Back to Top

Paikalliset tapahtumat

tapahtumat kevat2021 yla

 

Lähetä tapahtumavinkki Seutulaiselle

Julkaisemme tietoja paikallisista tapahtumista. Onko sinulla on tiedossasi tuleva tapahtuma josta haluaisit kertoa sivuillamme? Ota yhteyttä palautelomakkeemme kautta - kerro aika ja paikka ja kuvaile hieman tulevaa tapahtumaa?

Tapahtumatietosi ehtii myös paperilehteen, jos lähetät siitä tiedon tapahtumaa edeltävän kuukauden puoliväliin mennessä. Nettisivuille päivitetään tapahtumia pitkin kuukautta.

Lähetä tapahtumavinkki...

 

Kangasala

Kangasalan tapahtumat

10.3. - 11.4. Sellainen ol’ Viipuri… ja tällainen nyt – valokuvanäyttely Sahalahden kirjaston ikkunoilla. Kuvat: Tiina Thil ja Birgitta Laakso. Sahalahden kirjasto.

7. - 30.4. Taide kasvattaa – Kangasalan yläkoulujen ja lukion juhlavuoden taidenäyttely Kangasala-talon yläkerrassa. 

14.4. klo 18 Pyöräilyn kehittäminen Kangasalla – keskustelupaneeli. Keskustellaan pyöräilyn nykytilanteesta Kangasalla, haasteista ja mahdollisuuksista.

Keskustelemassa:

Mari Seppä – Kaupungin tämän hetken suunnitelmat ja visiot pyöräilyn kehittämisestä

Heikki Kerppilä – TaPo – Pyöräily Kangasalla Tampereelta katsottuna

Jari Kaaja – Maastopyöräilyn ja pyörämatkailun mahdollisuudet Kangasalla

Tilaisuuden juontaa Mika Laiti Kangasalan Vihreät ry:stä

Voit osallistua keskusteluun kommenteilla, joita nostetaan esiin lähetykseen. Tarjolla on myös mahdollisuus päästä lähetykseen esittämään kysymys.

Lähetystä voi seurata Kangasalan Vihreiden Facebook-sivulta ja YouTube-kanavalta. Tilaisuudesta tehdään myös tallenne myöhemmin katsottavaksi. Linkki lähetykseen lisätään n. viikkoa ennen Facebook- sivulle.

12.-18.4. Kulttuuri- ja hyvinvointitori. Vuosittainen Kangasalan järjestöjen ja kaupungin yhdessä järjestämä Kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään tänä vuonna kokonaan verkkomuotoisena koko viikon kestävänä tapahtumana. Tapahtuman ohjelmassa nähdään mm. Tervetuloa Kangasalle uusien asukkaiden –tilaisuus, lisäksi kolmena päivänä suorana lähetettävässä verkkolähetyksessä esittelyssä paikallisten kulttuuri- ja hyvinvointipalvelujen tuottajien, kolmannen sektorin ja kuntaorganisaation osaamista.

Tapahtuman ohjelma ja tarkemmat tiedot julkistetaan perjantaina 9.4.2021

Tiistai 13.4. Teemana hyvinvointi ja terveys

Keskiviikko 14.4. Teemana harrastukset ja vapaa-aika

Klo 18 Tervetuloa Kangasalle – uusien asukkaiden tervetulotilaisuus

Torstai 15.4. Hyvä elämä Kangasalla

20. - 30.4. Taidetila Terra: Kuvataide- ja käsityökoulu Emil, Kangasalan toimipiste: Oppilastöiden kevätnäyttely. Kangasalan pääkirjasto.

 

 

04 2021 kangasala

Pirkkala

Pirkkalan tapahtumat

5.4. klo 13 Etäjumppatunnit: Tuolijumppa. Liikuntapalvelut järjestää jumppatunteja etänä. Voit seurata niitä kunnan Facebook-sivuilla. Myös 12.4. klo 13, 19.4. klo 13 ja 26.4. klo 13.

6.4. klo 16 Avoin liikuntaryhmä 3.-6.lk. Avointa ohjattua liikuntaa Nuolialan koulun liikuntasalissa osallistujien toiveiden mukaan. Myös 13.4. klo 16, 20.4. klo 16 ja 27.4. klo 16.

7.4. klo 10 Etäjumppatunti: Seniorijumppa. Liikuntapalvelut järjestää jumppatunteja etänä. Voit seurata niitä kunnan Facebook-sivuilla. Myös 14.4. klo 10, 21.4. klo 10 ja 28.4. klo 10.

7.4. klo 16 Kirjaston tyttöryhmä. Ryhmä on 6.-9.luokkalaisille tytöille, jotka kaipaavat kaveria tai tekemistä vapaa-ajalle. Pääkirjaston opetustila. 

8.4. klo 16.30 Etäjumppatunti: Työikäisten kotitreeni. Liikuntapalvelut järjestää jumppatunteja etänä. Voit seurata niitä kunnan Facebook-sivuilla. Myös 15.4. klo 16.30, 22.4. klo 16.30 ja 29.4. klo 16.30.

