Mediakielessä sähköjänikseksi sanotaan uutisjuttua, joka laitetaan kiitämään kilparataa, jotta koirat juoksisivat sen perässä. Kun huomio kiinnittyy jänikseen, voi muualla tapahtua mitä tahansa.

On epäiltävä, että Euroopan pakolaiskriisi on sähköjänis. Euroopan pakolaiskriisiksi sanottu ongelma on itse asiassa Afrikan ja Lähi-idän nyt jo ikuisuuden vanha väestö-, uskonto- ja kansainvälispoliittinen kriisi, joka oli kehittymässä vuosia ennen paineen purkautumista Eurooppaan.

Viime ajoilta ovat peräisin spekulaatiot, joissa muutamat EU-tahot laskelmoivat, että Suomeen sopisi pinta-alan puolesta yli 60 miljoonaa siirtolaista. He varmaan laskivat oikein, sillä yksikään sosiaalipolitiikan professori ei protestoinut vastaan.

Kysymättä jää myös, kuinka kriisi sillä tavalla Eurooppaan purkautui? Kaikki alkoi, kun Italian armeijan hyvin lahjomattomaksi tiedetty rannikkovartiosto alkoi onkia Välimerta ylittäviä siirtolaisia pelastusaluksiinsa. Kreikan ja Etelä-Euroopan vesillä tapahtuva kalastelu kiihdytti pakolaisuutta lähtömaissa, ja houkuttimena toimi eurooppalainen sosiaaliturva, joka oli havaittu maanpäälliseksi Paratiisiksi ja jonka vuoksi kannatti vaarantaa henkensä.

Minkä vuoksi tätä loppumattomaksi havaittua pelastusoperaatiota alettiin toteuttaa vasta nyt, vaikka pakolaisleirit olivat kyteneet Pohjois-Afrikassa jo niin sanotusta arabikeväästä asti? Tai miksi pakolaistulvaa ei pysäytetty alkuunsa käännyttämällä tulijat EU:n ulkorajalta samanlaisella periksi antamattomuudella, jolla jokainen maahan pyrkijä ratsataan ja läpivalaistaan Dubain tai Saudi-Arabian raja-asemilla? 

Vastaukset kysymyksiin ovat samoja kuin kysymykseen, miten sähköjänikset toimivat.

Halusiko Euroopan unionin komissio halusi pakolaiskriisin kärjistyvän, jotta sen aiheuttamalla kohulla voitaisiin peittää Euroopan valtioiden talouskriisi? Kun media ja poliitikot kiinnittäisivät kansalaisten huomion heidän elämäänsä välittömästi uhkaaviin maahanmuutto-ongelmiin, voitaisiin kääntää katseet pois siitä ikävästä tosiasiasta, että Euroopan valtiot ovat kroonisessa rahoituskriisissä ja Kreikan kansantalous romahtamassa.

Koska erityisesti saksalaisten veronmaksajien halu rahoittaa, tukea ja ylläpitää muiden maiden ongelmia oli painunut pakkasen puolelle, heidän kuningattarensa Angela Merkel päätti helpottaa rahaunionin koossa pitoa antamalla kansalaisille muuta ajateltavaa ja avaamalla maahanmuuton tulvaportit. Näin käännettiin huomio pois Euroopan valtioiden talousongelmista ja pelattiin velalla valtioita hallitsevien pankkien pussiin. Sähköjänis siis.

Tuosta pitäen on maahanmuuttajia vaeltanut pohjoista kohti maalla, merellä ja raiteilla – myös Venäjällä. Mikään pakko näin olisi ollut tietenkään menetellä, vaan häikäilemättömien ihmissalakuljettajien veneet olisi voitu upottaa satamiinsa (niin kuin Australian vesillä tehtiinkin), ja tällä tavoin estää myös Välimeren hukkumiskuolemat.

Venäjä liittyy asiaan sikäli, että vaikka Putinin hallitsemassa maassa ei tykätäkään muualta tulevista, palvelee Euroopan pakolaiskriisi myös Venäjän asiaa. Kääntyihän median huomio pakolaiskriisin vuoksi pois Ukrainan sodasta ja Krimin miehityksestä, joista media ei ole raportoinut pitkään aikaan mitään, ikään kuin nämä ongelmat olisivat lakanneet olemasta.

Jukka Hankamäki.

_____________________

Onko sattumaa, vaiko suunniteltua ?

AL uutisoi 9.1 2016 että SPR osasi aivan siis sattumalta varautua suuriin pakolaismäärien vastaanottamiseen jo vuonna 2013. Jolloin ELY-keskuksien kanssa kartoitettiin peräti kaksi vuotisessa hankkeessa suunnitelmat puolitoista vuotta aiemmin kuin pakolaisaalto alkoi. Aika moinen sattuma siis kaksivuotiselle hankkeelle osui kohdalleen.

