Kangasalla ja lähikunnissa tutuksi tullut rengasfirma on hiljattain siirtänyt toimintansa vastavalmistuneeseen halliin. Kangasalan Rengas-AT:n palvelut löytää nykyisin Lentolan Mäkirinteentieltä, Fintexin vierestä. Upouudessa hallissa tilaa on 750 neliötä.

Muuton myötä yritys siirtyi palvelemaan rengaspuolella RengasCenterin ketjussa, huoltoasioiden osalta ketjuina puolestaan ovat Mekonomen ja BG Service Center. Ketjut koostuvat itsenäisistä yrittäjistä, eivätkä ole merkkisitoutuneita. RengasCenter on lisäksi täysin kotimainen.
- Näissä ketjuissa pystymme entistä paremmin palvelemaan paikallisia asiakkaita. Varasto on meidän omamme ja rengasvalikoima räätälöidään täkäläisiin tarpeisiin, toteaa yrittäjä Arsi Timonen. Ensi kesästä alkaen yritys palvelee myös raskaan kaluston rengasasioissa, jolle onkin ollut kovaa kysyntä alueella.
Aiemmin liike toimi Euromasterin kyltin alla yhdentoista vuoden ajan. Menestyvä firma alkoi vuosien varrella suunnitella uusia yhteistyökuvioita ja toimipaikkaa, jossa asiakkaita voitaisiin palvella paremmin.
- Olin jo jonkin aikaa katsellut uusia toimitiloja. Kun Lentolan alueelle alettiin suunnittelemaan tätä hallia, tartuin heti tilaisuuteen, Arsi Timonen kertoo.
- Korona myöhästytti rakennuksen valmistumista puolella vuodella, mutta nyt homma pääsee täyteen vauhtiin.
- Muutoin korona on vaikuttanut työhön lähinnä vain positiivisesti, tasoittamalla rengassesonkien huippuja. Ihmisillä tuntuu olevan enemmän aikaa eikä renkaiden vaihtoon tulla niin kovalla kiireellä kuin aina yleensä, hän toteaa.

Tarkastusta käskemättäkin
- Erotumme alan kilpailijoista muun muassa siten, että palvelemme samalta tiskiltä muissakin kuin pelkästään rengasasiossa. Auton kunnolle tehdään pikatarkastus normaalin rengasvaihdon yhteydessä. Samalla kun auto nostetaan ylös ja renkaat irrotetaan, päästään kätevästi tutkimaan auton alustaa ja kartoittamaan mahdolliset korjauskohteet, toteaa yrittäjä Arsi Timonen.
- Jos auton liikenneturvallisuuteen tai toiminnallisuuteen liittyvissä seikoissa löydetään jotain parantamisen varaa, asiakkaalle laaditaan tarjous korjaustöistä.
Haluamme vahvistaa autoilijan mielenrauhaa ja tuoda turvallisempia ajokilometrejä, Arsi kertoo.
Huoltopuolella Kangasalan Rengas-AT tekee alusta- ja jarrutöiden lisäksi perushuoltoja ja korjauksia. Kalustoon kuuluu automatisoitu rengasasennuslinjasto ja tarvittavat nykyaikaiset korjaamolaitteet pyöränkulmien suuntauksesta ilmastointihuoltoon sekä diagnostiikkatesterit vikojen paikantamiseen.

Vankkaa kokemusta ja uutta tietoa
Kausisäilytykseen mahtuu uusien tilojen myötä hyvin renkaita. Rengashotellin asiakas saa paitsi renkaat pois omista nurkistaan, samalla myös pesun, säilytyksen lämpimässä hallissa, vakuutuksen, kunnon ja paineen tarkistuksen sekä alle vaihdon. Lisäksi asiakkaalle lähetetään viestillä tieto, jos renkaiden kunto vaatii uusimista turvallisuuden puolesta.
Tulossa on myös kanta-asiakasohjelma, joka tuo vakituisille asiakkaille monenlaisia etuja ja säästöä.
Kangasalan Rengas-AT:ssa työskentelee yrittäjän lisäksi kolme työntekijää, joiden joukosta löytyy sekä pitkän linjan kokemusta että uusinta oppia. Työntekijöistä yksi on tehnyt rengastöitä ja toinen autoasennushommia viidellä eri vuosikymmenellä.
- Hallissa on kuusi nosturipaikkaa. Haluamme pitää huolta siitä, etteivät ne seisoskele toimettomina, joten väkeä tullaan vielä palkkaamaan lisää.
Vaimo Henna Timonen on tuttuun tapaan yhä yrityksen taustalla mukana, opiskellen kuitenkin täysin toista alaa tällä hetkellä.
– Perheen jälkikasvuakin saattaa tulla remmiin, Arsi arvelee. Erityisesti 15-vuotias poika harkitsee alaa.
- Minulla on erittäin positiivinen olo tulevaisuuden suhteen. Autoilu tulee muuttumaan monin tavoin, mutta ei kuitenkaan pitkään aikaan loppumaan. Kehittämällä toimintaamme entistäkin asiakaskeskeisemmäksi, tulemme pärjäämään kovassakin kilpailussa.

6miehet

 Jarmo Haapala, Arttu Leinonen, Arsi Timonen ja Jukka Seppälä ovat valmiina palvelemaan autoilevia asiakkaita.