Autokorjaamo Hilvola & Salminen Oy sai reilu vuosi sitten vahvistuksekseen uuden ammattilaisen, kun Marko Leponiemi liittyi joukkoon uutena osakkaana. Korjaamon perustaneista yrittäjistä Matti Hilvola jatkaa pajassa entiseen malliin; Seppo “Simo” Salminen puolestaan harjoittelee jo eläkepäivien viettoa, mutta tulee tarvittaessa työvahvuuteen.

Marko Leponiemi valmistui ammattikoulusta autonasentajaksi vuonna 1984 ja on siitä lähtien työskennellyt kaiken merkkisten autojen parissa.
- Luin Seutulaisesta Autokorjaamo Hilvola & Salmisen yritysesittelyn ja kiinnostuin firmasta. Vanhanaikainen korjaamotoiminta houkutteli minua kovasti. Täällä eivät minuutit ole tärkeintä, vaan se, että homma tulee tehtyä ja saadaan auto kuntoon, tuumaa aiemmin suuressa autokorjaamossa työskennellyt Marko.

Vankalla kokemuksella
Korjaamon sijainti Tampereen Vehmaisten kaupunginosassa on mainio, ja siitä on hyvät linja-autoyhteydet. Bussi kulkee lähestulkoon yrityksen kynnykseltä tuoden ja vieden ajopeliään korjauttavat asiakkaat suuntaan ja toiseen.
Autokorjaamo Hilvola & Salminen tunnetaan erityisesti työnsä hyvästä hinta-laatu -suhteesta. Hilvola ja Salminen ovat ahkeroineet konepeltien alla useita vuosikymmeniä. Erityisosaamista löytyy varsinkin Fiateissa sekä Saabeissa, joiden alkuperäisosatkin tulevat parhaimmillaan jo seuraavana päivänä.
Yritys korjaa ja huoltaa kuitenkin kaikenmerkkisiä autoja; mittaa pakokaasut, vaihtaa öljyt, korjaa kytkimet ja jarrut sekä pitää huolta ilmastoinnin toimivuudesta. Kaikkein eniten työlistalla on katsastuskorjauksia ja autojen katsastuksessa käyttämistä.

Muista katsastus

- Aina on paikallaan muistuttaa autoilijoita siitä, että pitäisivät silmällä oman autonsa katsastusaikaa. Monilta se vaan jää hoitamatta ajallaan, Matti Hilvola huomauttaa.
- Autojen huoltoväliä venytetään nykyään turhan pitkäksi. Kannattaa huollattaa auto aina säännöllisesti eikä vasta sitten, kun varoitusvalo syttyy tai kuuluu ylimääräisiä kolinoita. Joskus voi säästyä joltain isommalta remontilta, kun vika havaitaan ajoissa.
Esimerkiksi moottorin sisäpesua suositellaan tehtäväksi 40 - 60 tuhannen kilometrin välein. Pesu poistaa vanhat pikeentymät, parantaa auton käyntiä ja pidentää ajoneuvon ikää.
Ilmastointilaitekin kannattaa huoltaa vähintään kahden tai kolmen vuoden välein. Huollon yhteydessä sen voi myös desinfioida ja päästä eroon mikrobeista. Sellaisiakin tapauksia on nähty, että ilmastointikanava puskee heinää ja pientä koivuntaintakin.
Autokorjaamo Hilvola & Salminen on varustettu tarvittavin laittein nykyautojen korjaamiseen. Arvokkain ominaisuus on kuitenkin ammattilaisten pitkä kokemus ja kyky tehdä diagnoosia jo pelkästä moottorin äänestä.
- Meille on tärkeintä, että asiakas saa hyvän tunteen palvelustamme. Teemme homman sen verran hyvin, että asiat tulevat kerralla kuntoon, kertoo Matti.

 6hilvola

Matti, Marko ja Seppo – roppakaupalla osaamista ja aitoa asiakaspalvelua