-Nykypäivää ei olisi ilman menneisyyttä, ja ihminen ilman muistoja on rutiköyhä, kuuluu yksi Eero “Eetu” Lehtisen motoista.

Ideaparkin pormestarinakin tunnettu lempääläläinen Eero Lehtinen on tuonut liikekaupunkiin runsaan Nostalgia-kokoelmansa. Ideaparkin toisessa kerroksessa D-päädyssä esillä oleva näyttely sisältää huikean näytteen taiteilijan keräilyn tuloksista: muun muassa satoja puhelimia ja säästölippaita sekä toistasataatuhatta kuivamustekynää. Näyttelyssä on myös mittava äänilevykokoelma, kaupan historiaa sekä radioita 20, 30, 40 ja 50 -luvuilta.

Terveys, palvelu ja ilo tärkeitä
Eero aloitti työnteon jo 9-vuotiaana kaupan juoksupoikana ja perusti oman kauppansa jo ennen täysi-ikäisyyttä, vuonna 1965. Sittemmin hän on tehnyt pitkän uran asiakaspalvelijana, kouluttajana ja viihdyttäjänä.
Hänet muistetaan erityisesti pellen roolistaan.
- Vuonna 1977 minua pyydettiin vetämään huutokauppakeikka Valkeakosken markkinoilla. Vaimoni Marjatta ompeli minulle pellenhousut ja appiukko valmisti suuret kengät. Siitä alkoivat pellenhommat, joita kesti 40 vuotta, hän kertoo.
Eetu-pelle keikkaili Kansallisosakepankin konttoreissa kertoen lapsille säästämisen merkityksestä 32 vuoden ajan - yhtä pitkään vakipestiin esiintyvänä taiteilijana yltää tuskin kukaan muu.
Eetu julisti sanomaa terveellisestä ruisleivästä Fazerin edustajana; Volvon leivissä hän kiersi esiintymässä autonäyttelyissä. Electroluxin imurikauppiaana Eero ylsi myyntituloksessaan Suomen ennätykseen, jota ei olla vieläkään rikottu.
Merkittävä työsarka on kynnetty asiakaspalvelun kouluttajana; Eero Lehtisen sanoma on, että asiakas pitää kohdata aina siten, kuin olisi suorassa lähetyksessä.
Lempäälän Ideaparkin toiminnassa Eero oli mukana vuoden 2006 avajaisista lähtien. Pormestari aloitti päivän aina huikkaamalla jokaiseen myymälään hyvät huomenet eikä jatkanut matkaa ennen kuin kuuli vastauksen. Hän esitteli liikekaupunkia vierailijoille ja otti vastaan palautetta.
- Ihmiset ovat ihania. He ovat juuri sellaisia, kuin minä haluan heidän olevan, Eetu-pelle toteaa, viitaten vanhaan sanontaan: Niin metsä vastaa kuin siihen huudetaan.

 11Eero LehtinenNostalgia-näyttely kirvoittaa monia muistoja.

 11 eero

- Parhaina vuosina on ollut jopa 200 keikkaa vuodessa, Eero kertoo.