Tiedote jossa allekirjoittajina on kokonainen ryhmä esimiehiä

TIEDOTE KOSKIEN KAIKKIA ATERIAPALVELUN KEITTIÖITÄ

Runkolistoissa huomioitavaa (koulut ja päiväkodit):

 

1.8 alkaen ruokajuomana tarjotaan ainoastaan rasvatonta maitoa ja piimää. Päätös perustuu ravitsemussuosituksiin ja palvelusopimuksiin. Myös erityisruokavalio maitotuotteissa suositaan rasvatonta vaihtoehtoa.

Lapselle/oppilaalle voidaan tilata terveydellisistä syistä kevytmaitoa ruokajuomaksi, mutta asiasta on keskusteltava tapauskohtaisesti oman alueen esimiehen kanssa.

Ko. ajasta lähtien tilataan leipälevitteeksi kasvismargariinia perustuen samoihin kriteereihin.

Kasvismargariinia käytetään myös ruoanvalmistukseen (mm perunasose).

Jos esim. voita tilataan tilaustarjoilujen valmistamiseen, on siitä erikseen mainittava tilauksessa.

Suositusten mukaisella toiminnalla varmistetaan, että kasvavat lapset saavat riittävästi välttämättömiä, pehmeitä rasvoja. Rasvattoman maidon käyttösuositus perustuu tutkimustietoon, että kolesterolin kertyminen valtimoihin alkaa jo varhaislapsuudessa. Rasvaton ja kevyt maito sisältävät yhtä paljon tarpeellisia ravintoaineita (mm. kalsium, proteiini). Erona on laadultaan kova rasva, jota kolmen lasillisen kevytmaitomäärästä saa yhteensä 3,3 kiloa vuodessa. Koulut ja päiväkodit ovat tärkeitä makutottumusten syntymisen kannalta, joten suositusten toteuttaminen edistää terveyttä edistävien tottumusten oppimista.  

Jos asiasta tulee kyselyjä hoito/opetuspuolelta, asia perustellaan ravitsemussuosituksilla sekä ateriapalvelun palvelusopimuksilla.

Terv. Ateriapalvelun esimiehet

__________________________________

Oheinen tiedote jaettiin suuren ja pian vaietunkin rasvakeskustelun vuonna 2013 syksyllä. Kangasala otti näin voimakkaasti kantaa puolustaakseen Pekka Puskan P-Karjala Projektia. Myös Aamulehti kirjoitti samana syksynä parikin artikkelia, jossa kasvisrasvoja ylisteltiin ja voita ja maitorasvoja markkinoitiin epätieteellisellä margariiniteollisuuden lanseeraamalla markkinointinimellä kova rasva.

Esimiehet selviävät tästä seuraavasta vastuuhenkilön sähköpostiviestistä.

Organisaatiomme ateria- ja siivouspalveluissa on seuraava:

Ateria- ja siivouspalvelupäällikkö

Hannakaisa Haanpää

Ravitsemisesimiehet

  • Tuija Karvinen (operatiivinen esimies)
  • Leena Saario
  • Tanja Kajava
  • Raili Oittinen
  • Asko Ruotsalainen

Lisäksi yksikössä toimii

Siivouspalveluesimiehet

  • Tarja Viemerö (operatiivinen esimies)
  • Malin Räsänen
  • Kirsi Karjalainen

Tästä joukosta viisi (5) esimiestä hoitaa lähes 200 hengen johtamista omilla tiimialueillaan (henkilöstömäärä sisältää molempien sektoreiden työntekijät), tämän lisäksi jokaisella on omia vastuualueita mm. siivoukseen ja ateriapalveluun tai vaikkapa omavalvontaan liittyen.

Tiimialueita yhdellä esimiellä on 1-2, kaikkiaan Kangasalan kunnan alue on jaettu kahdeksaan (8) ateria- ja siivouspalvelun tiimialueeseen. Tuotantokeittiöitä, valmistuskeittiöitä sekä palvelukeittiöitä jokaisella tiimialueella on yhdestä useampaan.

Ystävällisin terveisin:

Hannakaisa Haanpää

Ateria- ja siivouspalvelupäällikkö

Kangasalan kunta

puh: 040 133 6511

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.