oskenjalan Kenkä- ja Nahkamuseo Juupajoella on avoinna kesäkuun ensimmäisestä keskiviikosta elokuun 23. päivään saakka, aina keskiviikosta sunnuntaihin. Koskenjalan Gallerian kesäkausi puolestaan alkaa Marika Viskarin taidenäyttelyllä ”Tuulen Kaiku”, jonka avajaisia vietetään lauantaina 6. kesäkuuta.

Marika Viskari on vuonna 1982 syntynyt kangasalalainen kuvataiteilija. Hän opiskelee parhaillaan YAMK Kuvataiteilijan tutkintoa Kankaanpään taidekoulussa.
Viskari inspiroituu pienistä, mieltä hivelevistä yksityiskohdista, joita ympäristö ja luonto tulvii: joutsenen kaulan ylpeä kaari, koivun rungon kuviomaailma, sienen helttojen mielenkiintoinen kolmiulotteisuus. Joskus näiden kuvaaminen vaatii häneltä tarkkaa tallentamista, joskus pitkälle vietyä pelkistystä.
Viskari kuvaa maalauksissaan usein aikaa, unia, etäisyyksiä, tunteita ja liikettä.
- Toisinaan vain nautin sävyjen ja muotojen ilmaantumisesta kankaalle ja annan teoksen vain syntyä. Kun en yritä luoda mitään, olen luovimmillani, ja samalla onnellisimmillani, taiteilija kertoo.
Tuulen kaiku -näyttelyn teokset liikkuvat abstraktin ja maiseman välimaastossa. Näyttelyn teokset koostuvat suurilta osin akryyli- ja öljyvärimaalauksista. Mukana on myös ainakin yksi kolmiulotteinen, kierrätetystä silkkikankaasta valmistettu teos.
Teokset ovat osa Viskarin tulevaa ”Halkeama” -päättötyönäyttelyä.
Museo ympäristöineen Juupajoen Korkeakoskella on oiva kesäkohde. Kaunis koskimaisema, punatiilinen pytinki ja Juupajoen rotko tarjoavat nähtävää.
Suomen ensimmäinen teollinen kenkätehdas aloitti Korkeakoskella kosken partaalla vuonna 1897. Tehdasmiljöö on elänyt monenlaisia vaiheita, joista kertovat museoidut valokuvat ja esineet.
Juupajoen rotkoon kunnostetulle luontopolulle on opastus 58- ja 66-teiltä ja sillä on yhteinen parkkipaikka Koskenjalan kanssa. Parkkipaikalta alkaa jyrkähkö polku alas rotkoon ja joen uomaa voi seurata jonkin matkaa polkuja pitkin.

 

 15SANDSTORM

Sandstorm, akryylimaalaus kankaalle.

 15tulppaani

Tulppaani, akryylimaalaus puulevylle.