Tampereen Sammonkadulla vihertää taas. Keväällä aloitettu katupuiden istutustyö saadaan syksyyn mennessä päätökseen: Sammonkadun kohdalle tulee kaikkiaan 207 viisimetristä puistolehmusta.

Pitkäikäisiä lehmuksia suositaan katupuina, sillä ne sitovat tehokkaasti pölyä ja sietävät hyvin ilmansaasteita. Puistolehmus on haluttu säilyttää Tampereen katunäkymässä jo kulttuurihistoriallisistakin syistä, rakennettiinhan Sammonkatukin aikoinaan juuri lehmuskujaksi.
Rakennustöiden edetessä vanhat puut on poistettu ja uudet istutettu tilalle. Osa lehmuksista oli jo varsin iäkkäitä.
Katuviherympäristöä edistetään myös kylvämällä nurmikkoa raitioradalle. Nurmiraide pidättää sadevesiä ja suodattaa liikenteen päästöjä, sitoo katupölyä ja vaimentaa melua.

Uusia yrityksiä avattu

Sammonkadun osalta ratikkatyöt ovat jo pitkällä ja ne valmistuvat tämän vuoden aikana. Ratikkahankkeen rinnalla kaupunki on erillistyönä rakentanut eroteltua jalkakäytävää ja pyörätietä.
- Työmaa on ollut todella massiivinen. Sammonkadun yrittäjät ovat olleet hyvin sitkeää väkeä, kehuu raitiotien kehitysohjelman projektisuunnittelija Henna Puisto.
- Sammonkatu on Tampereen alueista aivan omanlaisensa. Sen varrella palvelee lähes sata yritystä, joista suuri osa on pieniä. Uusiakin liikkeitä on Sammonkadulle nyt hiljattain avattu kaiken keskellä, eikä tyhjää liiketilaa juurikaan löydy.
- Kunhan ratikka alkaa kulkea, tämä tulee olemaan erittäin kiinnostava ja hyvin saavutettavissa oleva alue keskikaupungin kainalossa, Henna Puisto toteaa.
- Asiakaspysäköinnille tulee kahden tunnin kiekkopaikkoja ja kevyenkin liikenteen väylä toimii.

14lehmukset

 Valmistuttuaan Sammonkadusta tulee yksi kaupungin sujuvimmista ja vetovoimaisimmista alueista.