Pälkäneläinen taiteilija Paul Tiililä on kirjoittanut vauhdikkaan toimintaromaanin Davosin pakti. Se on 444- sivuinen kirja, jonka tapahtumat liikkuvat muun muassa Pohjois-Italiassa, Sveitsissä, Lontoossa, Orient-Express-junassa ja Intiassa.

Kirjan päähenkilö ei ole nuhruinen yksityisetsivä tai kärttyisä komisario vaan venetsialainen aatelismies. Jännitystä riittää tässä vuosille 2020-2022 ajoittuvassa seikkailussa.
- Aikaisemmat kirjani Rehtorin Päiväkirjat, Isänmaa ja äidinkieli sekä Tykkimajesteetti ovat liittyneet tavalla tai toisella sukumme historiaan. Tämä uusin on toimintaromaani, utopia tulevaisuuden maailmantapahtumista, kertoo Paul Tiililä.

Pommi vesibussissa
- Aihevalinta lähti liikkeelle siitä, kun käyn usein Venetsiassa ja siellä on aina valtava tungos, ja olen miettinyt, että pommi tällaisessa väkimäärässä tekisi pahaa jälkeä. Niinpä aloitin kirjan juuri sillä: pommi räjähtää vaporetossa, hän paljastaa.
Davosin pakti ilmestyy myös e-kirjana.
Paul Tiililä julkaisee pian myös runokirjan, joka sisältää pöytälaatikosta löytyneitä muistojen aarteita hänen 1950-1960 -luvuilla kirjoittamistaan runoista.
Paul Tiililä on luonut kansainvälistäkin uraa kuvataiteilijana erityisesti digitaalisen taiteen alueella. Hän on pitänyt yli 30 yksityisnäyttelyä ja ollut mukana yli sadassa yhteisnäyttelyssä eri puolilla maailmaa. Hänen huomattavimpia saavutuksiaan on osallistuminen kutsuttuna taiteilijana vuoden 2003 Venetsian Biennaalin viralliseen oheistapahtumaan sekä kutsu Pekingin olympialaisten taidenäyttelyyn 2008.

13davos

Kirjan kansi on Paul Tiililän suunnittelema. Kuvassa on sveitsiläinen vuori Niesen, jonka uumenissa tapahtuu paljon.