Tammikuun Seutulaisen pääkirjoituksessa käsiteltiin aihetta, kuinka tärkeää on sallia ihmisten vapaus valita erilaisia hoitomuotoja vaivoihinsa. Kun kaksi kertaa on yritetty saada vaihtoehtohoitoja rajoittavaa lakiesitystä läpi, niin kolmaskin kerta todennäköisesti tulee. Länsimaisen lääketieteen pitäisi keskittyä vain omiin vahvuuksiinsa, joita silläkin on aivan riittävästi. Jos lääkefirmojen lobbariarmeijan tarvitsee muut hoitotavat yrittää kieltää tai kriminalisoida, on syytä miettiä, miksi? Eikö heille riitä nykyinen markkinaosuutensa sairaiden hoitamisessa. Kyse ei voi olla edes potilasturvallisuudesta, sillä länsimaisen lääketieteen hoitovirheisiin kuolee joka päivä Suomessakin 4.7 ihmistä. Joten huolehtiminen potilasturvallisuudesta olisi alettava ihan omasta pesästä.

Vaihtoehtohoidot ovat virallista länsimaalaista lääketiedettä täydentäviä hoitomuotoja, joiden merkitys kasvaa silloin, kun nuorehko länsimaalainen lääketiede ei joko löydä vaivaa, tai sen keinot ovat elimistölle liian raskaita kestää.

Omakohtaisia esimerkkejä minulla on lukuisia, tässä niistä muutama. Kärsin vuosia sitten erittäin pahanhajuisesta hengityksestä ja sille ei löytynyt selitystä hampaista eikä mistään muualtakaan. Kerroin vaivan homeopaattisen putiikin pitäjälle Tampereella ja saamani pillerit veivät hajun oitis mennessään, eikä se ole palannut kiusaamaan.

Kunnon nilkkanyrjähdykseeni käytin homeopaattista arnikkipilleriä, vanhan ajan suolakäärettä sekä kajava- ja jäsenkorjaushoitoja. Turvotus ja kipu kestivät vain muutaman päivän ja jo viikonlopun jäkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä pääsin töihin ja jopa liikuntaharrastuksiini.

Kävelin vuosia sitten kuulemma vaimon mukaan kuin karhu ja niskani oli todella usein kipeä. Vaivaan ei löytynyt viralliselta puolen, mitään muuta kuin särkyä helpottavia lääkkeitä. Kun menin iirisanalyysiin Aira Leponiemelle Tampereelle, hän katsoi silmäni iiriksen muutoksista, että "Hei, sinulla on lonkassa vika, josta tuo niskakipu johtuu". En oikein jaksanut uskoa enkä edes mennyt heti hänen suosittelemalle jäsenkorjaajalle vaivasta.

Mutta kun toistamiseen aihe nousi esiin myöhemmin, niin menin ja jäsenkorjaaja veti nilkasta lonkan paikalleen ja sen jälkeen niskakivut loppuivat. Myöhemmin hierojalla ihmettelin kun jalkapöydässä oli eräs kohta kipuarka ja hän sanoi sen olevan lonkan heijastuspiste. Joten jopa heijastuspiste oli aktiivinen lonkan paikalleen laiton jälkeen. Olin kaatunut liukkaalla selälleni pari vuotta aiemmin talvella pihassani ja siitä tuo lonkan nivel oli saanut väärän asennon, jonka keho korjasi aiheuttaen niskan kiputiloja. Tämäkin diagnoosi ja hoito olisi jäänyt saamatta jos olisin luottanut vain pilleri tai puukkoa -linjaan.

Esimerkkini eivät tähän lopu, vaan myös vatsavaivat, kyljen kiputilat yms. ovat saaneet apunsa erilaisten vaihtoehtohoitojen kirjosta. Lisäksi olen nähnyt monen tuttuni saavan apunsa aivan samoihin vaivoihin samoilla keinoilla. Joten on todellakin monta tietä terveyteen.

Vaihtoehtohoidoista luonnonlääkintään

Luonto on täynnä erilaisia lääkinnällisiä kasveja ja yrttejä.

