Päivi Shnoron ja Päivi Laurikaisen vuonna 2010 perustaman Puu- ja pihapalvelu Tikka Oy:n työt ovat viime aikoina monipuolistuneet viherpuolen suuntaan.

- Asiakkaat kyselivät meiltä pihatöitä sen verran paljon, että lähdimme kehittämään sitä puolta entisestään. Olemme itsekin puutarhureita ja nyt palkkasimme myös henkilöstöä lisää vihertöiden tekemiseen, Päivi Shnoro kertoo.
- Meillä on nyt vuoden verran työskennellyt ammattilainen toteuttamassa kaikkia kivitöitä ja pihalaatoituksia. Kysyntää on ollut paljon, ihmiset panostavat pihaan entistä enemmän.
- Pienenä ja helposti lähestyttävänä toimijana pystymme toteuttamaan yksilöllisiä ja persoonallisia pihasuunnitelmia. Meiltä saa vaikka pelkkiä ideoitakin tai osasuunnitelman johonkin pihan tiettyyn osa-alueeseen.

Kokonaisvaltaista palvelua
Perinteisesti Puu- ja pihapalvelu Tikka Oy:n palveluihin kuuluvat puiden kaadot ja niiden hoitotoimenpiteet hoitoleikkauksista latvusten pienennyksiin ja latvustuentoihin. Tikka leikkaa myös hedelmäpuut ja pensasaidat, sekä suorittaa asiantuntevia puiden kuntotutkimuksia.
- Annamme urakasta kokonaistarjouksen ja teemme työn avaimet käteen -periaatteella. Kaadamme puut, oksimme ne, viemme risut pois, klapitamme puut ja jyrsimme tarvittaessa myös kannot, lupaa Päivi Shnoro.
Silloin tällöin toimeksiannot ovat hieman haasteellisempia ja vaativat kiipeilykaatoa.
- Sellaista puuta ei ainakaan vielä ole tullut vastaan, jota emme nurin olisi saaneet, Päivi naurahtaa. Yritys palvelee asiakkaitaan koko Pirkanmaan alueella ja tarvittaessa laajemminkin.
Pihapuiden kaadot kannattaa aina antaa ammattilaisten käsiin. - Monet mökkiläiset tai omakotiasujat eivät tule ajatelleeksi, kuinka suuresta urakasta oikeasti on kyse. Siinä vaiheessa, kun ensimmäinen puu on nurin, saattaa tulla yllätyksenä, miten paljon sen oksinta ja risusavotta vie aikaa.
- Pienessäkin puussa on uskomaton määrä risuja ja niiden siivoaminen on työlästä, etenkin jos tontti on rajallinen eikä niiden polttaminen ole turvallista.

 

9paivit Päivit Shnoro ja Laurikainen kartoittavat puun kuntoa.

 9kivetys

Henrik Hyvönen on Tikan kivimies.

9puu