PKMK Palvelut Oy on talven mittaan muuttanut entiseltä toimipaikaltaan ja asuttaa nyt uusia tiloja Pirkkalassa. Teollisuustiellä sijaitsee PKMK:n yli 200 neliön halli sekä toimistotilat.

Yritys on perustettu pari vuotta sitten, mutta sen vetäjällä, Mika Vanhasella, on jo yli 10 vuoden kokemus erityisesti puiden kaadosta ja korkean paikan työskentelystä. Mika Vanhanen on koulutettu köysipelastaja ja hänellä on kansainvälisen köysityöskentelyjärjestön IRATAn myöntämät valtuudet korkean paikan köysityöskentelyyn.
Toiminnan painopiste on puiden kaadossa. Puu saadaan pihasta pois myös ilman suuria konetta, hallitusti osa kerrallaan maahan laskien. Palvelu kattaa tarvittaessa kaadetun puun pilkkomisen polttopuiksi ja hakkeeksi, kannon jyrsinnän ja puujätteen poiskuljetuksen.

Asiakaspalvelu arvossaan
Firman repertuaariin kuuluu monipuolisesti kaikenlaisia kiinteistönhuoltoon, viherrakentamiseen ja huoneistoremontointiin liittyviä töitä. PKMK muun muassa huoltaa kattoja ja poistaa lumia, puhdistaa rännejä ja pesee ikkunoita. Se tekee ulkomaalausta, laatoituksia ja laminaattien asennusta. PKMK:lla on vahva osaaminen sekä elementtisaumauksissa että saniteettisilikonisaumauksissa, kuten myöskin niiden uusimisessa.
Yrityksen kilpailuvaltteina on nopeat toimitusajat sekä vahvasti asiakaslähtöinen palvelu.
Sen asiakkaina ovat kaikki, jotka tarvitsevat apua kiinteistönsä kunnossapidossa tai remontoinnissa: omakotitalojen ja mökkien omistajat, taloyhtiöt, yritykset, yhteisöt ja kunnat. Hyvät yhteistyökumppanit edesauttavat yrityksen kehittymistä ja ovat osaltaan mahdollistamassa entistä laajempaa palvelutarjontaa.

Monipuoisuus valttina
- Töitä on riittänyt laidasta laitaan. Kysyntä on viimeaikoina painottunut aika lailla kiinteistöpalvelun puolelle, Mika Vanhanen kertoo.
- On ollut paljon taloyhtiöiden pihoissa puunkaatoa, esimerkiksi Sorilassa tehtiin juuri yksi kiipeilykaato.
Hiljattain yritys uudisti kahden rivitaloyhtiön piha-alueen kaikki maa-ainekset ja lopuksi asensi kaikkiaan kymmenen trukkilavallista pihalaattaa. Työlistalla on ollut myös lukuisia pieniä huoneistoremontteja saunarempasta vessojen laatoituksiin. Asiakastyönä on ollut muun muassa kiintokalusteiden purkamista ja uusien asentamista.
PKMK Palvelut Oy myös vuokraa muun muassa tekstiilipesuria sekä soppatykkiä, jolla hoituu massiivisemmankin yleistötilaisuuden ruokahuolto.

Kuin itselle tehtäisiin
PKMK työllistää sesongista riippuen 1-2 työntekijää. Mika pitää omat näpit mukana mielellään joka hommassa.
Asiakkaan yhteydenotosta seuraa aina ilmainen arviointikäynti kohteessa.
- Usein yksi työtehtävä johtaa seuraavaan, ja projektit paisuvat. Toteutan mielelläni kokonaisratkaisuja. Töiden sujuva aikataulutus ja kokonaisnäkemyksen hallinta ovat meille tärkeitä asioita, Mika toteaa.
- Kun tekee sellaista jälkeä kuin itselle tekisi, niin että omaa silmää miellyttää, silloin on hyvä, kertoo työssään viihtyvä Mika.
- Yrittäjyys on minulle elämäntapa.

 12 rakennus

PKMK tekee monenlaisia kiinteistöjen huoltoon liittyviä töitä.

 12puu

Kaikenlaiset puut saadaan pihoista pois siististi ja nopeasti.