Seutulaisen yrittäjät kertovat asiakaspalvelusta.

Parturi Kampaamo Desila

Parturi Kampaamo Desila on perustettu Tampereen Kalevaan vuonna 1960, Päivi Suurkaulion johtamana se on toiminut vuodesta 1980 lähtien.
- Olen aina ollut kiinnostunut hiuksista. Menin kampaamokouluun jo 14-vuotiaana ja valmistuin sieltä 17-vuotiaana, yrittäjä kertoo.
- Työergonomia on muuttunut tänä aikana paljon, pumpputuolien, pesupaikkojen ja työtuolien osalta. Koneet ovat muuttuneet kevyiksi ja hiljaisiksi, aineet hoitavimmiksi.
- Kilpailuvalttimme on hyvä työilmapiiri, varmat aukioloajat sekä ilmaiset parkkipaikat liikkeen edessä. Meille pääsee lähes aina vaikka ilman tilausta. Parasta tässä työssä ovat ihanat asiakkaat ja hyvät työntekijät.
Haasteita on ollut, niistä yhtenä Päivi mainitsee ratikkatyömaan liikkeen edessä. Kun se helpotti, tuli korona.
- Etätöitä tekevät käyvät selvästi harvemmin kampaajalla, kun kotona ei välitetä ulkonäöstä ja ulos mennään pipo päässä.
Sitten kun koronarokote on annettu kaikille, ihmiset uskaltavat asioida useammin, Päivi arvelee.
- Muistakaa suosia paikallisia pienyrityksiä, Päivi Suurkaulion kannustaa.
- Tukka hyvin, kaikki hyvin”


Kauneuspalvelut Riikka M

Kauneuspalvelut Riikka M on palvellut Tampereen keskustan alueella vuodesta 2012 saakka. Kosmetologi Riikka Marjamäki kiinnostui ihmisten hyvinvoinnista työskennellessään ammattikorkeakouluopintojen jälkeen apteekissa.
Yrityksen vahvuuksia ovat lähes 10 vuoden kokemus alalta sekä halu ja kyky uusiutua.
- Sinnikkyys palkitaan. Asetan säännöllisin väliajoin itselleni uusia tavoitteita. Olen itse löytänyt oman tieni, jossa kauneudenhoito ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Ja mikä tärkeintä, rakastan asiakkaitani.
- Alan toimijoita on paljon ja kilpailu on kovaa. Uskon, että kaikille kuitenkin riittää asiakkaita, kunhan vain löytää oman erikoisalueensa. Kauneudenhoitoala tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia.
Riikka Marjamäki toivoo jokaisen voivan olla armollinen itselleen.
- Hiljenny kuuntelemaan itseäsi. Meditaatio on hyvä apukeino, jolla saat selkeytettyä ajatuksiasi ja rennomman mielen, hän neuvoo.


Parturi-Kampaamo Muutos

Tamperelainen Parturi-Kampaamo Muutos viettää kymmenvuotisjuhliaan tänä keväänä. Yrittäjä Mari Kalkamon rinnalla työskentelee yksi vuokratuolikampaaja, ja toinenkin mahtuisi joukkoon.
Ammatinvalinta oli Marille selviö jo lapsuudessa, kun hän nuorena tyttönä leikkeli vanhempien ja sukulaisten hiuksia sekä teki permanentteja.
- Pienenä luulin, että kaikki ihmiset osaavat leikata hiuksia. Vasta kun annoin siskoni leikata minun hiukseni, ymmärsin ettei se ole itsetään selvää, Mari naureskelee.
- Kampaajan työ on välillä raskasta, mutta asiakaspalvelu on mukavaa. Tykkään erilaisista ihmisistä ja nautin kun saan heidät iloisiksi tekemällä heille kauniit hiukset. Meidän vahvuutenamme on se, että osaamme aidosti kuunnella asiakasta ja hänen toiveitaan.
Mari toteaa ennen kaiken olleen selkeämpää, kun hiustyyleissä oli olemassa tietyt trendit ja linjat. Nykyisin netti on pullollaan kaikennäköistä trendiä, ja ihmisillä on monenlaisia toiveita. Parturikampaajan perustyö on kuitenkin pysynyt ennallaan läpi vuosien.
- Tällaisena aikana monelle on ollut tärkeää päästä kokemaan inhimillistä kontaktia, tulla tapaamaan ja juttelemaan. Samalla voi kaunistautua ilahduttaakseen vaikka ihan vain omaa itseään, Mari Kalkamo tuumaa.


