Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä on sataan Tampereen Aluetaksin autoon asennettu koronasuoja turvaamaan asiakkaan ja kuljettajan terveyttä.

Suojat toteutetaan yhteishankintana, jota organisoi Tampereen Aluetaksi Oy. Suojauksessa ajoneuvon matkustamotilat sekä ohjaamo eristetään toisistaan muovikalvolla.
Takseihin asennettavat, läpinäkyvät muovikalvot ehkäisevät viruksen mahdollista tarttumista estämällä pisaroiden leviämistä puolin ja toisin taksin etu- ja takaosan välillä. Ensimmäiset suojaukset asennettiin noin sataan Tampereen Aluetaksin ajoneuvoon P-Hämpin tiloissa huhtikuussa ja niiden asennuksesta vastasi NewJob Finland Oy.
Suojaukset tehdään asbestisuojauksessa käytetyillä ammattilaisteipeillä. Etupenkkien taakse kiinnitetään teippaamalla kirkas kalvo, joka räätälöidään jokaiseen autoon erikseen. Teipin käyttö mahdollistaa sen, ettei ajoneuvoihin tarvitse rakentaa pysyviä ratkaisuja.
- Suojauksen asentamisesta päättää kukin liikennöitsijämme omalta osaltaan. Uskomme, että suojaukset lisäävät asiakkaiden luottamusta turvallisiin taksimatkoihin epidemian aikana. Haluamme myös huolehtia, että kuljettajamme kokevat voivansa tehdä työnsä turvallisesti, kertoo Tampereen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi.

Suojattu kyyti kaikille halukkaille
Suojatun kyydin voi tilata asiakas, joka epäilee koronatartuntaa ja tarvitsee taksikyydin esimerkiksi sairaanhoitoon. Suojatut kyydit ovat kuitenkin tarkoitettu myös kaikille asiakkaille, jotka haluavat kulkea taksilla mahdollisimman turvallisesti. Tampereen Aluetaksi hoitaa taksitilauksia Tampereelle ja ympäristökuntiin sekä välittää Kela- ja sote-kyytejä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueilla.
- Suojaus ei takaa täyttä suojaa virukselta, mutta se pitää asiakkaan suojassa takapenkillä ja kuljettajan suojassa pisaratartunnoilta. Myös suojattujen taksien desinfioinnista ja puhdistuksesta huolehditaan tehostetusti. Suojatun kyydin pystyy jokainen tilaamaan aivan normaalisti soittamalla Taksi Tampereen välityskeskukseen.
- Suojattu matka on tällä hetkellä normaalin taksimatkan hintainen ja sen voi maksaa lähimaksulla tai tarvittaessa auton ulkopuolelta, etuikkunan kautta. Tällä hetkellä pyritään suosimaan lähimaksua kontaktien minimoimiseksi. Yleisesti yleisimmät maksukortit, käteinen ja taksirahakortit käyvät takseissamme maksuvälineenä, selventää myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Pessi.

 

7Taksi Tampere