemmin aine on kielletty Venäjällä, Meksikossa ja Tasmaniassa.

Vapaakauppasopimus USA / Kolumbia suuryritysten etu

 Maaseudun väestön elintason rappeutuminen, kuten myös kielto luonnonsiementen käyttämiseen, juontavat vuonna 2011 Yhdysvaltain ja Kolumbian välillä hyväksyttyyn vapaakauppasopimukseen. Kolumbiassa on laitonta pitää hallussaan luonnollisia siemeniä.

– Idea on jättää maatyöläiset vaille toimeentuloa, täysin pennittömiksi. Näin heidät pakotetaan ottamaan lainoja, joita he eivät pysty maksamaan takaisin. Pankki pakkolunastaa maat, jotka sitten päätyvät ylikansallisten yritysten käsiin, kertoo Hassidoff (lähde: Kansanuutiset). Kun USA;ssa varakkaat ovat alkaneet kuluttaa luomuruokaa, ehkä tämä on pakottanut kemikaalifirmat hakemaan markkinoitaan muualta. Kotikuluttajat ovat huolestuneita geenimuuntelusta, karjalle syötettävistä hormoneista ja antibiooteista sekä tehoteurastamoiden lihanpesuun käyttämästä ammoniakista ja kloorista. Vuosina 2002-2011 luomuruoan tuotanto kasvoi Yhdysvalloissa 240 prosenttia. Ruoan tehotuotanto kasvoi samana aikana vain kolme prosenttia.

Yritys omistaa siemenet ja haluaa omistaa ne kaikki!

Patentoidut GM-siemenet omistaa ja myy yritys, kuten esim. Monsanto. Kun on rahaa, sillä saa poliittista valtaa, jolla voi samalla kiellellä ja rajoitella muiden siementen käyttöä, kuten Kolumbiassa USA:ssa ja Intiassa on uutisten mukaan käynyt. Siemen/ kasvimyrkky-firmat ovat onnistunut hyvin, sillä 95 % maailmalla tällä hetkellä viljellystä soijasta on siirtogeenistä.

GMO:n haittoja kolmannen sukupolven ongelmiin ihmisissä ei vielä tiedetä, mutta rottakokeissa vakavia häiriöitä on havaittu. Monsanton menestyksekkäin tuote Roundup hävittää kaiken kasvuston. Tämän vuoksi kasvatettavan viljelytuotteen tulee olla Roundupia kestävää eli sitä varten geenimuunneltua. 

TTPI tulee jos lobbarit onnistuvat salaneuvotteluissaan

Ranska on nykyäään kieltänyt GM-maissin tuottamisen ja myynnin. Ranskalaistutkijat julkaisivat tutkimuksen vertaisarvioidussa Food and Chemical Toxicology -tiedelehdessä. Roundup osoittautui vaaralliseksi pieninäkin pitoisuuksina, joita on toistaiseksi pidetty turvallisina.

Rotat saivat Roundupia pieninä pitoisuuksina tai geenimuunneltua NK603-maissilajiketta, osa rotista molempia. Kaikissa näissä ryhmissä rotat kuolivat merkittävästi nuorempina kuin normaaliruokaa saavat verrokkinsa. Eläimille kehittyi harvinaisen runsaasti kasvaimia aikaisessa vaiheessa, varsinkin naarasrotille. 

- Olen järkyttynyt näin voimakkaista kielteisistä terveysvaikutuksista, kommentoi Lontoon King's Collegen molekyylibiologi Michael Antoniou tutkimusta sen julkaisutilaisuudessa. EU-komissio on vakuuttanut useaan otteeseen, että EU-mailla olisi vastaisuudessakin oikeus säädellä GM-tuotteita haluamallaan tavalla. Kriitikkojen mukaan TTIP ja CETA tulisi horjuttamaan tätä oikeutta. 

