Kangasalan uimahallin asiakkaita ilahduttaa uusi taideteos, kuhmoislaisen taiteilijan Eino Viikilän pronssiveistos Polskis. Patsas kuvaa uimaan kiiruhtavaa jänistä. Naivistina ja humoristisista eläinaiheistaan tunnetun Viikilän teoksen toivotaan lisäävän entisestään 10-vuotisjuhlavuottaan viettävän uimahalli Kuohun vetovoimaa.

- Vaikka veistoksissani on yleensä eläimiä, kuvaavat ne kuitenkin ihmisten elämää. Haluan tehdä hauskoja ja elämänmyönteisiä taideteoksia, joissa olisi myös ajattelemisen aihetta, Eino Viikilä kertoo.
- Taiteilijana olen iloinen siitä, että patsas tulee sinne, missä ihmisetkin liikkuvat ja mahdollisimman moni voi nähdä sen.
Pronssipatsaan lahjoitti yrittäjäpariskunta Saija ja Jussi Haavisto.
- Hankimme teoksen yhteiseksi 50-vuotislahjaksemme ja tahdoimme, että myös muut ihmiset saavat siitä hyvää mieltä itselleen, Haavistot toteavat.
- Uimahallin merkitys erityisesti lasten ja nuorten matalan kynnyksen virkistys- ja liikuntapaikkana on kiistaton. Toivomme, että tällä teoksella tulee olemaan oma pieni vaikutuksensa Kuohun vetovoimaisuuden lisääntymiseen.
Teoksen jalusta on taiteilijan valitsemaa Vehmaan punaista graniittia ja sen on valmistanut Tampereen Kovakivi Oy.

15kuohuSaija ja Jussi Haavisto, Polskis-pupu ja Eino Viikilä