Tampereen Hypoxi

Kehonmuokkauspalvelua tarjoavassa Tampereen Hypoxissa vietetään huhtikuussa jo 10-vuotissynttäreitä. Yrittäjä Maarit Vihma kertoo hyvinvoinnin kiinnostaneen häntä aina; tutustuessaan erilaisiin vaihtoehtoihin hän törmäsi Hypoxiin, jossa ihmisiä voi auttaa painonhallintaan kevyillä ruokavalioratkaisuilla.
- Tämä tuntui omimmalta alalta, koska en ole koskaan ollut minkään ehdottoman kannalla. Mitään ihmejuttuja ei ole olemassa, mutta painonhallinnan ei myöskään tarvitse olla rankkaa. Jo pienellä painon pudotuksella saadaan aikaan tuloksia, ja senttejä selkeästi häviämään sieltä mistä pitääkin.
Pian koronan alkamisen jälkeen ihmiset huomasivat, että Hypoxin tiloissa oli väljää ja turvallista olla.
- Kun treenaamassa on vain muutama ihminen kerrallaan, pystymme parhaiten keskittymään jokaiseen ja antamaan henkilökohtaista palvelua, Maarit toteaa.
- Aina kannattaa huolehtia itsestään. Painonhallinta on yksi asia, joka vaikuttaa terveyteen. Jokaisen ihannepaino on se, jossa ihminen rehellisesti tarkasteltuna voi hyvin ja pysyy terveenä, Maarit Vihma muistuttaa.

 

Tmi SatuJalat

Vuonna 2007 perustettu Tmi SatuJalat tekee Kangasalla sijaitsevassa liikkeessään jalkahoitoja ja lymfaterapiaa, sekä tarjoaa tukisukkien mittaus- ja tilauspalvelua. Itsensä kehittäminen on yrittäjä Satu Talviolle tärkeää ja hän haluaa pysyä ajan hermolla kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa.
Kurssit ja opiskelu ovat olleet läsnä 13 vuoden yrittäjyyden aikana. Hänen työnsä on kokonaisvaltaista hoitamista, jossa ehdottomasti parasta on asiakkaat.
- Pyrin tekemään työni aina niin hyvin, että itselle jää hyvä mieli päästää asiakas ovesta ulos, hän kertoo.
- Jaan mielelläni terveyteen liittyviä vinkkejä asiakkaille, ja olen hyvä kuuntelemaan.
- Olen kiitollinen siitä, että asiakkaat ovat epidemian aikana peruuttaneet aikansa, jos on ilmaantunut flunssaoireita. Suurin osa asiakkaistani on riskiryhmään kuuluvia ja siksi on erittäin tärkeää, että itse olen säästynyt sairastumiselta.
- Uusiakin asiakkaita on tullut, sillä etätöitä tekevien on mahdollista järjestää itsellensä hoitoaika keskelle päivää. Myös Hyvinvointi ePassi -asiakkaat ovat minut löytäneet.
Satu toteaa lähitulevaisuuden näyttävän tällä hetkellä hyvältä.


