Valokuvaaja-kuvajournalisti Meeri Koutaniemi valitsee tämän vuoden Taito-Finlandia -voittajan.

Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain Suomen Kädentaidot -messuilla. Palkinto voidaan myöntää alan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta.
Voittaja julkaistaan ja palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 15. marraskuuta Muoti & design -lavalla. 5000 euron palkintosumman lahjoittaa kolmatta vuotta Taito-Finlandia-sponsorina toimiva kotimainen teevalmistaja Forsman Tee. Avajaisissa julkistetaan perinteisesti myös Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2019 sekä Vuoden Artesaani.
Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet Ruokangas Guitars (2012), Hattulan Kaakelitehdas (2013), Lapuan Kankurit (2014), kelloseppä Stepan Sarpaneva, Sarpaneva Watches (2015), kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki (2016), Restaurointi Mikael Holma (2017) ja puukkoseppämestari Pekka Tuominen, Custom Knives (2018).

 

14meeri koutaniemi
Kuva: Meeri Koutaniemi