Tampereella, Tammelantorilla Tunnekeskus Lumpeenkukan tiloissa sijaitseva Hämeen Hoitotalo tarjoaa lääketieteellistä laserhoitoa kipuun, lihasjännitykseen ja tulehduksiin. Korkeatehoisella laserilla vahvistetaan myös vastustuskykyä, tehostetaan verenkiertoa ja vapautetaan kehon endorfiineja.

Laserista haetaan vaihtoehtoa kortisonihoidoille ja pitkille tulehduskipulääkkeiden kuureille. Ajoissa hoitoon hakeutunut kokee usein välittömän avun, mutta joskus ongelma saattaa tarvita useita hoitoja. Kroonistunut vaiva saattaa tarvita kolmesta viiteen hoitokertaa.
- Tyypillisesti laserhoitoon tullaan polven kipeytyessä sekä selän, niskan ja olkapään ongelmissa, luettelee laser- ja lymfaterapeutti Johanna Immonen.
- Niskakivut ovat yleensä parhaiten autettavissa nuorilla, joilla vaiva on ehtinyt olla vasta vähemmän aikaa. Pitkään jatkuneesta ongelmasta on voinut aiheutua pysyviä muutoksia.
Laserilla hoidetaan myös kihtiä, eturauhasen kroonisia vaivoja, jännetuppitulehduksia ja poskiontelon tulehduksia. Sitä käytetään lisäksi aknessa ja haavanhoidossa.
Hämeen Hoitotalossa palvellaan asiakkaita korona-aikanakin turvallisesti; siivousta on tehostettu entisestäänkin, ja hoitaja käyttää koko hoidon ajan kasvomaskia ja suojakäsineitä.

Monipuolinen apu
- Joskus on esiintynyt virheellisiä mielikuvia laserin kuulumisesta vaihtoehtoisten hoitojen piiriin, kertoo Johanna. - Lääketieteellisestä laserhoidosta on kuitenkin tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia 1960-luvulta asti.
Laserhoito on monipuolinen parannus- ja elvytyskeino, joka perustuu terveen solun aineenvaihdunnan tehostamiseen. Se vaikuttaa paikallisesti immuunipuolustukseen, veri- ja imusuonien verenkiertoon sekä solujen aineenvaihduntaan.
Moni on saanut laserhoidolla apua muun muassa Ménièren taudissa, jossa sisäkorvan nesteen lisääntyminen aiheuttaa kuulon huononemista, huimausta ja tinnitusta. Laser parantaa sisäkorvan verenkiertoa ja mahdollisesti myös vähentää nesteturvotusta. Koska se on krooninen tauti, sitä joudutaan hoitamaan jatkuvasti.
Jos kuulo on jo alentunut ja sisäkorvassa on tapahtunut repeytymisiä vuosien ajan, käy hoidon teho epävarmaksi. Myös sen kohdalla pätee se, että mitä aiemmin hoito aloitetaan, sen paremmat tulokset saadaan.
- Paljon positiivisia kokemuksia on myös hyvänlaatuisen asentohuimaksen hoidosta. Sitä pystytään hoitamaan tehokkaasti ja parhaassa tapauksessa huimaus loppuu kokonaan, Johanna mainitsee.
Laserhoito on kivuton, mutta hoidon jälkeen voi tulla voimakas väsymys tai hoidettava kohta saattaa tulla väliaikaisesti entistä kipeämmäksi.

Myös jalkahoitoa ja lymfaa
Pitkän uran myös röntgenhoitajana tehnyt Johanna Immonen on laajentamassa Hämeen Hoitotalon palveluja jalkojen hyvinvoinnin saralle. Jalkahoitajan opintojensa aikana hän tarjoaa edullisia harjoitushoitoja syksyn mittaan.
Hämeen Hoitotalosta saa myös lymfaterapiaa turvotusten hoitoon ja nestekierron ongelmiin, kuten esimerkiksi reumaan, fibromyalgiaan ja syövän aiheuttamaan turvotukseen. Hoito tapahtuu kevyin pumppaavin liikkein paljaalla iholla. Manuaalisessa lymfahieronnassa kudosturvotusta ohjataan kevyellä käsittelyllä kohti imusolmukkeita, joissa imuneste puhdistuu ennen kulkeutumista takaisin verenkiertoon.
Hoito on kivutonta ja turvallista. Aikainen terapian aloittaminen tuottaa parhaimmat hoitotulokset, mutta myös pitkälle edenneissä tapauksissa voidaan turvotusta aina vähentää.

7johanna immonen

- Ajoissa aloitettu hoito takaa parhaan tuloksen, muistuttaa Johanna Immonen.

 7laser

Laserilla parannetaan myös urheiluvammoja sekä tapaturmien aiheuttamia kipuja.