Onnexi Oy:n kautta voi tilata osaavia senioreita avuksi koteihin ja työpaikoille. Eläkeläiset tekevät muun muassa perinteistä talonmiehen työtä, kodinhoitoa, lasten tai vanhusten hoivaa, tai he toimivat ammattilaisina yrityksissä. Työntekijöitä voi tilata joko kertakeikkana tai pysyvämmin.

Ulla-Maija Soininen sai idean Onnexin kaltaisesta konseptista pari vuotta sitten etsiessään apulaista äitinsä arkiaskareisiin. Luotettavista paikallisista eläkeläisistä löytyi ratkaisu. Heitä uskaltaa tilata sekä omaan kotiin että ikääntyville lähimmäisille. Digitaaliset työkalut on valjastettu palvelemaan ihmisiä ja sitä kautta mahdollistamaan edulliset hinnat.

Odottamaton vastaanotto

- Laitoin ilmoituksen lehteen, että palkataan kymmeniä eläkeläisiä. Kun lehti ilmestyi, puhelin alkoi soida aamuyhdeksältä ja se pirisi lakkaamatta koko päivän, Ulla-Maija kertoo. Hän järjesti rekrytilaisuuden torille, ja kojun luokse kerääntyi ihmisiä pitkäksi jonoksi asti.
- Ihmiset sanoivat, että voisiko meilläkin vielä olla joku merkitys, ja anna meille tekemistä.
Jokainen työntekijä on tarkkaan haastateltu, taustat selvitetty ja heidät palkataan työsuhteeseen Onnexi Oy:n kanssa.
Ulla pitää myös sitä, että työ hinnoitellaan asiakkaalle edulliseksi, sellaiseksi, johon tavallisilla ihmisillä on varaa.
- Meillä on esimerkiksi yli 80-vuotiaita asiakkaita, jotka ostavat palveluja ensimmäistä kertaa elämässään. Tekijämme palvelevat monilla tavoin ikäihmisiä ja auttavat heitä pärjäämään pidempään kotona. Varsinkin kotitalousvähennyksen jälkeen työn hinta jää hyvin edulliseksi.

Erikoisosaamisesta naapuriapuun

Asiakkaina on yhtälailla ruuhkavuosien perheitä kuin vanhuksiakin. Usein työt ovat tavallista naapuriavun tyyppistä työtä. Joukossa on myös useita eri erikoisalojen ammattilaisia.
- Meitä on kysytty myös hoivakotien lisäresurssiksi. Vanhin hoitajamme on ollut 74-vuotias. Tämä ikäluokka kohtaa ikäihmiset aivan eri tavalla kuin nuoret työntekijät, hän toteaa.
- Haluamme omalta osaltamme tukea erityisesti paikallisia pienyrityksiä ja ohjata heille kaikki luvanvaraiset työt sekä meille liian isot projektit. Monelle firmalle ei ole kannattavaa edes lähteä liikkeelle kovin suppeisiin kohteisiin, mutta me teemme kaikkein pienimpiäkin hommia, Ulla-Maija Soininen vakuuttaa.
Onnexilla on työntekijöitä Pirkanmaalla, Turussa, Porissa, Kanta-Hämeessa ja pääkaupunkiseudulla. Rohkean yrittäjän tavoitteena on palkata 1500 tekijää, jotta voidaan palvella tavallisia ihmisiä ympäri Suomea työn ilolla ja laadukkaalla tekemisellä.

 

12nainen
- Olen usein asiakkailta kuullut, että onpa ihanaa nähdä ihmisten vielä hymyilevän työtä tehdessään, Ulla-Maija kertoo.