Tamperelaisella Kuljetus-Ojakoski Oy:llä on jo 74 vuoden kokemus maarakennuksesta ja maansiirtotöistä Pirkanmaan talousalueella. Yrityksen pääasialliset tehtävät löytyvät kunnallistekniikan töistä. Merkittävää toimintaa on myös omakotipohjien tekemisessä, joita riittää aina pari, kolmekymmentä vuotta kohden.

Kuljetus Ojakoski korjaa routivat vanhat pihat, toteuttaa kosteuseristämisen, vaihtaa maamassat ja toimittaa kuoriketta, itse valmistettua ja seulottua multaa sekä erilaisia kiviaineksia.
Yritys hoitaa myös vaihtolavakuljetuksia, sekä suorittaa monipuolista piharakentamista, siirtonurmikoiden asennuksia ja muita vihertöitä. Pensasaitojen ja muiden vastaavien koneellista leikkaamista tehdään energiakouralla, jolla kätevästi poistetaan myös vesakot ja pajukot.
Kalustoon kuuluu hyvä valikoima kaivinkoneita, kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia. Pienellä ja ketterällä Avantilla selviää myös ahtaissa kohteissa.
- Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua. Teemme omakotipohjia alusta loppuun, perustuksien kaivuusta pihan viimeistelyyn asti, kertoo Jyrki Ojakoski.

Isältä pojalle

Yrityksen perusti Jyrkin isoisä Yrjö Ojakoski vuonna 1945. Hänen poikansa Raimo Ojakoski oli mukana merkittävässä roolissa Hervantaa rakennettaessa. Jyrki Ojakoski tuli yritykseen mukaan neljä vuosikymmentä sitten.
Tänä kesänä yrityksen vetovastuu siirtyi jo Jyrkin pojalle Raine Ojakoskelle, joka on työskennellyt perheyrityksessä jo toistakymmentä vuotta. Työntekijöitä on kaikkiaan yhdeksän.
- Panostamme laatuun, eikä missään oikaista, Jyrki Ojakoski kiteyttää.
- Kyllähän huonoa olisi aina helppo tehdä, mutta on tärkeää voida olla ylpeä työnsä jäljestä. Kaiken mitä tekee, täytyy tehdä niin hyvin, että työtä kehtaa sanoa omakseen.
Tarjoukset tehdään aina tarkasti, se pitää kaiken tarpeellisen sisällään eikä yllätyksille jää sijaa.
- On asiakkaankin etu, että tarjous on mahdollisimman realistinen. Vaikka kilpailua on alalla kovasti, työn huolellisuudessa tai materiaaleissa ei kannata tinkiä, Ojakoski toteaa.

Uusi laki teettää töitä
Kuljetus-Ojakoskella on myös vankka kokemus jätevesijärjestelmien asentamisesta. Uusi jätevesilaki velvoittaa kiinteistön omistajat uudistamaan viemärivesiensä rakennelmat, jos kiinteistö sijaitsee sata metriä rannasta tai pohjavesialueesta. Betoninen sakokaivo riittää enää harvoin.
Järjestelmien tulee olla asennettuna lokakuun loppuun mennessä. Asetus koskee ennen vuotta 2004 rakennettuja kiinteistöjä.
Kauempana kuin sadan metrin päässä vesistöstä ja pohjavesialueella sijaitsevassa kiinteistössä jätevesijärjestelmän uusiminen on ajankohtainen silloin, kun tehdään isompi remontti, esimerkiksi viemärin korjaus tai muutos.

9 puhdistamo
Ojakoski asensi Vestellin jatkuvatoimisen Biokube -pienpuhdistajan sahalahtelaisen omakotitalon pihaan neljässä päivässä.

9 2

9 3