Vuonna 1958 perustettu parturi-kampaamo Desila palvelee Tampereen Sammonkadulla kanta-asiakkaita jo toisessa ja kolmannessakin polvessa. Marraskuun alussa tuli kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun Päivi Suurkaulio aloitti sen yrittäjänä.

- Desilan juhlavuosi on ollut haastava. Keväällä alkanut korona, työntekijöiden lomautukset, asiakaskato, yrittäjä luettelee.
- Kesällä kaikki palautui normaaliksi, mutta syksyllä taas alkoi pelko.
- Olemme koko ajan desinfioineet kaikki työpisteet ja koneet joka asiakkaan jälkeen. Käytämme myös suojia kasvoilla.
Nyt on kuitenkin juhlan aika, ja sen kunniaksi Desilassa on hyviä tarjouksia ja yllätyksiä 14.11. asti. Myös isänpäivään ja pikkujouluun sekä jouluun on suunniteltu mukavia lahjoja.
- Voimme koota yhdessä asiakkaan kanssa toiveiden mukaisen tuotepaketin. Myös lahjakortit ovat mieluisia antaa, Päivi muistuttaa.
- Nyt kannattaa suosia suomalaista, niin töissä kuin ostoksissa.
- Meillehän pääsee useasti hiustenlaittoon myös ilman ajanvarausta, ja liikkeen edessä on ilmaiset kiekolliset parkkipaikat.

Tyytyväiset asiakkaat tulevat uudestaan
Seitsemäntoistavuotiaasta asti alalla ollut Päivi ei ole hetkeäkään katunut uravalintaansa.
- Parasta tässä työssä ovat mukavat asiakkaat. Jokainen päivä on erilainen. Ilman stressiäkään en osaisi olla, sekin kuuluu osana elämään, hän sanoo.
Desila tunnetaan iloisesta asiakaspalvelusta ja hyvistä tuotetarjouksista. Kolme osaavaa parturi-kampaajaa toteuttaa hiusten leikkaukset, kampaukset ja värikäsittelyt vankalla ammattitaidolla. Tyytyväiset asiakkaat takaavat sen, että töitä on kylliksi myös kovassa kilpailussa. Lähikortteleissa palvelee kaikkiaan 17 parturi-kampaajaa, mutta asiakkaita riittää seudun kasvavasta asukasmäärästä sekä kauempaakin, muun muassa Hervannasta asti.
- Noin 90 prosenttia kävijöistä on kanta-asiakkaita, Päivi laskeskelee.

Luonnollista ja hoitavaa
- Ennen vanhaan jokaisella piti olla juuri tietynlainen permanentti, nyt jokaisen hiukset saavat olla juuri sellaiset, jotka omiin kasvoihin parhaiten sopivat, Päivi toteaa.
Kampaajan tietotaitoon tyylivalinnoissa luotetaan. Usein on tärkeintä, että saadaan aina välillä jotain muutosta.
- Hiusten leikkauksissa ja värisävyissä ollaan nyt menty luonnollisempaan suuntaan. Aivan kuten aineetkin itsessään ja pakkauksetkin, kaikki on luonnonmukaista ja ympäristöystävällistä.
- Kampaamoaineet ovat kehittyneet koko ajan paremmiksi ja hoitavammiksi, ja kotihoitotuotteetkin ovat tosi hyviä. Esimerkiksi loivat kiharat voi huoletta ottaa vaikka kuuden viikon välein.
Myymälän valikoimista löytyy kattava valikoima erinomaisia tuotteita. Hyllyissä ovat edustettuina kaikki hiustuotteiden tunnetuimmat merkit, kuten Cutrin, Goldwell, Sim, Swarchkopf, Loreal ja Matrix.

 

10 paivi

Yrittäjä Päivi Suurkaulio juhlii pitkää työuraansa.

 10 hyllyt

Laaja myymälä on yksi Desilan valteista.

10 lahjoja

Joulun alla haetaan paljon tuotelahjoja ja lahjakortteja.