Valkosipuli on Professori Piipon mukaan tehokkaampi vaihtoehto kuin sienilääkkeet hiivatulehdusten hoitoon. Lisäksi se torjuu jopa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja, helicobakteeria, salmonellaa ja listeriaa ym. Valkosipulilla on tosin se ongelma, että sitä ei voi patentoida, vielä. Vaan ensin olisi saatava geenimutatoitu laji, joka syrjäyttäisi alkuperäisen lajin ja vasta sitten kun vain geenimuuteltu laji olisi yhden ison monikansallisen yrityksen omistuksessa, sen jälkeen tuosta valkosipulista tulisi lobbariarmeijan lääkekasvi, nyt se on kiusallisen vapaa elintarvike, jonka voi käydä pian kuin kanelin. Kaneli on harvinaisen hyvä lääkekasvi ja koska kanelin kiellolle/ kohtuukäytölle ei oikein järkevää perustetta löydy, niin aina voi ehdottaa sitä että se on liian terveyttä edistävä tuote. ( yhtään siitä johtuvaa maksavauriota ei ole todennettu koskaan )

Kanelin on havaittu alentavan verenpainetta diabeetikoilla ja diabeteksen esiastetta sairastavilla. Hertfordshiren yliopiston tutkijat kertoivat European Journal of Clinical Nutrition –julkaisussa 22 tutkimuksen tietojen magnesium-ravintolisän käyttämisestä paljastaneen tämän hivenaineen auttavan alentamaan systolista ja diastolista verenpainetta (ylä- ja alapaine). Yhdistämällä kanelin magnesiumiin sekä ruokavalion ja elämäntavan muutoksiin voi saavuttaa verenpaineen alenemisen jopa 25 mmHg:llä, mikä on enemmän kuin millään korkean verenpaineen lääkkeellä voidaan saavuttaa ilman mitään sivuvaikutuksia.

Jopa kaneli yksistään auttaa alentamaan verenpainetta

Kaneli on yksi maailman vanhimmista tunnetuista mausteista ja sitä on jo antiikin ajoista lähtien arvostettu valuuttana ja joskus jopa kultaa arvokkaampana. Kanelilla on yksi korkeimmista antioksidanttisista arvoista kaikista ruoka-aineista ja sitä on käytetty lääketieteessä niin hoitamaan pahoinvointia ja kuukautisvaivoja kuin diabetesta ja antamaan energiaa.

”Kanelilla itsessään on insuliinintapaisia ominaisuuksia ja se voi tehostaa kehon oman insuliinin aktiivisuutta. Tämä ominaisuus voi olla hyvin tärkeä 2-tyypin diabetesta sairastavien hoidossa. Kanelissa on bioaktiivinen komponentti, jonka me uskomme pystyvän estämään tai parantamaan diabeteksen”, kertoi tutkija Don Graves lausunnossaan.

Puhuttaessa korkeimmista antioksidantti-arvoista (ORAC) kaneli tulee kolmantena, edellään vain mausteneilikka ja sumakkikasvit. ORAC-yksiköt tai –arvot kehitettiin Yhdysvaltain Kansallisen Terveysinstituutin (NIH) alaisessa ikääntymisen tutkimusinstituutissa. Vaikka antioksidanttisuuden arvojen ja terveysvaikutusten välistä suhdetta ei ole täsmällisesti määritelty, on yleisesti uskottu korkeamman ORAC-arvon omaavien ruoka-aineiden olevan tehokkaampia vapaiden radikaalien neutraloinnissa. Teorian mukaan vapaat radikaalit nopeuttavat ikääntymistä ja siten antioksidanttiset ruoka-aineet voisivat hidastaa oksidatiivisia prosesseja ja vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja, jotka saattavat vaikuttaa ikääntymisen sairauksiin ja elimistön rappeutumiseen.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet kanelin ja sen sisältämien yhdisteiden mahdollisesti auttavan diabetekseen. Toronton, Länsi-Lontoon ja Lontoon South Bankin yliopistojen tutkijoiden meta-analyysi on ensimmäinen tutkimus, joka arvioi kanelin vaikutuksia diabeetikoiden verenpaineeseen. Kaneli yksistään, ilman ruokavalion tai elämäntavan muutoksia, alentaa systolista verenpainetta 5,4 ja diastolista verenpainetta 2,6 mmHg. Kaneli oli se mauste joka, joutui kouluissa kieltoon.