Puolustusministerimme Jussi Niinistö (ps) esiintyi Pariisin terroritekojen jälkeen tyytyväisenä televisiossa. Ranska oli pyytänyt EU-mailta turvatakuiden käyttöön ottamista Ranskan suojelemiseksi. Mahdollisuus turvallisuusyhteistyöhön sisältyy EU:n perustuslakiin, Lissabonin sopimukseen.

 

Jussi Niinistö iloitsi, että tämä on virstanpylväs, sillä aiemmin turvalauseketta ei ole sovellettu käytäntöön. ”Ja tästä se jatkuu”, siis EU:n militarisointi tavoitteena yhteinen puolustus, tarkoitti perussuomalainen. Ohjelmassa tuli selväksi myös, että turvallisuus- ja sotilaallinen yhteistyö on Suomen tavoitteiden mukaista. –Onkohan perussuomalaisia äänestänyt kansa sen myös tiennyt?

Toinen Niinistö, presidenttimme, tiesi sotilaalliselle avunannolle pienen ongelman, Suomen lain. Niinpä lakia aiotaankin muuttaa.

 

Ei tuo laki ole tähänkään mennessä pahemmin sotatoimia haitannut. Sotilaitamme on Naton johtamissa joukoissa Afganistanissa ja lieneekö vieläkin pieni ryhmä myös Ranskan siirtomaasodassa Malissa. Alun perinhän sinne hyökkäsi Ranska, mutta EU otti sitten homman omiin nimiinsä, jotta ei näyttäisi niin rumalta.

 

Suomalaisia on vähäisessä määrin muissakin keskisen Afrikan maissa ”turvallisuutta tuomassa”. Yleensä suomalaisten kerrotaan olevan neuvonantajia ja kouluttajia. Maalaisjärjellä ajateltuna sotahommissa yhtä kaikki.

Kun lakia muutetaan, niin varmaan sillä tavalla, että sotiminen myös kaukomailla helpottuu. Pääsemme paremmin kaivamaan verta nenästämme.

 

Jotkut haluavat nähdä EU:n turvatakuut vaihtoehtona NATO-jäsenyydelle. Onkohan tämä turha toivo?

Nimittäin valtaosa EU-maista on myös NATO-maita. EU:n puolustusvoimista tulee käytännössä ainakin alkuunsa osa NATOn arsenaalia. Naton satelliittien, paikannuksen ja aseiden varassa soditaan.

 

Kehitys on luonnollinen siinäkin mielessä, että EU:ta ja USA:ta ollaan yläpäästään yhdistämässä. Sitä tarkoittaa neuvotteluissa loppusuoralla oleva TTIP sopimus, kumppanuussopimus, jonka on tarkoitus entisestään vähentää kansallisvaltioiden päätösvaltaa ja siirtää valtaa yrityksille kummallakin mantereella.

 

On siis menossa kansainvälinen hanke kansanvallan nujertamiseksi. Suomen valtapuolueet Perussuomalaiset mukaan lukien ovat tietenkin olleet tätä tukemassa.

 

Tulevaisuudesta emme tiedä varmuudella mitään. Jos tavoitteena on ison rahan hallitsema maailmanvalta, niin esteinä ovat myös Venäjä ja Kiina. Voi myös sattua, että nyt menossa oleva yhdentyminen Atlantin ylitse kääntyy joskus eroprosessiksi, mutta sen varaan ei suomalaisten kannata laskea.

 

Parasta on päästä eroon niin EU:n kuin myös kuvitelluista NATOn turvatakuista. Puolueettomuus ja sotilaallinen liitoutumattomuus on paras turvamme. Niinpä on myös sanouduttava irti karmeasta NATOn kanssa tehdystä isäntämaasopimuksesta, jota esitellään toimittamassani kirjassa Näin Suomea viedään.

 

Mauri Nygård
IPUn vpj

 

Lue lisää nettijatkoja