Keittiön saneeraamisessa ollaan kalliiden ja viihtyvyyden kannalta ratkaisevien neliöiden äärellä. Onnistunut investointi tuo hyödyt takaisin moninkertaisena arjen toimivuuden osalta, ja nostaa talon arvoa.

Usein keittiöremonttiin liittyy epävarmuutta ja pelkoa ikävistä yllätyksistä - jokin voi mennä pieleen.
Harvakseltaan keittiöremontteja harrastava joutuu päivittämään vanhat tietonsa uuteen uskoon: moni asia on muuttunut. Vaihtoehtoja on satoja, niin materiaalien, mallistojen kuin kodinkoneidenkin osalta.
Nykykeittiöissä mukavuus on aivan uudella tasolla. Keittiöihin on tullut lisää teknologiaa, mekanismit ja pinnat palvelevat tarkoitustaan paremmin. Käyttäjäystävällisyyden, työskentelyergonomian ja designin roolit ovat nousseet entistä tärkeämpään asemaan.

Paljon huomioitavaa
Mieti, mikä juuri teidän perheelle on tärkeintä; kuinka moni työskentelee keittiössä samanaikaisesti, kuinka paljon kaappitilaa tai tasoja tarvitaan?
On myös tärkeää asetella oikein työskentelykolmion pisteet: ruoanlaitto, säilytys ja astianpesu. Tiskipöytä kannattaa asettaa lieden ja jääkaapin väliin, ja yhtenäistä työtasoa pitäisi löytyä ainakin 80 senttiä.
Hyvä keittiöremontin kokonaissuunnittelu antaa tarkan tiedon hankkeen kustannuksista ja ajallisesta kestosta. Kokenut suunnittelija osaa listata kaikki työvaiheet ja pienimmätkin hankittavat osaset.
Keittiöremontin kustannuksiin ja aikatauluun pitää usein laskea mukaan myös mahdolliset luvat, vanhan materiaalin purkaminen, lattian ja seinän uudistaminen sekä sähkö- ja putkimiehen työt. Samalla voi miettiä valaistuksen ja ilmanvaihdon päivittämisen tarvetta.

Lähteet: Rakentaja, Urakkamaailma, eri keittiövalmistajat

9remontti