8.4. klo 17.30 Ilmaisutaitoryhmä 3.-6.lk. Pienessä harrastusryhmässä tutustutaan teatteriin erilaisten leikkien avulla. Nuorisotila Nasta. Myös 15.4. klo 17.30, 22.4. klo 17.30 ja 29.4. klo 17.30.

18.4. klo 18 Luento: Pieni kuvataiteen historia. Pyrähdämme läpi kuvataiteen historian ja tutustumme eri aikojen ja tyylisuuntien keskeisiin piirteisiin maalaus- ja veistotaiteessa. Nuolialan koulu.

 

03 2021 pirkkala

 

Orivesi

Oriveden tapahtumat

10.4. klo 11 Yhdistysrehvit, Microsoft Teams. Aiheena Orivesi – Suomen villasukkapääkaupunki. Vieraana hankekoordinaattori Ulpu Aho. Käymme läpi myös Avustusverkko-palvelua sekä muita ajankohtaisia asioita. Ilmoittaudu to 8.4. mennessä osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

13.4. klo 17.30 Teams-kokous: Matkailutoimijoiden kesästartti. Matkailualan toimija, tule kertomaan ja kuulemaan, miltä tuleva kesä sinun yrityksessäsi näyttää. Ajankohtaisten matkailuasioiden lisäksi tilaisuudessa esitellään elämysmyyntialusta Doerz sekä Uniikit kesäkahvilat-yhteistyö. Käymme lävitse myös Suomen Villasukkapääkaupunki -brändiä ja sen hyödyntämistä matkailun saralla.

Tilaisuus järjestetään Teams-palaverina. Ilmoittaudu mukaan 11.4. mennessä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

29.4. klo 12 Talousneuvola. Kaikenikäisille tarkoitettu palvelu, jossa saa ilman ajanvarausta neuvoja erilaisiin talouden asioihin. Talousneuvolaan voi tulla keskustelemaan sosiaalipalvelujen, työllisyyspalvelujen, TE-toimiston, diakonian, etsivän nuorisotyön, talous- ja velkaneuvonnan ja/tai ulosoton työntekijän kanssa. Talousneuvolassa on lisäksi jaossa talousaiheista materiaalia.

Orivesi-talo.

04 2021 orivesi

 

Pälkäne

Pälkäneen tapahtumat

10.4. klo 14 Kerrostumat -luentosarja. Oikeusgenetiikan dosentti Jukka Palo: "Suo, kuokka ja DNA: genetiikan kertomaa Suomesta ja suomalaisista." Tutkimukset ovat paljastaneet, että Suomessa asuu kaksi kansaa, joilla on erilainen historia. Kuka on suomalainen? Kenet lasket sukulaiseksi? Mikkolan Navetan luentosali.

24.4. klo 14 Kerrostumat -luentosarja. Arkeologi Jasse Tiilikkala: "Asutus Hauhon ja Luopioisten seudulla rautakaudella ja keskiajalla.” Kokonaiskuvaa asutuksesta ja sen kehityksestä tarkastellaan arkeologisten löytöjen, varhaisten kirjallisten lähteiden ja vanhojen karttojen avulla. Mikkolan Navetan luentosali.

04 2021 palkane

 

Lempäälä

Lempäälän tapahtumat

8.4. klo 16 Yhteisöjen talo –hankkeen infotilaisuus verkossa. Yhteisöjen talo -hankkeessa luodaan matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikille kuntalaisille ja yhteisöille Lempäälän Kuokkalan kylässä sijaitsevalla Hakkarin kartanolle. 

Infotilaisuudessa yhteisöillä ja kuntalaisilla on mahdollisuus esittää toiveita ja odotuksia Yhteisöjen talolle. Tilaisuudella kartoitetaan myös halukkaita yhdistyksiä osallistumaan talon toimintaan ja kehittämiseen. Ilmoittaudu infotilaisuuteen ennakkoon osoitteessa: https://suomiviestit.fi/suomi.fi/lomake/60530eaf475a6c72051ea313

13.4. klo 17.30 Isä-ryhmä. Avoin ja luottamuksellinen keskusteluryhmä isille Lempäälässä ja ympäristökunnissa, joita mietityttää puolison tai lapsen mielenterveyteen ja/tai päihteiden käyttöön liittyvät asiat. Keskusteluaiheet valitaan osallistujien toiveiden pohjalta. Niitä voivat olla esimerkiksi perheen vuorovaikutusongelmat, oireilevan tukeminen sekä oma ja lasten hyvinvointi.

Ryhmää ohjaavat kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista ja kerroilla saattaa olla mukana yhdistyksen omaiskokemusasiantuntijoita. Teollisuuskyläntie 3.

14.4. klo 18 Luento: Retkeilijän turvallisuus. Kaikille retkeilijöille suunnattu luento käsittelee maastossa esiintyviä riski- ja vaaratekijöitä sekä keinoja, joilla jokainen retkeilijä voi lieventää niiden vaikutuksia ennakolta. Virta-kampus.

04 2021 lempaala

 

 tapahtumat kevat2021 ala