GMO:n vaikutuksia tutkinut Tampereen yliopiston väitöstutkija Marko Juutinen ei kuitenkaan ole optimistinen GM-tuotteiden kiellon pysyvyyden suhteen: - Komission vakuuttelu siitä, että CETA-sopimus ei tule muuttamaan EU:ssa nyt voimassaolevaa tiukkaa GM-linjaa, vaikuttaa aineiston perusteella väärältä.

Suomessa muutama kunta on julistautunut GMO-vapaaksi, kuten esimerkiksi Espoo, Tampere, Kerava ja Keuruu. 

Näin kirjoitti englantilaisen maanviljelijän poika, tutkija Sir Albert Howard (1873-1947): 

- Keinolannoitteiden käyttö ei ole halpaa. Maan viljavuus - jokaisen kansakunnan tärkein pääoma - häviää, keinokasvit, keinoeläimet ja keinoihmiset ovat sairaalloisia, ja niitä voidaan suojata taudeilta, joiden tehtävä on hävittää ne, vain myrkkyruiskutteiden, rokotteiden, kalliiden lääkkeiden, lääkäreiden ja sairaaloiden avulla.
Luonnonmukaisuus on tulevaisuus paitsi ruokatuotannossa myös metsänhoidossa.

Hänen ennustuksensa alkuosa jo toteutui (USA:ssa joka kolmas on ylipainoinen ja sokeritauti on n. 1/5 populaatiota). Kun luomu tulee kasvamaan USA:ssa noin 14 % kasvuvaudilla on loppuosakin toteutumassa.

 

http://www.gmovapaa.fi/osallistu

 

___________________

 

Näin meitä viedään kohti vapaampaa maailmaa.

 

Vapaakauppa on tiekin siis hyvä juttu, unohda mitä yllä luit. Yllä oleva on rahalobbareiden mukaan kansallista impivaaralaista vihapuhetta. Kuka nyt vapaakauppaa vastustaisi?

 

Viime vaaleissamme valtamedia kysyi vaalikoneissaan kansalta;  mitä mieltä olet vapaakauppasopimuksesta? No siitähän ei ole mitään yksityiskohtia juurikaan silloin, ei tosin vieläkään valtamedioissa, kerrottu, kun byrokraatit lobbarit ja edustajamme sitä salassa hierovat.

Viisas kansalainen vastaa tietenkin, että vapaakauppa on hyvä juttu ja näin äänet menevät vapaakaupan kannattajille.

Upeasti junailtua mielipiteenmuokkausta, vai mitä? Kysyjä ei edes tajua mitä USA:n ja EU:n vapaakauppa tarkoittaa hänelle!

 

Mistä on todella kyse (lähde GMOvapaa.fi) 

Kyse on muutaman ylikansallisen pörssiyhtiön tuotteista ja PR-koneistosta, joka on valjastettu kehittämään loputtomasti argumentteja sille, miksi heidän tulisi omistaa tekijänoikeus ruokaan, maailmanlaajuisesti. Päämäärä ei ole kaukana, TTIP-kauppasopimus tulee saamaan kuriin loputkin vastaan sinnittelevät EU-maat.

Suomen kannalta kyse on erittäin vakavasta asiasta: elintarvikealan työpaikkojen säilyttämisestä, Suomen kilpailukyvystä ja tulevaisuudesta.

Elintarvikeala on merkittävä työllistäjä. Korkeiden palkkojen ja sosiaaliturvan Suomessa elintarvikkeiden tuottaminen on kuitenkin kalliimpaa kuin muissa maailman maissa, joten Suomessa tuotetusta ruoasta pitää saada korkeampi hinta.

Kun koko muu maailma tuottaa GM-ruokaa ja Suomi seuraa perässä, mikä on kilpailuetumme tulevaisuudessa? Miksi kukaan maksaisi korkeampaa hintaa Suomessa tuotetusta GM-ruoasta kuin Brasilian ja Kiinan GM-ruoasta?

 

http://www.gmovapaa.fi/ajankohtaista/tiedotteet-ja-tapahtumat/syopaa-roundupista-ja-geenimuunnellusta-maissista