Aurinkopaneeleita myyvä ja asentava pirkanmaalainen Panelmasters Oy toimii vallitsevan pandemian aikana vastuullisesti ja ottaa digiloikan.

- Haluamme muuttaa koko alalla vallitsevaa kaupankäyntitaktiikkaa, joka tähän mennessä on ollut joko luukutusta, ständejä, suorasoittoja tai “pakkomyyntiä”. On hankittu asiakas, menty tapaamiselle, istuttu siellä, kunnes asiakas jo hieman väsähtää ja tehty saman tien kauppa antamatta asiakkaalle niin sanottua yön yli -miettimisaikaa.
- Otamme nyt tästä ikävästä tilanteesta jotain positiivista ja muutamme koko kaupankäynnin, kertoo Panelmasters Oy:n toimitusjohtaja Aku Hytönen.
- Ajanvarausyksikkömme toimii kuten ennen pandemiaakin, yksikkömme varaa “tapaamisaikoja edustajille asiakkaan kotiin”, poikkeuksena, että eipäs mennäkään, vaan sama asia hoidetaan puhelinpalaverilla ihmiskontakteja välttämällä.
- Kehittelemme juuri konseptia, jolla asiakkaalle saadaan miltei samankaltainen tunne, kuin olisi edustajan kanssa saman pöydän äärellä. Kaikki aurinkovoimalan perusteista, toiminnasta ja eri vaihtoehtojen läpikäymisestä mitoitukseen asti, onnistuu aivan hienosti uudella tavallamme. Kauppa allekirjoitetaan myös etänä.
- Annamme etänä tehdyissä kaupoissa asiakkaalle tabletin, johon asennamme asiakkaan voimalan seurantajärjestelmän ja toimitamme laitteen paketissa ulko-ovelle. Tarvittava opastus ja seurannan tuki tapahtuu etänä, kertoo myyntipäällikkö Annele Joensuu.

Kotimaista osaamista
Aurinkovoima on äänetön, saasteeton ja huoltovapaa, ja sen käyttökulut ovat olemattomat. Oman sähköntuotannon alkuun pääsee jo kahdeksalla paneelilla.
Aurinkopaneelit ovat oiva ratkaisu yhtälailla kodin tai mökin sähkölaskun kutistamiseen, mökille veden lämmitykseen ja varavirraksi sekä sähköauton latauspisteen virran tuottamiseen kotiin tai taloyhtiöön.
PanelMasters on suomalaisen GreenEnergy Finland Oy:n yhteistyökumppani. GEF on Suomen suurin aurinkovoimala- ja energianhallintaratkaisuiden toimittaja.
PanelMasters myy sekä kokonaispalvelua että pelkkiä paneeleitakin. Asiantuntija mitoittaa kuhunkin kohteeseen parhaiten sopivan kokonaisuuden ja huolehtii, että voimala sijoitetaan oikein sekä neuvoo järjestelmän seurannan täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Asennustyöstä asiakas saa kotitalousvähennyksen hyödyn.

Rahaa säästyy

- Yleinen näkemys on, että sähkön hinta tulee nousemaan, Panelmastersista muistutetaan.
- Aurinkosähkö on jo nyt kannattavaa sähkönkuluttajalle, joka vertaa tuotantokustannuksia energia- ja siirtohinnasta sekä veroista koostuvaan sähkön kokonaishintaan. Yksi sen eduista on, että kulutuspaikalla tuotetussa sähkössä ei ole siirtomaksuja. Sijoitetun pääoman tuotto oikein mitoitetussa kotitalousvoimalassa on 7-10 prosenttia.
- Aurinkopaneelit tuottavat merkittävän osan kiinteistön tarvitsemasta sähköstä.
Jos tuottaa ylimääräistä, voi sen ohjata lämminvesivaraajaan ja loput myydä valtakunnan sähköverkkoon, tai voi hankkia akkujärjestelmän tai jopa virtuaaliakun, Aku kertoo.
Maailma muuttuu ja niin muuttuvat myös aurinkovoimalajärjestelmät. Aku muistaa, kuinka ennen kaikki sanoivat, ettei Suomessa autossa mitään ilmastointia tarvitse. Nyt se on kaikissa. Samoin tulevat myös kiinteistöakut aurinkovoimajärjestelmiin.
- Meiltä saa akustot, jotka sopivat kaikkiin järjestelmiin jälkiasennuksena. Näin saadaan kaikki akustoihin ladattu aurinkoenergia omaan käyttöön ja vältytään tarpeettomilta sähkö- ja siirtomaksuilta.
Olemme vähän erilainen yritys. Olemme nääs olemassa jo voimalakaupan tehneillekin. Voimme jälkiasentaa muidenkin myymiin voimaloihin akkujärjestelmät sekä aivot.

 6 katolla

 

6kappyraNetin kautta voi seurata ja ohjata oman voimalansa toimintaa ja sähkön käyttöä reaaliaikaisesti.