Korkeatehoisella laserilla lievitetään kipuja ja vahvistetaan vastustuskykyä. Sen avulla voidaan tehostaa verenkiertoa, poistaa tulehduksia ja vapauttaa kehon endorfiineja.

- Laserista haetaan vaihtoehtoa kortisonihoidoille ja pitkille tulehduskipulääkkeiden kuureille, kertoo Hämeen Hoitotalon yrittäjä Johanna Immonen.
Pitkän uran röntgenhoitajana tehnyt Johanna Immonen opiskeli reilut kahdeksan vuotta sitten laser- ja lymfaterapeutiksi. Hämeen Hoitotalo tarjoaa terapialaseria ja lymfahoitoa Tampereella, Tammelantorilla Tunnekeskus Lumpeenkukan tiloissa sijaitsevassa toimipisteessä.
- Joillakin on virheellisiä mielikuvia laserin kuulumisesta vaihtoehtoisten hoitojen piiriin, kertoo Johanna. - Lääketieteellisestä laserhoidosta on kuitenkin tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia 1960-luvulta asti.

Myös eturauhasen vaivoihin
- Yksi tyypillisimpiä vaivoja on polven kulumakipu, joka saattaa olla hyvinkin invalidisoiva. Jos polvessa on yhtään rustoa jäljellä, sitä kannattaa hoitaa laserilla yleensä 3-5 kertaa viikon välein. Parhaissa tapauksissa kipeä polvi voi olla oireeton useita vuosia hoidon jälkeen ja sen uudelleen kipeytyessä voidaan antaa muutama tehostekerta laseria, ja taas on oireetonta aikaa. Tekonivelleikkauksia ei kuitenkaan tehdä kovin vähäisillä perusteilla, joten monet asiakkaat etsivät kipuihinsa helpotusta ennen isoa leikkausta.
- Laserhoitoon hakeudutaan usein selän, niskan ja olkapään ongelmissa, Johanna Immonen luettelee.
- Niskakivut ovat yleensä parhaiten autettavissa nuorilla, joilla vaiva on ehtinyt olla vähemmän aikaa. Pitkään jatkuneesta ongelmasta on voinut aiheutua pysyviä muutoksia.
- Eturauhasen kroonisia vaivoja voidaan hoitaa laserilla yleensä hyvin tuloksin. Apua voi löytää myös ménièren taudissa, jossa sisäkorvan nesteen lisääntyminen aiheuttaa huimausta, kuulon huononemista sekä korvien soimista. Laser parantaa sisäkorvan verenkiertoa ja mahdollisesti myös vähentää nesteturvotusta sisäkorvassa. Koska se on krooninen tauti, sitä joudutaan hoitamaan jatkuvasti.
Jos kuulo on jo alentunut ja sisäkorvassa on tapahtunut repeytymisiä vuosien ajan, käy hoidon teho epävarmaksi. Myös sen kohdalla pätee se, että mitä aiemmin hoito aloitetaan, sen paremmat tulokset saadaan.
- Laserilla hoidetaan myös jännetuppitulehduksia ja poskiontelon tulehduksia. Laseria käytetään aknessa ja haavanhoidossa; sillä parannetaan myös urheiluvammoja sekä tapaturmien aiheuttamia kipuja.
Hoitokertoja annetaan 3-5 kertaa viikon välein. Akuuteissa kivuissa, kuten nyrjähdyksissä, saattaa riittää yksi käsittelykerta.
Laserhoito on kivuton, mutta hoidon jälkeen voi tulla voimakas väsymys tai hoidettava kohta saattaa tulla väliaikaisesti entistä kipeämmäksi.

Lymfaa turvotuksiin
Hämeen Hoitotalosta saa myös lymfaterapiaa turvotusten hoitoon ja nestekierron ongelmiin, kuten esimerkiksi reumaan, fibromyalgiaan ja syövän aiheuttamaan turvotukseen. Aikainen terapian aloittaminen tuottaa parhaimmat hoitotulokset, mutta myös pitkälle edenneissä tapauksissa voidaan turvotusta aina vähentää.

 

7nainen- Terapialaserilla voidaan nopeuttaa parantumista elvyttämällä solujen toimintaa, kertoo Johanna Immonen.

7laser

Laserilla parannetaan myös urheiluvammoja sekä tapaturmien
aiheuttamia kipuja.