Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan jo kahdeksatta kertaa. Kampanja toteutetaan yhtä aikaa yli sadalla paikkakunnalla, mukana ovat muun muassa Kangasala, Orivesi ja Pirkkala.

Tempauksessa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.
– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.
Osallistu 11.12. mennessä. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset, merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi sekä Siskot ja Simot.
Pudota kortti lähimpään keräyslaatikkoon sellaisenaan, ilman kirjekuorta. Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia.
Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Siskojen ja Simojen ensimmäinen välittämisen keikka järjestettiin Järvenpäässä maaliskuussa 2013. Ajatus yhteisöstä syntyi kuitenkin jo neljä vuotta aiemmin. Tuolloin yhteisön perustaja ja nykyinen toiminnanjohtaja Eero Väisänen suoritti MBA-opintoja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa ja pohti aihetta lopputyölleen.
Pitkään vapaaehtoistoiminnassa mukana ollut Väisänen tiesi, millainen vaikutus ihmisten välisellä kohtaamisella on sosiaaliseen hyvinvointiin. Aiempi työ Järvenpään kehittämispäällikkönä vakuutti Väisäsen lisäksi siitä, että ihmisten on otettava tulevaisuudessa enemmän vastuuta omasta ja toisten hyvinvoinnista.

15heleulkoilee

Siskot ja Simot tuo tapahtumilla iloa ikäihmisille. Kuvaaja: Aino Huovio