Hämeenlinnalainen PR Muttonen Oy on erikoistunut pelti- ja tiilikattojen maalaus-, pinnoitus- ja huoltotöihin Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Työt tehdään takuutyönä vankalla kokemuksella kotimaisen henkilökunnan voimin. Jokainen työntekijä on ollut yrityksessä sen toiminnan alusta asti, vuodesta 2005 lähtien.

– Ennen katon maalausta käymme maksuttomalla kartoituskäynnillä, jossa katon kunto käydään läpi. Kerromme asiakkaalle, onko katto vielä siinä kunnossa, että se pystytään maalaamaan, vai onko joku muu vaihtoehto parempi, korostaa PR Muttonen Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Muttonen.
- Käynnin pohjalta teemme asiakkaalle katon kunto- ja kustannusarvion. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen laadimme aina kirjallisen sopimuksen, jonka puitteissa katon maalaus toteutetaan alusta loppuun asti.

Katon maalaus ja pinnoitus
- Pelti- ja tiilikaton maalaus aloitetaan aina perusteellisella pesulla, painepesurilla tai käsin. Samalla vanha irtomaali poistetaan. Jos katossa on ruostevaurioita tai sinkitty pelti paistaa vanhan maalin alta, maalaamme peltikaton ensin ruosteenestopohjamaalilla, sekä korjaamme mahdolliset reiät esimerkiksi peltikatosta Enkopur -tiivistysaineen avulla. Tarvittaessa vaihdamme vanhat kattopeltinaulat kattoruuveihin ja tarkistamme, että peltikate on kunnolla kiinni ruoteissa. Myös läpiviennit korjataan tarvittaessa.
Peltikattojen maalaukseen PR Muttonen käyttää Tikkurilan kattomaaleja. Kattomaalit sisältävät ruosteenestoainetta sekä haalistumasta ehkäiseviä ainesosia. Maalit ovat vesiohenteisia, joten ne kuivuvat nopeasti.
- Maalaamme reunat ja rajat pensselillä ja teemme varsinaisen pinnoituksen kaksinkertaisella ruiskumaalauksella. Näin katto saa suojaavan ja pitkäikäisen pinnoitteen. Kun betonitiilikatto pinnoitetaan, pinnoitusaine imeytyy ja tukkii tiilen huokoset, jolloin katto saa tehokkaan suojan kosteutta ja sammalkasvustoa vastaan, Aleksi Muttonen kertoo.
Yleensä omakotitalon kattomaalaus on tehty jo 2-3 päivässä, riippuen onko kyseessä pelti- vai tiilikatto. Tiilikatto vaatii vielä kolmannenkin päivän, koska maalaus tehdään kahteen kertaan. On hyvä muistaa puhdistaa maalattu tiilikattokin säännöllisesti. Silloin kattopinnoite pysyy tiilessä 20–25 vuotta.
- Me myös asennamme kattoturvatuotteet. Taloyhtiöt voivat sopia meidän kanssa kattohuoltosopimuksen, joka sisältää säännölliset tarkastuskäynnit, Aleksi Muttonen kertoo.

 

17katto2