Hyvää Suomesta -merkki on Suomen arvostetuin alkuperämerkki. Hyvää Suomesta -merkki paransi sijoitustaan huimasti viime vuodesta, nyt neljänneksi. Neljäs sija arvostetuimpien brändien joukossa kertoo kuluttajien luottamuksesta ja rakkaudesta oman maan ruokaan.

Brändien arvostus on jälleen selvitetty Markkinointi & Mainonta -lehden tutkimuksessa. Taloustutkimus ja Markkinointi & Mainonta ovat toteuttaneet Brändien arvostus -tutkimusta vuodesta 1997. Tämän vuoden tutkimuksessa oli rankattu 534 brändiä.
Tutkimuksessa kysytään myös suositteluhalukkuutta. Viime vuosina suositeltujen brändien joukko on harventunut, ja tänä vuonna vain 12 ylsi erinomaisiin tuloksiin. Suositeltuimpiin brändeihin kuuluu tuotteen alkuperästä, tuotantotavasta tai ravitsemuksellisesta laadusta kertovia merkkejä, ja Hyvää Suomesta -merkki oli tässä joukossa mukana.
Alkuperä- ja ympäristömerkit ovat erityisesti nuorten arvostamia. Nuorimman ikäryhmän listalla 12 arvostetuimman brändin kärkeen mahtuu tänä vuonna viisi tuotteiden alkuperästä ja tuotantotavasta kertovaa merkkiä, joista korkeimmalla sijalla on Hyvää Suomesta. Tämä kertoo nuorten kiinnostuksesta vastuullisuutta kohtaan.
Hyvää Suomesta -merkki on ainoa elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka lupaa sekä raaka-aineen että työn suomalaisuuden. Se on myös ainoa elintarvikemerkkijärjestelmä, joka kattaa kaikki tuoteryhmät ja on kaiken kokoisten yritysten käytössä.
Koronavuosi on lisännyt suomalaisen ruoan ostamista. Myös tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä reilu kolmannes kuluttajista aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista, ja tämä on selvästi enemmän kuin muutamia vuosia sitten.

14hyvaasuomesta kuivakaappi