Erikoishammasteknikko Raija Savolainen

Erikoishammasteknikko Raija Savolainen on työskennellyt alallaan jo neljän vuosikymmenen ajan. Hänen Kangasalla palveleva yrityksensä Hammaslaboratorio Tamlab valmistaa ja korjaa kokoproteeseja.
Raija Savolainen panostaa työnsä huolellisuuteen. Maine ja tuttavien hyvät kokemukset ovat tuoneet useita asiakkaita sisään.
- Olen viihtynyt tässä työssä erittäin hyvin. Parasta on vaihtelevuus ja asiakaspalvelu.
Alkuvuosina hammasteknikon työt tehtiin kokonaan käsin, nykyään mukana on paljon tietokoneavusteisia työvaiheita. Käsityön osuus ei tule kuitenkaan koskaan loppumaan, koska työt tehdään yksilöllisesti jokaiseen suuhun sopivaksi.
Alan suurimpana haasteena on saada hammastekniset työt pysymään Suomessa.
- Kotimainen työ on laadukasta ja vastuullista, Raija muistuttaa.
- Sen esilletuomiseksi on toteutettu jo useita kampanjoita. Korona-aika on vaikuttanut jonkun verran asiakaskäynteihin.
- Tänne tuloa ei tarvitse jännittää koronan pelossa. Meillä käytetään maskeja, hanskoja ja käsidesiä, hän toteaa.


Hammaslaboratorio Hammastaja Oy

Orivedellä ja Mäntässä toimiva Hammastaja Oy on Suomen vanhin hampaita valmistava perheyritys. Nyt toimintaa pyörittää jo kolmas sukupolvi.
- Yrityksen vahvin kilpailuvaltti on pitkän historian myötä kertynyt tietotaito. Asiakas on meille aina yksilö ja teemme kaikkemme, jotta hän saa yksilöllistä sekä laadukasta hoitoa ja tuotteita, kertoo erikoishammasteknikko Tapani Korkeala.
- Joka suu ja leuka on ainutlaatuinen, vaikka työt sinänsä vaikuttaisivat olevan samanlaisia. Jokainen asiakas haastaa minut tekemään parhaani. Asiakkaiden kanssa työskentely on mukavaa.
- Vastaanotollamme on huolehdittu tarkasti hygieniasta koronaohjeistusten mukaisesti. En näe mitään syytä siirtää hoitoja tuonnemmaksi. Hoitoonpääsy voi venyä pitkällekin, jos kaikki hakeutuvat hoitoon samaan aikaan rokotusten jälkeen.
Tapani Korkeala muistuttaa, että hammasproteesit tarvitsevat hoitoa, huoltotoimenpiteitä ja uusimisia riittävän usein. Usein ihmiset siirtävät näitä toimenpiteitä liian pitkälle. Pohjaus suositellaan tehtävän noin 2-5 vuoden välein ja proteesien uusiminen noin kymmenen vuoden välein.


Hammaslääkäri Mika Räsänen

Hammaslääkäri Mika Räsänen avasi perushammaslääkäripalveluja, juurihoitoja, hampaiden poistoja ja proteettisia hoitoja tarjoavan vastaanottonsa Kangasalla vuonna 1999.
- Minusta piti tulla lääkäri, mutta kummisetäni kannusti minua lukemaan hammaslääkäriksi, kun siinä ei tarvitse päivystää viikonloppuja, Mika Räsänen naurahtaa.
- Nykyäänhän tosin työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Alan valintaa hän ei ole katunut. Työssä on monta hyvää puolta.
- Asiakkaat ovat kivoja, ja on mukavaa nähdä kättensä jäljen, kun potilaat saa hoidettua. Yrittäjänä pääsen myös määrittelemään omat työaikani.
Mika ennustaa huomattavan hoitovelan kasaantuvan, kun kynnys hoidattaa hampaita nousi koronan myötä. Hän muistuttaa, etteivät ne hampaat itsestään parane, vaan on parempi hoitaa ongelmat kuntoon mahdollisimman nopeasti.
Hampaiden hoitoon ei tarvita mitään ihmeellisyyksiä. Ne pysyvät kunnossa yllättävän pienellä vaivalla, kun vain muistaa harjata kahdesti päivässä kaksi minuuttia kerrallaan.

 

8people