Hautaustoimisto Olavi Moisio perustettiin Tampereelle jo 1950-luvulla, ja 1960-luvulla se muutti Tuomiokirkonkadulle saaden samalla nykyisen nimensä.

Nyt yritys on siirtynyt uusiin käsiin. Pekka ja Anne Jokiranta sekä heidän poikansa Jussi Jokiranta johtavat hautaustoimistoa yhtä kunnioittavalla palveluasenteella ja luotettavuudella, kuin yrityksen edelliset 30 vuotta omistaneet Kalevi ja Aila Alanenkin.
Entiseen tapaan Hautaustoimisto Olavi Moisiolle voi toivoessaan jättää kaikki hautajaisjärjestelyt hoidettavaksi, hautausluvasta kappelivarauksiin, pappiin ja kanttoriin. Liike hankkii tarvittaessa hautajaisten kukat ja muistotilaisuuden tarjoilut, vainajan kuolinilmoitukset ja perunkirjoitukset. Jos arkunkantajista on tarvetta, siinäkin hautaustoimisto tulee apuun.
Omaisen menehdyttyä monelle on helpotus saada osaavaa tukea järjestelyihin, koska aiempaa kokemusta hautaamisen järjestämisestä ei aina ole.

Vankalla kokemuksella jatketaan

Pekka Jokiranta on työskennellyt hautausalalla jo vuodesta 1983 lähtien, useassa pirkanmaalaisessa hautaustoimistossa. Hänellä on pitkä kokemus myös arkkujen verhoilutyöstä.
- Kymmenisen vuotta sitten tuli ajatus omasta hautaustoimistosta. Vuosien varrella kehittyi ideoita siitä, miten itse toteuttaisin yrittämisen. Osto toiminnassa olevasta hautausliikkeestä oli silloin mielessä, Pekka kertoo.
Kalevin ja Ailan päätös etsiä yritystoiminnalle jatkajaa tuli Jokirannoille yllätyksenä, mutta tämä vaihtoehto tuntui varteenotettavalta.
Anne Jokiranta tulee työskentelemään Hautaustoimisto Olavi Moision asiakaspalvelussa. Hänellä on takanaan 38-vuotinen ura hammashoitajana.
- Olen täysin valmis alan vaihtoon. Suhtaudun hyvin luottavaisesti ja iloisesti tulevaan työhön. Hyvän maineen yritystä on turvallista jatkaa, Anne toteaa.
Jussi Jokiranta työskentelee vakuutusalalla, mutta sen rinnalla antaa oman panoksensa hautausliikkeen toimintaan. Ala on tullut tutuksi isän työn kautta. Vuosien varrella Jussi on saanut kokemusta ja ollut myös mukana vainajien kuljetuksissa.

Kotimaiset arkut ja kivet

Hautaustoimisto Olavi Moision toiminnassa Jussi Jokirannan aluetta tulee olemaan kuljetustuksissa avustamisen lisäksi tietotekniikasta ja verkkosivustosta huolehtiminen.
- Tälläkin alalla asiakas tekee ensikontaktin lähes aina internetin kautta. Meillä käynnistyvän Extranet-palvelun kautta asiakas saa informaation omaisensa hautauksen yksityiskohdista ja asioiden etenemisestä, sekä voi jakaa tietoa ja kutsuja myös muille omaisille. Netin kautta voi asiakas myös varata liikkeeseemme ajan tapaamista varten, Jussi Jokiranta kertoo.
- Internet tuo joustavuutta palveluun. Perinteisyys ja kunnioittava asiakaspalvelu säilyy kuitenkin aina ennallaan.
Jussin innovaatiota on myös liiketilaan asennettu näyttö, jolta asiakkaan on muun mussa helppo tutustua erilaisiin arkkuihin ja hautakiviin. Liikkeessä on esillä myös arkkujen ja uurnien valikoima, jotka edelleen ovat SHT:n Suomessa valmistamia, kotimaisia Avainlippu-tuotteita.
Hautakivien puolella yrityksellä on yhteistyötä niin Kivilähteen kuin Kiviliike Sairasen kanssa.
Arkut ovat muuttuneet vuosien mittaan, hapsut ja tupsut ovat jääneet pois.
Tuhkaushautaus on yleistynyt voimakkaasti. Hautajaisten kukkakäytännöt ovat myös erilaiset, kuitenkin edelleen saadaan myös muun muassa tekstattuja nauhoja, vaikka kortittekstit ovat pääosin käytössä.
Ennen hautajaisväkeä saattoi olla useita kymmeniä, nykyisin saattoväki on monesti pienempi.

8ihmiset

Kalevi ja Aila Alanen päättävät pitkän työrupeamansa hautausliikkeen johdossa. Jussi, Pekka ja Anne Jokiranta jatkavat yritystä.

 8liike

Liikkeeseen voi astua sisään milloin vain, tai ajan voi myös varata netin kautta.