Seutulainen 6/2017

Piharati Oy:n edustaja rakennusmestari Pekka Syrjä tietää, kuinka autotallit ja piha-alueen rakennukset kannattaa rakentaa ja pystyttää. Pekka Syrjä auttaa rakentajia erilaisissa rakentamishankkeissa, kuten autotalleissa ja omakotitaloissa.

Pekalla on oma rakennusalan yritys Tampereella ja hän on tehnyt yhteistyötä Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella toimivan yrittäjän Pentti Rouvalin kanssa lähes kaksi vuosikymmentä.

Autotallit suunnitellaan yhdessä Piharati Oy:n suunnittelijoiden kanssa ja myös yksilöllisyys korostuu näissä rakennuksissa. Pekalta saa myös autotalliprojektille vastaavanmestarinpalvelun sekä asennuksen.

Pohjanmaalainen Piharati Oy suunnittelee ja valmistaa puurakenteisia piharakennuksia. Yritys rakentaa kaikkea mitä pihapiirissä tarvitaan, suosituimpia ovat erityisesti kaikenkokoiset autotallit, joissa yritys edustaakin markkinoiden laajinta mallistoa.

Viisivuotiaan, vakavaraisen perheyrityksen pääpaikka ja tehtaanmyymälä sijaitsee Kauhajoella ja sillä on ammattitaitoisia myyntiedustajia eri puolilla Suomea.

- Piharatissa on hinta-laatu -suhde kohdallaan, kuvailee Pekka malliston valttia.

- Teemme laadukkaita rakennuksia kilpailukykyiseen hintaan. Mallisto on hyvin laaja, ja tuotteita räätälöidään asiakkaan tarpeita vastaaviksi.

 
Kokemusta ja modernia tekniikkaa

Yrityksellä on autotallien ja autokatoksien rakentamisesta sekä suunnittelusta yli 15 vuoden kokemus. Omakotirakentamisen ammattitaitoa firmasta löytyy kolmen vuosikymmenen kokemuksella.

Rakentamisen pitkän linjan konkarit Pentti ja Kari Rouvali perustivat vuonna 2012 yrityksensä Piharati Oy:n, pohjautuen Pentin suunnittelemaan uuteen pienelementtijärjestelmään. Nyt piharakennuksia on tehty jo tuhansia. Kahdenkymmenen prosentin vuosittaisesta kasvusta nauttiva Piharati Oy on kehittänyt mallistoaan sekä investoinut tuotantoon ja suunnitteluun.

Vuonna 2014 otettiin käyttöön uudet tuotantotilat, jolloin tuotantokapasiteetti moninkertaistui. Mallistosta löytyy jo noin 100 erilaista autotallia ja räätälöimällä moninkertaisesti enemmän.

 
Elementeillä muuntumiskykyä

Elementtituotanto perustuu nykyaikaisiin menetelmiin. Tehdas käyttää erityisesti sen tarpeisiin suunniteltua 3D-suunnitteluohjelmaa. Rakennuksen tulevaa ulkoasua voidaan tarkastella jo suunnitteluvaiheessa ruudulta.

Rakennukset tehdään 120 senttiä leveinä pienelementteinä, joissa on valmius lämpöeristykseen. Runkorakenteet ovat 4-8 -tuumaista puuta, ulkovuori voi olla puuta, peltiä tai tiiltä. Puinen ulkorakennus maalataan tehtaalla punaisella tai valkoisella pohjamaalilla. Katemateriaali voi olla valinnan mukaan peltiä, tiiltä tai huopaa. Nykyaikainen piharakennus nousee nopeasti pystyyn 1-3 päivässä.

Asiakas valitsee haluamansa toimituslaajuuden perustuksista vesikattoon asti. Hän pystyy itsekin asentamaan elementtejä ja kokoamaan niistä halutun kokoisen rakennuksen. Piharatin rakennukset taipuvat autotalleiksi, varastoiksi, vierasmajoiksi, nikkarointipajoiksi, kesäkeittiöiksi ja saunoiksi.

piharati

Autotallista haaveilevien kannattaa ottaa yhteyttä Piharatin Pekka Syrjään.