Mansen Timpurit Oy on viime vuosina kasvanut yritykseksi, joka työllistää jo noin 60 rakennusalan ammattilaista. Yritys urakoi huopakatot sekä konesaumapeltikatot pääosin Pirkanmaan alueella.

Myyntipäällikkö Esa Lähteenmäki valottaa yrityksen tulevaisuuden näkymiä Mansen Timpureiden toimitiloissa Tampereen Kolmenkulmassa:

- Kasvu on ollut hallittua ja määrätietoista. Nykyiset tilat alkavat vääjäämättä jäämään pieneksi. Kasvun vaatiman lisätilan myötä Mansen Timpurit on aloittanut oman toimipisteen rakentamisen Ylöjärvelle, hän kertoo.

Tässä yhteydessä yritys jakautui maaliskuun alussa, uudet toimitilat ovat oma kiinteistöyhtiönsä ja rakennuspuoli jatkaa entisellään vanhaan malliin.

- Sama porukka on meillä täällä töissä ja hommat jatkuvat ennallaan vanhaan malliin. Edelleen meiltä uskaltaa kattoremontin tilata. Hommat on tehty vuodesta 2004 asti kunnolla ja tehdään jatkossakin, Lähteenmäki toteaa.

Huopaa ja konesaumaa

Huopakattopuolella sekä suuret että pienet kohteet kuuluvat yrityksen toimenkuvaan. Kesämökkikatolla ei yleensä montaa kymmentä neliötä ole, joten remontti on nopea ja kustannustehokas. Huopakatot urakoidaan kotimaisella Icopal -kattohuovalla.

Kaikki huopakattoremontissa tarvittavat pellitykset, kirvesmiestyöt, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet saa samaan pakettiin urakoituna. Nämä työt Mansen Timpurit tekee kaikki omalla kotimaisella työväellä ilman aliurakointia. Näin urakoiden aikataulutus pitää aina sovitusti.

Peltikatoista Mansen Timpurit urakoi ainoastaan konesaumapeltikattoja.

- Hinta edellä remonttia teettävä asiakas harvoin valitsee konesaumakattoa. Konesaumakatto on muita peltikattotyyppejä hintavampi, mutta varmasti pitkäikäisin. Vaikka sanotaan, ettei mikään ole ikuista niin konesaumakatto on ainakin lähellä sitä, Lähteenmäki mainostaa.

Monesti konesaumakatto valitaan kattotyypiksi silloin kun esimerkiksi läpivientejä on paljon tai katto on muutoin muotonsa puolesta haastava saattaa vedenpitäväksi - vaikkapa jiirien tai erkkeriulottumien vuoksi. Näissä tapauksissa konesaumattu peltikatto voi olla jopa ainoa tapa saattaa katto sataprosenttisen vedenpitäväksi.

Ilmainen arviointi

Kattoremontin suunnittelu alkaa ilmaisesta arviokäynnistä, jonka jälkeen asiakas saa kirjallisen tarjouksen urakan sisällöstä ja hinnasta. Kotitalousvähennykseen oikeuttava työn osuus urakasta on aina eritelty jo tarjousvaiheessa.

Kesä ja syksy on kattoremonttien sesonkiaikaa. Kalenteri ei kuitenkaan ole koko vuodelle täynnä, remontteja ehditään vielä hyvin tekemään. Soitto Mansen Timpureille on ensimmäinen askel kohti kattoremonttia.

Mansen Timpureiden toimipisteen pihassa käy vilkas hyörinä, kun varastomies lastaa trukilla kuorma-autoon kattoremontissa tarvittavia tarvikkeita, toisen auton odottaessa jo lastausvuoroaan ensimmäisen perässä. Ripeästi tavarat siirtyvät auton lavalle, moottori hörähtää käyntiin ja kuorma-auto katoaa horisonttiin. Taas on yksi kattoremontti startannut.

8piippu

Lahovauriokorjausta piipun juuresta kesämökin huopakatolla.

8tuli

Rullahuovan asentaminen katolle on aina ammatti-taitoa vaativaa tulityötä.