__________________________

Entinen poliitikko, tutkija Eija-Riitta Korhola  sanoo mikä on mennyt pieleen nykyisessä hyväosaisten salakuljetusbisneksessämme, jossa ovat mukana SPR ja moni yksityinen taho korjaamassa talteen tuota 43 euron siivua per. päivä per. maahansalakuljetettu henkilö. 

______________________

- Kaikkein hallituin tapa auttaa olisi ottaa pakolaiset maailman pakolaisleireiltä. Siinä valinta voi kohdistua eniten avun tarpeessa oleviin, Supo olisi prosessissa mukana tekemässä turvallisuuskartoituksia, kotoutuskoulutus tapahtuisi jo pakolaisleireillä ja pakolaiset sijoitettaisiin vastaanottokeskusten sijasta suoraan kuntiin, kirjoittaa Eija-Riitta Korhola.

- Turvapaikkapolitiikassamme on vikana nyt se, että suurimmassa hädässä olevat eivät saa turvaa, Korhola jatkaa.

- Eurooppaan syntyi kallis ralli. Kuusikymmentäviisi prosenttia turvapaikanhakijoista palautetaan. Mutta siitä seuraa turhaa matkailua, kallis ylläpito, kallis kuljetus, ja paljon pettyneitä ihmisiä. Suomen Afganistanin-suurlähettiläs Anne Meskanen arvioi Ylen Ykkösaamussa, että Afganistanista tulee EU-Eurooppaan ”nimenomaan” elintasopakolaisia.- Sieltä eivät suinkaan tule ne köyhät ja heikoimmat, vaan pikemmin osa hyvin koulutettua keskiluokkaa. Tämä on vakava ongelma Afganistanille, koska hehän kärsivät aivovuodosta, Meskanen sanoi. Toimittajan tähdentäessä, että kyse on siis elintasopakolaisista, totesi suurlähettiläs:- Nimenomaan.

______________________

( Erikoisinta on että kansalaistemme otetaan tämän maahanmuuttobisneksen vuoksi velkaa, jota tämä  toiminta luo. Tuloksena on lisäksi paljon haitallisia lieveilmiöitä ( jotka ovat muualla vielä pahempiakin, joista poliisi ja lehdistö ovat systemaattisesti tähän asti vaienneet ja vieläkin osa vaikenee tai vähättelee ongelmia. )   

Pauli Vahtera on myös blokisti, joka on uskaltanut ottaa kantaa unelmaan, jota mediat meille markkinoivat täydellä tehollaan. Hänen tekstinsä tässä:

Sosiaaliviranomaiset moniavioisuuden kannattajina

Tarina pääkaupunkiseudulta. Yksinhuoltajasomali sai ison asunnon kerrostalosta. Lapsia kun oli. Samasta kerroksesta vapautui toinen iso asunto. Siihen tupsahti toinen somaliyksinhuoltajaperhe. Ja mikä sattuma. Perheiden lapsilla on sama isä, joten siispä pidetään ovet auki ja isäntä sompailee kahden vaimonsa luona – eipä siinä töihin ehdi kun pitää molemmat vaimot tyytyväisenä. En usko sattumaksi, sosiaalitoimi järjestelee näitä asioita, koska kulttuurin hulluimpiakin piirteitä pitää tukea.

Maahanmuuttajien oikeusturva

Hauskana kuriositeettina joutuvat suomalaiset maksamaan tämän vuoden alusta valitusmaksun 150 euroa kaikista valituksistaan. Siis esimerkiksi 80 euron parkkisakosta. Valitusmaksu ei kuitenkaan koske turvapaikkapäätöksestä tehtyä valitusta. Toki voidaan sanoa, että laki kohtelee samalla tavalla kaikkia, koska suomalaiset eivät voi hakea turvapaikkaa. Koska oikeusapua saaneet on vapautettu valitusmaksusta, olisi ollut tyylikkäämpää tulla samaan tulokseen laittamalla kaikki valitukset maksun alaiseksi. Maahanmuuttajien vapauttaminen näyttää tasa-arvon kannalta ikävältä.

Sitä paitsi, monella tänne tulleella rahaa näyttää olevan enemmän kuin suomalaisilla. Kun suomalaiset joutuvat toimeentulotukea varten tekemään selvityksen kaikista varoistaan, ei ulkomaalaisilta kysytä mitään. Esimerkiksi monilla tänne tulleilla Venäjän kansalaisilla on omat asunnot Pietarissa, jonne on kiva välillä piipahtaa tai laittaa se vuokralle. Se ei estä toimeentulotuen saamista.

