Pälkäneellä naistenvaateliike Fiinassa on selviydytty rajoitusten keväästä hyvin. Kesäkuun alkupäivinä toiminta alkoi normalisoitua ja osana päivistä myynti on ollut jo yhtä vilkasta kuin aiempina kesinä.

Yhdeksän rajoitusviikon ajan hän pääasiassa lomaili.
- Yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen, vuodesta 1982 alkaen, minulla ei ole koskaan ollut näin paljon vapaa-aikaa. Tulipahan vietettyä osa vuosien varrella pitämättömistä lomista. Nukuin paremmin kuin koskaan, lenkkeilin, siivosin kaapit ja opettelin taas laittamaan ruokaa. Ja ketutuspäiviä oli sinä aikana vain kaksi. Päätin ajatella niin, että tälle tilanteelle ei voi mitään ja se menee kyllä aikanaan ohi.
Positiivisesta asenteestaan tunnettu Annikki tiesi, että ihmiset tarvitsevat aina uusia vaatteita, se on kuluvaa tavaraa, ja monen tekee mieli jo jotain uutta. Moni kesämökille saapuva ei ole koko koronakeväänä ostanut kaupungista yhtään mitään, ja tulee sitten Pälkäneen Fiinaan päivittämään vaatekaappiaan oikein kunnolla.
Yleisön hartaasta pyynnöstä Fiina on kesällä avoinna myös sunnuntaisin; liike palvelee aina elokuun ensimmäiseen sunnuntaihin asti kahdestatoista neljään.
Kesäsunnuntaisin paikkakunnalla liikkuu paljon esimerkiksi mansikkatiloilla kävijöitä.
- Täällä onkin erittäin paljon lähituotteita tarjoavia yrityksiä, kuten vaikkapa Nuijantalon Kahvila, Strutsitila, Rönnvikin Viinitila, Sutisen Marjatila ja Niitty-Seppälä. Pälkäne on kiva kesäkohde, Annikki kehuu.

Järkevää ja huoletonta
- Pikkukaupasta etsitään sekä vähän erilaista että myös järkevää ja huoletonta päällepantavaa. Ekologisuus ja eettisyys ovat nekin nousseet vaateostoksilla tärkeään asemaan.
- Tuotteen ei tarvitse välttämättä olla kotimainen ollakseen kiinnostava, kunhan se on kotoisin läheltä, Annikki kertoo.
Usein asiakkaat kysyvät kokeneen kauppiaan mielipidettä tai neuvoa pukeutumiseen. Kun vaate on valittu huolella ja kokeneilla neuvoilla, sitä tulee myös oikeasti pidettyä.
Kesämuodissa iloitaan edelleen kukkakuosilla ja runsailla printeillä, mutta joukossa on myös yksivärisiä vaihtoehtoja. Keltainen väri on kasvattanut suosiotaan entistä selvemmin. Mekot ovat yhä haluttuja, samoin tunikoita myydään koko ajan tasaiseen tahtiin.
- Kyllä se kukkakuosi vaan on kesäinen juttu, siitä ei pääse yli eikä ympäri. On hauska huomata, että melkein jokainen nainen, joka liikkeeseen tulee, käy ensimmäiseksi hypistelemässä juuri ne kukkahousut ja kukkamekot, kauppias toteaa iloisesti.
- Materiaaleista trikoo on edelleen mukana, mutta kankaiset mekot ja tunikat vievät jo voiton. Ovathan ne kesällä mukavan viileitä ja hengittäviä. Hihalliset mekot ovat olleet kysyttyjä jo pari vuotta.

Mukavuus on liiveistä kiinni
Laadukkaissa uikkareissa on tosi hyvät valikoimat ja kokoja löytyy numeroon 54 asti. Fiinassa käydään ostamassa uima-asuja usein Tampereelta asti.
Alusasujen myynti kattaa vähintään viidesosan koko Fiinan toiminnasta. Liivien oikealla koolla ja mallilla on valtavan suuri vaikutus koko olemukseen ja myös vaatteen istuvuuteen.
- Kun on pukenut ylleen hyvät liivit, ei tarvitse olla mukana siinä “kansainvälisessä naistenliikkeessä”, eli koko ajan nostelemassa rintsikoiden olkaimia. Kannattaa opettaa nuori jo varhain hankkimaan rintaliivit neuvovasta liikkeestä, Annikki vinkkaa.
Myös kivoja laukkuja ja asusteita on Fiinassa runsaat valikoimat.

 

8ulko

Suuret ja värikkäät kuviot luovat kesäistä fiilistä tänäkin vuonna.

 8 vaatteet

Materiaaleissa hallitsevat laadukas nykyaikainen trikoo sekä hengittävät, vilpoisat kankaat.