Tänä vuonna tulee kuluneeksi täysi vuosisata laulaja ja näyttelijä Oskari Olavi "Ola" Virran syntymästä. Virta oli Suomen eniten levyttäneitä artisteja. Hän levytti 601 laulua vuosina 1938–1966, joista tangoja on 136. Monista kappaleista on tullut suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita, esimerkiksi ”Punatukkaiselle tytölleni”, ”Täysikuu”, ”Poika varjoisalta kujalta”, ”Hopeinen kuu”, ”Eva” ja ”Kultainen nuoruus”.

Olavi virta levytukku

Olavi Virta sai myös uransa aikana kolme kultalevyä kappaleista ”Ennen kuolemaa”, ”Tulisuudelma” ja ”La Cumparsita”.

Koko laulu-uransa aikana Olavi Virta levytti myös omia versioitaan suomalaisista ikivihreistä sävelmistä sekä kansainvälisesti tunnetuista tangoista (esimerkiksi ”La Cumparsita”). Joskus Olavi Virta levytti oman versionsa hiteistä, mikä saattoi olla kohtalokasta aloittelevalle laulajalle, sillä useimmiten kuuntelijat siirtyivät suosimaan Virran versiota.

Virran harvinaisiin kuuluva levytys on ”La Mer”, jota on löytynyt yksi ainoa savikiekko Sointu-levymerkillä ja se on julkaistu uudelleen Sointu CD-levysarjassa vuonna 1999. Virran julkaisematon levytys "Punaisen hiekan maa" löytyi talvella 2015 Warner Music Finlandin arkistossa. Se on nauhoitettu luultavasti vuonna 1957 Tukholmassa.

Suuren mestarin juhlavuotta vietetään lukuisin tapahtumin ympäri Suomea, muun muassa Kangasala-talossa esitetään Olavi Virran romanttisia elokuvsävelmiä 5. syyskuuta. Tuolloin esiintyy Mini Big Band HT Combo, solisteinaan tangokuningatar Elina Vettenranta ja Jari Pekkinen.

Kuva: Levytukku