Pirkanmaan Vuokratilat Oy rakentaa, myy ja vuokraa hallitiloja Tampereen ympäristössä. Yritys on rakentanut Kangasalan Kallioon loistavien liikenneyhteyksien äärelle jo tuhansia neliötä modernia ja siistiä tilaa monenlaiselle liiketoiminnalle.

Halleja tehdään sekä vuokrattaviksi että yrityksille avaimet käteen -tyyppisenä tilaustöinä mittojen ja tarpeiden mukaan, tonttihankinnoista, luvista ja suunnitelmista lähtien. Osa tiloista toteutetaan kiinteistöosakeyhtiömuotoisesti, jolloin niistä myydään halliosakkeita.
Viimeisin Pivutin rakennus Kalliossa on kahdeksan osakkeen kokonaisuus, joista neljä on vielä vapaana; siitä myydään 81 ja 114 neliömetrin halliosakkeita edullisella rahoituksella ja yhtiövastikkeella.

Kallion kasvu

Yrityksen perustivat vuonna 2011 serkukset Mikko Heikkilä ja Markku Anttila, joilla kummallakin on taustallaan vahva kokemus rakennusalan töistä. - Kymmenvuotiaina väsäsimme majoja ja leikkimökkejä yhdessä, ja siitä lähtien olemmekin aina rakentaneet jotain, miehet kertovat.
Ensimmäinen vuokrahalli rakennettiin Topset Oy:lle, sitten valmistuivat Kiinteistöosakeyhtiöt Kivikirves 1, 2 ja 3. Niistä ensimmäiseen tuli vuokralaiseksi Autokorjaamo Suolinko, joka on tähän päivään mennessä ehtinyt toimia jo kolmessa Pivutin rakentamassa tilassa: kahdesti vuokralla ja nyt hallin omistajana.
Pivuti teki asiakastyönä myös VMS Racingin tilat, joissa huolletaan suurin osa Kangasalan ja Tampereen takseista
- Monet Kallion alueen yritykset ovat kasvaneet meidän rinnallamme, kertovat Mikko Heikkilä ja Markku Anttila.
Viime heinäkuussa valmistui Kolarimaalauscenterin noin 600 neliömetrin toimitila, sisältäen 80 neliön toimiston ja vastaanottoaulan. Moderniin halliin rakennettiin kymmenen autopaikkaa sekä monttu maalausuunille. Yrittäjän Joonas Lampisen kanssa yhdessä suunnitellen toteutuivat ratkaisut nykyaikaisen automaalaamon erityistarpeille.

Tehokasta ja siistiä

Kaikki rakennukset on sijoitettu tilaville tonteille siten, että pysäköintitilaa on riittävästi. Piha-alueet ovat viheraluein viimeistellyt. Tiloihin rakennetaan aina vesikiertoinen lattialämmitys ja pinnoitetut lattiat. Sisäkattoon asennetaan valkoiseksi maalattu pelti, joka tuo siistiä valoisuutta tilaan. Kaikissa halleissa on öljynerotuskaivot. Hallien vessat, suihkut ja keittiöt suunnitellaan asiakkaan kanssa.
- Neliöiden lisäksi myös kuutiot otetaan tehokäyttöön. Monelle toimijalle on rakennettu toimistotilat katon tuntumaan, Markku Anttila kertoo. - Näin on tullut satakin neliötä lisää tilaa. Kaksikerroksisetkin toimistot ovat huonekorkeuksiltaan optimaaliset.
Halli rakennetaan aina niin, että se on tulevaisuudessa tarvittaessa helposti muunneltavissa.
Pivuti käyttää ulkopuolista urakkaväkeä rakennustöissä. Mikon ja Markun työksi jää projektisuunnittelu ja rakennusmateriaalien kilpailutus sekä aikataulutuksen ja materiaalivirran hallitseminen.
- Alkuaikoina rakensimme yhtä hallia kaksi vuotta, nyt niitä valmistuu kaksi vuodessa. Olemme hioneet rakennustapaa tehokkaaksi, tilaamme esimerkiksi täsmälleen oikean mittaista standarditavaraa ja rakennamme katot ennen runkoa, jolloin saamme työskenneltyä maan tasolla, paljastaa Mikko Heikkilä.
- Kehitämme toimintaamme taloudelliseksi ja energiaystävälliseksi. Tänä kesänä valmistui kokeilulaitos, jossa on 56KWH:n aurinkosähköjärjestelmä. Sillä tuotetaan energiaa lämmitykseen ja kiinteistön sähkön kulutukseen, kertoo Markku Anttila.

 

10halli

Kolarimaalauscenterissä ollaan oltu tyytyväisiä Mikon ja Markun toteuttamaan halliin.

 10toimisto

Toimistot, vastaanotot ja sosiaaliset tilat ovat siistit ja viihtyisät.