Parempaa ruokaa ja etuoikeuksia asumisessa ja terveydenhoidossa

Suomalaiset lapset ja vanhukset ovat joutuneet syömään laitosruokaa, vaikka ei se aina kovin ihmeellistä ole ollut. Viime syksynä tulleet maahanmuuttajat haukkuivat ruoan koiranruoaksi. Haukkuminen auttoi, koska nyt on vastaanottokeskuksiin palkattu monikulttuurisen ruoan asiantuntijoita tekemään tulijoille juuri heidän makuunsa sopivaa ruokaa. Se on kalliimpaa mm. siksi että suomalaisille tarjottava sianliha on halvempaa kuin maahanmuuttajien saama naudanliha.  ( Esim. Kaivannossa ruokailua hoitaa nyt yksityinen firma, kun aiempi vanhus/koulukeittiö ruoka oli niin pahaa ja kelvotonta. Uusittu parempi ruoka yksityiseltä toimijalta maksaa 8-15 euroa per. henkilö per. päivä. Tosin hintaa eivät suostuneet kertomaan VOK:n tai yksityisen firman hallituksen puheenjohtaja, vaan se tieto saatiin muulta luotettavalta taholta ) Kouluruoka on 3 euroa päivä per. oppilas. ( toim. huomautus ) Tämä on yksi todiste siitä kuinka maahanmuuttajat askel askeleelta vaativat ja saavat enemmän kuin suomalaiset. Meidän tulisi laittaa tuo vaatiminen kertakaikkiaan poikki. Jos suomalainen ruoka ei kelpaa, olkoon syömättä.

Myös asuntojonoissa suomalaiset on jätetty jalkoihin. Maahanmuuttajilla on ohituskaista myös uusiin ja kalliisiin keskusta-asuntohin.

Suomalaiset vähävaraiset eivät voi mennä yksityiselle puolelle terveydenhoitoon ja he jonottavat kuukausia julkiselle puolelle. Maahanmuuttajille on annettu oikeus käyttää ilmaiseksi yksityissektorin palveluja, joihin he pääsevät jonottamatta. Juuri tällaiset etuoikeudet aiheuttavat osaltaan niitä vihapuheita, joista media jaksaa jauhaa joka päivä. Suomalaisia on turha yrittää vaientaa. He ovat hiljaa vasta kun kokevat olevansa tasa-arvoisia omassa maassaan.

Hellyttävien tarinoiden nurja puoli

Media kertoo hellyttäviä tarinoita maahanmuuttajista, jotka ovat saaneet työpaikan Suomessa. Tai sydäntäsärkeviä tarinoita heistä, jotka eivät ole saaneet (toistaiseksi) oleskelulupaa. Koskaan kukaan ei kerro näistä yhden maahanmuuttajan aiheuttamista kerrannaisvaikutuksista. Tämän pitäisi kiinnostaa myös valvovia virkamiehiä. Aikuisen miehen äidin tai veljenpojan tuominen Suomeen ei voi perustua lakiin. Kun muutama virkamies joutuisi leivättömän pöydän ääreen lepsuilusta maahanmuutossa, voisi meillä olla jotain toivoa.

Eriarvoisuus lain edessä

Olin todistamassa oikeudessa kerran yrittäjää syytteestä törkeästä veropetoksesta. Tahattoman virheen takia valtio oli menettänyt 2000 euroa verotuloja. Tuomiohan siitä rapsahti. Jos suomalainen esittäisi väärät paperit, saisi hän tuomion viranomaisen erehdyttämisestä. Suuri osa turvapaikan hakijoista valehtelee, esittää väärennetyt paperit tai ei näytä mitään todisteita. Nämä laittomuudet tulisi rangaista epäämällä oleskelulupa.

Yrittäjät joutuvat omilla rahoillaan todistamaan syyttömyytensä, jos valtio heitä epäilee. Myös turvapaikan hakijoille tulee asettaa todistustaakka. Nyt valheista palkitaan, mikäli Suomen viranomainen ei pysty todistamaan valhe-epäilyä. Tällainen eriarvoisuus lain edessä rapauttaa oikeusvaltion.

Väärät päätökset maksavat miljoona euroa kukin

Jokainen Suomeen tullut ja tänne jäänyt maksaa elinaikaisina kustannuksina yli miljoona euroa, jos he eivät työllisty oikeisiin töihin. Jos työllistyvät töihin, joita suomalainen yhteiskunta ei tarvitse, maksavat vielä enemmän. 

Jos Migrin viranhaltija laitettaisiin maksamaan tekemiensä virheellisten päätösten seuraukset, alkaisi päätösten taso parantua.

Miljoona euroa on niin paljon rahaa, ettei sen holtitonta jakamista voida antaa pelkästään hyväsydämisten virkamiesten tehtäväksi. Auttaisi paljon, jos olisi puolueeton valvontalautakunta, joka tarkistaisi Migrin tekemät turvapaikka- ja perheenyhdistämispäätökset.

Pauli Vahtera.

______________

Kuluja salaillaan edelleen kansalaisilta ja päätöksentekijöiltämme.

Pansion vastaanottokeskukseen ja Pernon koulun hätämajoitustilaan poliisilla on useita hälytystehtäviä viikossa.

Viime joulukuun kahden ensimmäisen viikon aikana huikeat 26 hälytystehtävää sekä lisäksi kuulustelu- ja rikostutkintatehtäviä 44. Kun samaa asiaa kysyi Kaivannon VOK:n apulaisjohtajalta, niin vastaus kuului että kerran on poliisi käynyt.