- Vaalikonekysymyksiin edustajat voivat vastata mitä vaan ja äänestää silti toisin kuten alla olevasta listasta

- Vaalikonekysymyksissä kysytään mm. TTIP:stä, joka on siis vapaakauppasopimus ja on edustajiemmekin tuella salattua tietoa.

Pakkoruotsin äänestys tuo jälleen kerran esiin sen, että vaalikoneisiin voi näköjään vastata populistisesti ihan mitä vaan, kun aina voikin olla joko puolueen ryhmäkurin (kuten mm Ottawan sopimuksessa kävi todistetusti monelle kansanedustajalle) tai sitten jonkun muun seikan vuoksi lopullisessa äänestyksessä aivan toista mieltä.

Ansiokkaan listan kokosi mitävittualehti mukavana vastapainona iltapäivälehtiemme ja päälehtien hehkutukselle siitä, kuinka sivistynyttä on, että maassamme on  pakko opiskella vähemmistön kieltä, jolla ei tosiassa ole maailmanlaajuisessa tarkastelussa mitään suurempaa hyötyä. Pääasia on, että osaamme palvella entisiä siirtomaaherrojen jälkeläisiä heidän omalla kielellään.

Onko ryhmäkuri politiikan selkäranka, kuten mediassa välilä hehkutetaan, vaiko demokratian ja omantunnon tuho?

Jokainen miettiköön aihetta siltä kannalta, että edustaja, jota äänestät lupasi sinulle jotain arvoja, mutta ups - hän toimikin vallan päinvastoin.

KD:ssä kaksi edustajaa oli 100% vastaan pakkoruotsia vaalikoneessa, mutta äänesti sen puolesta.
Keskustassa saman teki 9 edustajaa (80% tai 100% oli aiemmin vastaan pakkoruotsitusta lapsillemme).
Kokoomuksessa peräti 21
SDP:ssä 13
Vasemmistossa 5
Vihreissä 2

Susanna Kaukinen kirjoittaa näin blogissaan. Se osuu yhteen erään historoitsijan esitelmän kanssa, jossa hän totesi Ruotsin vallan olleen paljon pahempi suomalaisille, kuin mitä oli Venäjän valtakaudet. Silloin kävi mielessä, että koululaitokseemme ei voi enää luottaa, historiamme on voittajien näkemys menneisyydestä, jolloin myös voi oivaltaa, että sama on nykyisyydessämme:

Käräjillä 1646 julistettiin: Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia, käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat, sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto...

Hups? Eikö? Hmmm. Minäkin muistan opetuksen hieman toisin tuolta peruskoulusta, jonka tarkoitus on iskostaa eliitin ajatukset kansaan - siis eikun - valmistaa kansalaiset yhteiskuntaan ja työhön. Mutta entäpä tämä?

Kolmannes suomalaisista kuoli sotiessaan Ruotsin puolesta vierailla mailla. Näin tapahtui vuosien 1600-1700 välisenä aikana, jolloin Suomen väkiluku oli runsaat 300 000 ja suomalaisia miehiä kaatui arvioiden mukaan ruotsalaisten puolesta 100 000 - 120 000. No mutta ei mutta hei, ei tällaisia saa tarinoida. Sitäkään ei saa sanoa, että Suomessa on joukkohautoja, joita museovirasto ei anna kaivaa ja tutkia tai sitä, että Suomessa aktiivisesti häivytetään historiaa. Ruotsista ei puhuta totta, ruotsalaisten ristiretket Suomeen olivat hirvittäviä. Lallin kirvesmurhaksi ristitty tapahtuma oli sissisotaa valloittajia vastaan, kyseessä ei ollut yksittäistapaus vaan maan tapa. Ruotsin vallan aikana suomalaista nostoväkeä on käytetty käytännössä kaikissa Ruotsin sodissa keski-eurooppaa myöden ja rahat on aina kannettu rosvoretkistä Tuhkolmaan. Oletko koskaan ajatellut minkä takia Ruotsi on Suomea rikkaampi? Tästä syystä! Suomi oli Ruotsin alusmaa, siirtomaa, jonka pojat tapettiin Ruotsin sodissa Ruotsin kuninkaan rikastuttamiseksi. Tosiasiassa Ruotsi on meille velkaa 600 vuoden ajalta aika paljon, mutta eliitti on tästä hiljaa kuin hiiri sukassa ja höpisee pehmeitä siitä miten Suomi kuuluu länsimaiseen arvoyhteisöön, jonka nimissä meitä tapettiin, raiskattiin, poltettiin ja tapatettiin vuosisatoja. Tämä totuus halutaan haudata ja omaksua valloittajien historiankirjoitus. Suomalaisten kapinoissa Ruotsin kruunua vastaan tapettiin hurjasti väkeä. Kerran tai pari tapettiin ainakin 10% väestöstä kapinan takia. Kannattaa pysähtyä hetkeksi tämänkin luvun ääreen. He olivat suomalaisia sankareita, jotka taistelivat kohtuutonta kruunua vastaan, perheen, kodin ja isänmaan puolesta, mutta myös naisia ja lapsia. Onko siis pakkoruotsi mitään muuta kuin edelleen jatkuvaa kulttuuri-imperialismia ja kenen puolella kaikissa yllämainituissa verilöylyissä mahtoi ja mahtaa olla se porukka, joka on sitä mieltä, että tätä totuutta ei saa kertoa? Kun tänään kävin kuvan patsaan luona, jonka nimi on hakkapeliittain kotiinpaluu, mietin, kuinka harva pääsi kotiin. Kun tänään kävin kuvan patsaan luona mietin, miten kenelläkään on otsaa, julkeutta ja röyhkeyttä valehdella tässä määrin Suomen kansalle. Kun tänään kävin kuvan patsaan alla, mietin,  miksi pieni vähemmistö omistaa kolmasosan Suomen varallisuudesta ja minkä takia kaikki ovat aina Ruotsia, Viroa, USA:ta ja NATO:a myöten valmiita kuolemaan viimeiseen suomalaiseen. Mietin myös sitä, miksi suomalaisten päättäjien, kuten Cai-Göran Alexander Stubbin ja Carl Haglundin mielestä NATO on loistava idea ja sitäkin, onko Suomi jälleen tai edelleen länsimaisten imperialistien siirtomaa.

Historiatunnit pitäisi korvata medianlukutaidon tai vaikka pokeripelien opiskelulla (toim. huomautus).

Pakkoruotsin tunnit taas voisi korvata uhrin niin halutessa vaikka liikunnalla tai jollain kielellä, joka on maailmanlaajuisesti merkittävä kauppakieli.

Lähteenä käytetty;
http://mitavittua.fi/