Tupakantumppi on uimarantojen yleisin roska, joka voi aiheuttaa myrkytysriskin lapselle. Myös passiivinen tupakointi on terveyshaitta niin lapsille kuin aikuisille.

- Savuttomia uimarantoja on kautta maailman, Suomen on aika päästä samaan.
Myrkytystietokeskus sai viime vuonna 416 tupakkaan liittyvää kyselyä, jotka koskivat alle 6-vuotiaita. Tupakantumppi on tunnetusti uimarantojen yleisin roska, jonka pikkulapsi löytää helposti rantahiekalta pahimmillaan suuhunsa.
- Uimarannoilla ja leikkipuistoissa tupakointi pitää kieltää lasten suojaamiseksi, toiminnanjohtaja Mervi Hara terveysjärjestö Suomen ASH:stä toteaa.
- Esimerkiksi New Yorkissa sekä tupakointi että sähkösavukkeen käyttö on kiellettyä paitsi uimarannoilla, myös muun muassa leikkikentillä, puistoissa ja kävelykaduilla. Ei sen pitäisi olla mahdotonta Suomessakaan, Mervi Hara toteaa.
Passiivinen tupakointi on terveyshaitta paikkaan katsomatta, myös ulkotiloissa. Tupakansavu on syöpävaarallinen aine, ja se on erityisen haitallista lasten kehittyvän elimistön kannalta.
Tupakantumppi on maailman yleisin roska. Tupakan filtteri on muoviksi luokiteltua materiaalia. Luontoon joutuessaan se ei hajoa, vaan muuttuu hitaasti mikromuoveiksi.
Suomalaiset heittävät miljardeja tupakantumppeja maahan joka vuosi.

12hiekkalaatikko