Tamperelainen PKMK Palvelut Oy hallitsee monet taidot. Nuori, energinen yritys on erikoistunut puiden kaatoon ja korkean paikan työskentelyyn, mutta repertuaari kattaa laajalti myös kiinteistönhuoltoon, viherrakentamiseen ja huoneistoremontointiin liittyviä töitä. PKMK muun muassa huoltaa kattoja ja poistaa lumia, puhdistaa rännejä ja pesee ikkunoita; tekee ulkomaalausta, laatoituksia ja laminaattien asennusta.

Hyvät yhteistyökumppanit edesauttavat yrityksen kehittymistä ja ovat osaltaan mahdollistamassa entistä laajempaa palvelutarjontaa. Yrityksen asiakkaina ovat kaikki, jotka tarvitsevat apua kiinteistönsä kunnossapidossa tai remontoinnissa: omakotitalojen ja mökkien omistajat, taloyhtiöt, yritykset, yhteisöt ja kunnat.
PKMK Palveluiden kilpailuvaltteina ovat laaja-alaisuuden lisäksi nopeat toimitusajat sekä asiakaslähtöinen palvelu.

Luotettavuutta ja hyvää työtä
PKMK:ssa ovat osakkaina Mika ja Katri Vanhanen.  
- Yritys perustettiin vuosi sitten, ja siitä lähtien on töitä saanut painaa täysillä. Pyrkimyksenä on, että viiden vuoden kuluttua meillä on kuudesta kahdeksaan vakituista työntekijää itseni ja vaimoni lisäksi, kertoo yrittäjä Mika Vanhanen.
- Toteutan mielelläni kokonaisratkaisuja kohteeseen. Projekti saattaa sisältää vaikkapa puiden poistamista, hoitokarsintaa, maansiirtoa, pihatöitä ja remonttia. Yhteydenoton jälkeen menen aina paikan päälle ja teen maksuttoman arvion kustannuksista ja aikataulusta.
- Kaadamme häiritsevät pihapuut ja muut ongelmapuut kaikenlaisista pihoista. Puun kaato onnistuu tarvittaessa ahtaassakin paikassa. Meillä on kaikki puunkaatoon tarvittavat työvälineet ja yli 10 vuoden kokemus, Mika toteaa.
Puu saadaan tarvittaessa pois ilman ainuttakaan suurta konetta. Silloin mikään osa puusta ei putoa maahan asti, vaan kaikki lasketaan hallitusti alas.
Palvelu kattaa tarvittaessa kaadetun puun pilkkomisen polttopuiksi ja hakkeeksi, kannon jyrsinnän ja puujätteen poiskuljetuksen.

Koulutusta järjestetään
- Pidän siitä, kun saan olla ihmisten ja puiden kanssa tekemisissä. Koko ajan täytyy olla jotain meneillään, enkä osaa olla tekemättä mitään. Kun kiipeilen, pystyn rauhoittumaan, ja adrenaliini virtaa eri tavalla. Mitä korkeammalle menen, sitä parempi, yrittäjä paljastaa.
Mika Vanhanen on koulutettu köysipelastaja ja hänellä on kansainvälisen köysityöskentelyjärjestön IRATAn myöntämät valtuudet korkean paikan köysityöskentelyyn.
Yrityksellä on 380 neliön halli upouudessa yrityskiinteistössä Hervannan Ruskossa. Hulppea tila mahdollistaa erilaisten kurssien pitämisen. Laaja koulutustarjonta tulee sisältämään muun muassa erilaisia turvallisuuskursseja, hätäensiapua, alkusammutusta ja suunnistusta. Muun muassa kalastusoppaana ja reserviläiskouluttajana toiminut Mika Vanhanen nauttii siitä, kun voi opettaa jollekulle jonkun taidon.
PKMK Palvelut Oy myös vuokraa muun muassa kylpytynnyriä, tekstiilipesuria ja muuttoautoa. Massiivisemmankin yleistötilaisuuden ruokahuolto tulee järjestetyksi yrityksen soppatykeillä, jonka mukana tulee aina soppamies.

 

 14puussa

- Joskus ollaan kyllä jännän äärellä, kun puun kuntoa ei aina varmuudella voi tietää, kertoo Mika Vanhanen.

 14ihmiset

Katri ja Mika Vanhanen arvostavat aitoa ja ihmis-läheistä asiakaspalvelua.